Vilken utbildning ska jag gå?

26 apr 2022
FRÅGA
Hej!

Jag skulle vilja jobba som konsultchef, Hr-chef, Personalchef, eller något liknande, är dock inte säker på om jag ska läsa en 3 årig kandidatexamen på universitet som exempelvis "Personalvetare", eller om det är bättre att läsa dessa två kurser som jag hittade på distansuniversitetet. Det är två kurser på totalt 2 år, som inte är statliga antar jag, då dom kostar pengar.
https://distansinstitutet.se/distansutbildningar/hr/hr-koordinator/?utm_campaign=allastudier.se%20-%20Distansinstitutet%20utbildningar&utm_medium=Klick%20fr%C3%A5n%20allastudier.se&utm_source=HR-koordinator&tduid=cdb65164d8c96f6af1edd427b59a245d
Samt en annan, till HR-specialist.

Vad vore bäst att göra? Rent spontant känns den andra vägen bättre och kortare, då jag får diplom på att jag är utbildad HR-Specialist när jag är klar, men vore bra att höra från någon mer kunnig. Tack så mycket för hjälpen!

Svar:

27 apr 2022

Hej,

Det är helt upp till arbetsgivaren vem den vill anställa så vill du få en uppfattning om hur de tänker måste du fråga några av de arbetsgivare du kan tänka dig att arbeta för. Ofta är det så att en högskoleexamen är bättre än privata kurser men det kan vara olika beroende på utbildning och bransch.

Lycka till!/ Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in