Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Dramapedagogutbildning, yrkesutbildning - Distans eller Klassrum

Västerbergs folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Storvik
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad

Dramapedagogutbildning, yrkesutbildning - Distans eller Klassrum

Dramapedagog

Dramapedagogutbildning - Distans eller Klassrum

Vill du gå en dramautbildning som hjälper dig att utveckla ett pedagogiskt och personligt ledarskap? Då har du kommit helt rätt!

Västerbergs folkhögskolas dramapedagogutbildning är en 2-årig, konstnärlig och pedagogisk yrkesutbildning som ger dig specialkompetens för arbete inom profilämnena drama och teater. 

Som dramapedagog kan du arbeta inom hela utbildningssystemet, inom folkbildning, studieförbund, kulturskolor, på teatrar med för- och efterarbete, samt i olika kulturprojekt. I begränsad omfattning finns även arbete inom vårdsektorn, i kyrklig verksamhet och i personalutbildning.

Utbildningens innehåll

Du får studera dramapedagogikens innehåll och didaktik utifrån många olika perspektiv. Roller, relationer och samhälleliga förhållanden gestaltas i pedagogiska sammanhang och i varierande sociala kontexter och med olika åldersgrupper.

Utbildningens första två terminer innehåller grundkurser i dramapedagogik, teater och pedagogik. 

Den tredje terminen ägnas åt handledd praktik och uppsatsarbete. Fjärde terminen innehåller fördjupade studier av ledarskap, teater och scenisk produktion.

Utbildningens upplägg

Välj om du vill studera på distans eller på plats. Om du väljer distans så sker undervisningen med 4 inneveckor per termin. 

Kontakta skolan för mer information.

För mer information om Dramapedagogutbildning, yrkesutbildning - Distans eller Klassrum, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

  • 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande
  • För att kunna ansöka om validering för fortsatta studier på högskola krävs att du har grundläggande behörighet för högskolestudier
  • Erfarenhet av drama/teater, pedagogisk erfarenhet samt arbetsliviserfarenhet är meriterande.

Du söker via skolans hemsida. 

Examen, diplom m.m.

RAD, Riksorganisationen Auktoriserade Dramapedagoger är en intresseorganisation för dramapedagoger i Sverige. Efter utbildningen kan du genom medlemskap i RAD bli auktoriserad dramapedagog.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Du bekostar själv kurslitteratur, annat studiematerial och studieresor.

Västerbergs Folkhögskola Facebook

Västerbergs folkhögskola

Västerbergs folkhögskola

Är du intresserad av stickning, dramapedagogik, smide, eller matematik? Studerar du med ett bestämt mål i sikte eller ”bara” för att det ger dig stimulans och utveckling?Passar det dig bäst att sitta hemma och studera på distans eller föredrar du...


Läs mer om Västerbergs folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Dramapedagogutbildning, yrkesutbildning - Distans eller Klassrum

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Västerbergs folkhögskola

Västerbergs folkhögskola

Ovansjövägen 333
812 90 Storvik

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in