Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Diplomerad Avspännings- och Stresspedagog med kognitiv inriktning

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
2 terminer
Heltid, distans
Icke studiemedelsberättigad
51 825 SEK inkl. moms
Svenska
Klassrum
Startdatum: 2020-09-14 - Stockholm

Diplomerad Avspännings- och Stresspedagog med kognitiv inriktning

Vi stressar mer än någonsin i dagens samhälle. På kort sikt kan stress vara stimulerande. Det gör att vi kan prestera intensivt, medan långvarig stress ger negativa fysiska och psykologiska effekter. Långvarig stress och utmattning utgör ett av vår tids största och mest utbredda hälsoproblem.

Samhället är i behov av dig som förstår stresshantering. Här får du praktiska redskap och kunskaper för såväl yrkesmässig som personlig utveckling. Teori om vad som händer fysiskt i kroppen vid stress balanseras med övningar och konkreta exempel, vi tror nämligen att engagemang och ett aktivt utbyte av personliga erfarenheter både gynnar inlärningsprocessen och gör den roligare och effektivare.

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med stress och stresshantering gentemot individer, grupper och organisationer. Du lär dig att ge vägledning kring stress både i arbete och i relationer, att synliggöra och förebygga problem kopplade till stress och att förstå symptom och bakomliggande orsaker. Vårt mål är att ge dig en verktygslåda för stresshantering.

Alla våra föreläsare är yrkesverksamma inom sina respektive områden vilket garanterar att våra utbildningar håller hög kvalitet och att innehållet i dem uppdateras kontinuerligt i takt med aktuell forskning och utveckling.

För mer information om Diplomerad Avspännings- och Stresspedagog med kognitiv inriktning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att kunna antas bör du ha viss arbetslivserfarenhet samt ett grundläggande intresse för att jobba aktivt med din egen och andras hälsa. Sverigehälsan ställer också krav på självinsikt och personlig mognad. 

Ansöker du privat är kostnaden 51 825 SEK inkl moms, varav anmälningsavgift 5 100 SEK inkl moms.

Du ansöker till utbildningen på Sverigehälsans hemsida. Vill du ha mer information? Fyll i en intresseanmälan!

Utbildningen kan även sökas via kommunala vuxenutbildningen, läs mer här.

Målgrupp

Utbildningen är både en fristående yrkesutbildning och ett komplement till din ordinarie yrkesroll. Hos oss studerar exempelvis hälso- och sjukvårdspersonal samt personer i pedagogiskt och personalinriktat arbete.

Undervisningsform

En fristående ettårig yrkesutbildning som ges på halvdistans, vilket innebär obligatoriska träffar på skolan tre dagar per månad och studier på distans övrig tid.

Målsättning

Vårt mål är att ge dig en verktygslåda för att du ska kunna arbeta med stresshantering.

Utbildningens innehåll

 • Stress och stresshantering
 • Avspänning och målinriktad mental träning
 • Kognitiv pedagogik
 • Samtalsmetodik
 • Mindfulness
 • Psykosocial arbetsmiljö
 • Hälsofrämjande ledarskap
 • Hälsopsykologi
 • Projektmetodik
 • Hälsa och företagande
 • Komplementär medicin och massage
 • 15% av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL)

För mer detaljerad information, läs mer på sverigehalsan.se

Reportage

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Läs mer Sverigehälsan

Annika Klingström studerade Friskvårdsterapeut och kostrådgivare med KBT-inriktning på Sverigehälsan och tog examen 2012. Annika är mycket nöjd med sin utbildning hos Sverigehälsan. 

– Det känns professionellt, tryggt och gediget på Sverigehälsan i alla avseenden. Jag tror att ingen som går där kan gå igenom studierna utan att deltagandet gjort skillnad för personen, berättar Annika. 

Läs mer om Annikas studier på Sverigehälsan. 


Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan - landets ledande utbildningar inom hälsa och personlig utveckling

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Avspännings- och Stresspedagog med kognitiv inriktning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö


Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 12 recensioner.

Ingrid
(3)
Härliga deltagare, om du tycker den är bra eller inte beror mycket på bakgrund och erfarenhet. Rekommenderas för dig som vill hitta dig själv och jobba med din egen stress
Moboost
(5)
Denna utbildning gav mig väldigt många bra insikter och oavsett vad jag hade för mål att läsa till Avspännings - och Stresspedagog lärde jag mig mycket. Med all kunskap och mycket kompetenta föreläsare/mentorer ledde det till att jag kände modet att starta eget företag efter avslutad utbildning. Utbildningen är lika mycket en personlig resa som ...
Visa mer
Eleonor
(5)
Jag är oerhört imponerad av kunniga och välplanerade pedagoger. Upplägget för utbildningen är genomtänkt, bra kommunikation och gehör för elevers synpunkter och frågor. Trevliga lokaler. Rekommenderar gärna Sverige Hälsan till andra som är intresserade av deras utbildningar.
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: