Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Samtalsledare i A-CRA (Adolescent community reinforcement approach)

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
3 dagar
Heltid/deltid
Icke studiemedelsberättigad
5 900 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: 2020-10-07 - Distans

Videoreportage

Samtalsledare i A-CRA (Adolescent community reinforcement approach)

Samtalsledare i A-CRA (Adolescent community reinforcement approach)

Sverigehälsan presenterar den första utbildningen i A-CRA som baseras på den svenska originalmanualen. Metoden är en vidareutveckling från CRA och kan användas av dig som arbetar med stöd och behandling av tonåringar och unga vuxna med missbruksproblem. Utbildningen kommer att genomföras som en webbaserad utbildning helt på distans, vilket innebär att du kan delta i utbildningen var du än befinner dig.

A-CRA – en metod som bygger på MI och KBT

A-CRA är en vidareutveckling från CRA och sträcker sig mot ungdomar och unga vuxna. Programmet finns – liksom CRA – med i socialstyrelsens riktlinjer. Det kan användas inom öppenvård, men även inom sluten vård. Då i kombination med andra insatser.

A-CRA är ett manualbaserat behandlingsprogram för ungdomar eller unga vuxna med missbruksproblematik, och utfärdas en gång i veckan under 3 månaders tid.

Under denna period träffar man individen tolv gånger, två individuella träffar med vårdnadshavaren eller annan viktig vuxen samt två träffar gemensamt med ungdom och vårdnadshavare eller annan viktig vuxen.

Hur kan du använda A-CRA?

Vi riktar oss till dig som arbetar med stöd och behandling av tonåringar och unga vuxna med missbruksproblem.

Eftersom metoden är manualbaserad – och enkel att följa, har du alla hjälpmedel till hands. Med utbildningen och manualen som stöd kommer du snart att vara en van och säker behandlare/samtalsledare.

För mer information om Samtalsledare i A-CRA (Adolescent community reinforcement approach), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens syfte och målsättning

MÅLSÄTTningen är att du strukturerat ska kunna hjälpa ungdomen till ett liv med

  • En nykter och drogfri livsstil
  • Nyktra och drogfria vänner och aktiviteter
  • Förbättrade familjerelationer
  • Förbättrade relationer med vänner
  • Kunna kommunicera på ett mer tillfredsställande sätt
  • Att vårdnadshavare/annan viktig vuxen effektivt kan stötta sin ungdom

Utbildningens innehåll

Under utbildningen kommer vi att tala mycket om vilken stil man har som samtalsledare. Att inte döma och konfrontera är viktigt. Metoden går ut på att ta fram klientens styrkor och berömma dessa.

Tre dagar och din egna träning

Föreläsningar varvas med teori, praktiska övningar, filmvisning och diskussioner. Grundkursen är tre dagar, och delas upp i två sammanhängande dagar och en uppföljningsdag. För att få intyg krävs hundraprocentig närvaro samt godkänd inlämnad uppgift.

Procedurerna

Under utbildningen kommer vi noggrant att gå igenom procedurerna i manualen med hjälp av riktiga fallbeskrivningar. Vi kommer att tala om allt från bemötande till hur vi kan motivera en icke motiverad klient att fullfölja sin behandling.

Om kursledaren

Utbildningen leds av Isabella Miulus, behandlingspedagog och certifierad A-CRA-terapeut och svensk översättare av A-CRA-manualen. Hon har jobbat inom psykiatrin, socialpsykiatrin, SiS och på behandlingshem. Idag arbetar hon som utbildare och metodhandledare och utbildare.

Examen & Intyg

Den fullständiga A-CRA-manualen på svenska ingår i avgiften. Efter avslutad utbildning får du ett intyg.

Reportage

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Läs mer Sverigehälsan

Annika Klingström studerade Friskvårdsterapeut och kostrådgivare med KBT-inriktning på Sverigehälsan och tog examen 2012. Annika är mycket nöjd med sin utbildning hos Sverigehälsan. 

– Det känns professionellt, tryggt och gediget på Sverigehälsan i alla avseenden. Jag tror att ingen som går där kan gå igenom studierna utan att deltagandet gjort skillnad för personen, berättar Annika. 

Läs mer om Annikas studier på Sverigehälsan. 


Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan - landets ledande utbildningar inom hälsa och personlig utveckling

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Samtalsledare i A-CRA (Adolescent community reinforcement approach)

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö


Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: