Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Diplomerad Kostrådgivare

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
1 termin
Deltid, distans
Ibland
21 300 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: 2022-03-21 - Distans
Informationsmöte
2022-02-03
Informationsmöte
2022-02-08

Om utbildningen

Intresset och medvetenheten för kost och hälsa är idag större än någonsin. Våra kostvanor har stor påverkan på vår hälsa och vårt sätt att fungera. God kost och hälsa ska vara tillgängligt för alla och med vår kostrådgivarutbildning kan du hjälpa andra till förändring och sunda kostvanor.

Vår kostrådgivarutbildning har en psykologisk inriktning – hur våra tankar, känslor och beteenden styr våra kostvanor. Vi lägger stor vikt vid det rådgivande samtalet. Du får inte bara kunskaper, utan lär dig att förmedla kostlära på ett sätt som når fram till människor med olika behov och förutsättningar oavsett om det handlar om träning, övervikt eller stress.

Vår utbildning baseras på aktuell forskning. Du lär dig att ge kostråd utifrån välgrundad vetenskap och att kritiskt granska myter som finns om kost. Du får även arbeta med konkreta fall samt öva på kostrådgivning med faktiska klienter under handledning.

Alla våra föreläsare är yrkesverksamma inom sina respektive områden, vilket garanterar att våra utbildningar håller hög kvalitet och att innehållet är aktuellt och uppdaterat.

Målgrupp

Vi vänder oss till dig som har ett brinnande intresse för och vill arbeta med kostrådgivning och kostlära. Utbildningen passar också dig som som redan arbetar med hälso- och friskvård och vill komplettera dina kunskaper. Vi har deltagare som arbetar inom omsorg, skola och träningsbranschen som vill lyfta sin yrkesroll till nästa nivå.

Undervisningsform

En yrkesutbildning på heltid som bedrivs helt på distans under en termin. Digital undervisning i form av föreläsningar och praktiska övningsmoment varvas med självstudier och arbete i studiegrupper.

Målsättning

Målet är att du efter utbildningen ska du kunna arbeta som kostrådgivare. Du ska även kunna komplettera den yrkesroll du har idag med dina nya kunskaper.

Utbildningens innehåll

 • Kostrådgivning: kost- och näringslära
  • Här läser vi bland annat: hur levnadssätt, föreställningar och sociala mönster påverkar hälsan, kostrådgivning, kostanalys, näringsämnen, matsmältningen, kost och idrott samt att vi gör ett klientarbete under handledning.
 • Kognitiv pedagogik – kostens psykologi
  • Här ingår studier om det kognitiva förhållningssättet samt arbetsmetod, om tankar, känslor och beteenden, schemamodellen, tankefällor och förändringsarbete.
 • Hälsopedagogik – att kommunicera hälsa
  • Detta moment handlar om hälsorelaterade levnadsvanor, frisk- och riskfaktorer, metoder för att analysera människors hälsotillstånd samt interaktion och kommunikation i samarbete och möten med människor.

För mer ingående information, läs mer på sverigehalsan.se

Så ansöker du

Vår kostrådgivarutbildning är en öppen yrkesutbildning som kan sökas av alla. Det finns också möjlighet att ansöka till kurserna som ingår i kostrådgivarutbildningen via komvux. Du ansöker då till enstaka kurser då de inte utgör ett kurspaket. Läs mer på vår webbplats eller kontakta oss för mer information.

Fortsatta studier

Så här kan du gå vidare och komplettera din utbildning:

Reportage

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Annika Klingström studerade Friskvårdsterapeut och kostrådgivare med KBT-inriktning på Sverigehälsan och tog examen 2012. Annika är mycket nöjd med sin utbildning hos Sverigehälsan. 

– Det känns professionellt, tryggt och gediget på Sverigehälsan i alla avseenden. Jag tror att ingen som går där kan gå igenom studierna utan att deltagandet gjort skillnad för personen, berättar Annika. 

Läs mer om Annikas studier på Sverigehälsan. Sverigehälsan

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Informationsmöte

Bli lärarassistent - digital informationsträff om komvuxutbildning

Funderar du på att utbilda dig till lärarassistent?

Varmt välkommen på en digital informationsträff om vår ettåriga lärarassistentutbildning.Utbildningen startar den 14 mars 2022 på Sverigehälsan i Stockholm. Den är helt kostnadsfri och CSN-berättigad. Infomötet leds av Tobias Richard som är utbildningsledare och lärare på utbildningen.

Under informationsträffen pratar vi om

 • vad det innebär att arbeta som lärarassistent

 • utbildningens upplägg och innehåll

 • hur du ansöker

 • era frågor och funderingar

Anmäl dig här: sverigehalsan.se/utbildning/lararassistent/

Läs mer om och ansök direkt till vår lärarassistentutbildning här: sverigehalsan.se/utbildning/lararassistent/

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-02-03    Tid:   12:15 - 13:00  
Datum:   2022-02-08    Tid:   09:00 - 09:45  

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Kostrådgivare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in