Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Undersköterska

YrkesAkademin Vux
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Stockholm
Klassrum, Distans
75 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Stockholm
Löpande starter

Stockholm
Löpande starter

Distans
Löpande starter

Distans
Löpande starter
Undersköterska

Om utbildningen

Undersköterskor arbetar nära människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service. På vårdavdelningar arbetar undersköterskan ofta i team med sjuksköterskor och läkare. Undersköterskor inom äldreomsorg arbetar på särskilda boenden eller i hemtjänst. Undersköterskan kan även arbeta inom psykiatrin eller inom funktionshinderområdet. Undersköterskan har medicinska arbetsuppgifter, vilket bland annat innebär att ge medicin, lägga om sår, linda ben, sondmata, kontrollera puls, temperatur och blodtryck samt hantera katetrar. Praktiska serviceinsatser kan även ingå i arbetet, exempelvis städning, tvätt, inköp och andra ärenden. Förmågor som kan vara bra att ha är empatisk förmåga, att vara uppmärksam och att ha lätt för att kommunicera och samarbeta med andra.

I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Under dessa perioder får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Praktiken motsvarar minst 15% av din utbildning och du har en utsedd handledare på varje praktikplats. Under APL-perioden följer man handledarens schema vilken kan innebära att man även kommer delta under kvälls- och helgpass. Inför din APL ska en hälsodeklaration fyllas i, du kan även behöva uppvisa ett utdrag från belastningsregistret som du ansöker om via polismyndigheten.

Utbildningen är studiemedelsberättigad via CSN och du bekostar din kurslitteratur själv.
Dator och god datorvana krävs för att kunna följa kursen.

Denna utbildning är sökbar för dig som är folkbokförd i Nacka kommun (du som ej tillhör Nacka kommun kan bli beviljad att gå utbildningen av din hemkommun, kontakta din kommun för mer information).

För mer information om Undersköterska, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja YrkesAkademin Vux?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Bra kontakter med näringsliv

Så ansöker du

Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

YrkesAkademin Vux

Vi hjälper dig att lyckas!

YrkesAkademin yrkesvux - yrkesutbildning på gymnasienivå med målet jobb och betyg. Riktar sig till dig som saknar gymnasieutbildning eller dig som vill ändra yrkesbana. YrkesAkademin grundades 1997 av Lars-Göran Hagström och är idag en av Sveriges största leverantörer av uppdrags-...


Läs mer om YrkesAkademin Vux och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Undersköterska

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

YrkesAkademin Vux

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in