Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Svenska Terapihundskolan

terapihundskolan

Skandinaviens största utbildningsarrangör för sociala tjänstehundar

Svenska Terapihundskolan är Skandinaviens största utbildningsarrangör för sociala tjänstehundar. De finns för dig på flera orter - Stockholm, Göteborg, Vollsjö, Östersund, Strömsholm, Oslo, Stavanger och Vasa. 

Vilka typer av tjänstehundar?

Svenska Terapihundskolan utbildar olika typer av tjänstehundar:

  • Terapihund
  • Fadderhund
  • Skolhund
  • Vårdhund
  • Besökshund

Utbilda glada och trygga hundar

I alla skolans kurser, besökshund såväl som vård- och terapihund samt skolhund, utbildar de hundteamen i att arbeta riktat mot tredje person eller grupp. Både hundens och förarens bemötande tränas i allt från positionering till att välja och utföra moment i den målinriktade verksamheten de arbetar.

De arbetar för glada, trygga hundar på arbetet, och djurskydd i kombination med säkerhet för deltagaren samt ett professionellt förhållningssätt är deras största prioriteringsområden. De utbildar skickliga hundförare till att arbeta med sin tjänstehund för sin deltagare/klient/elev/patient m.m.

Kombinerad kompetens

Svenska Terapihundskolan vision genomsyras av att deras lärare/instruktörer också själva jobbar med utbildade hundar, är utbildade hundinstruktörer, i kombination med deras breda kompetens inom vård, skola och omsorg.

Skolan anser att detta är den bästa kombinationen då instruktörerna hela tiden skall lära ut både arbete med människor så väl som praktisk hundträning, att få deltagarna att läsa sina hundar o.s.v.

Alla har även praktisk erfarenhet av att arbeta inom AAI (Djurassisterade Interventioner), något som de också anser viktigt för att kunna hjälpa våra elever framåt i sin utveckling.

Svenska terapihundskolan vill sätta standard

Skolan har suttit med som representanter för Svth i standardiseringsarbetet för vårdhundar som är en standard riktad för utbildning av tjänstehundar som ska arbeta mot människor med förvärvad hjärnskada och äldreomsorg. 

Svenska Terapihundskolan utbildar hundar på ett ännu bredare område. I deras utbildningar för vårdhundar följer de standarden. När det gäller terapihundar som arbetar även inom den sociala sektorn har de ett mycket mer avancerat system för deras utbildningar där de med sin erfarenhet tagit fram ett koncept som varit mycket lyckat.

terapihund

Vem ska gå utbildningen?

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar eller vill arbeta med din hund inom vård, skola, omsorg.

Du har en fördel i att vara utbildad inom det område du vill arbeta inom som exempelvis vårdbiträde, pedagog, boendestödjare, psykiater, logoped m.m.

Utbildningen är formad på ett sätt att man som hund och hundförare får en grundkompetens samtidigt som du själv får möjlighet skaffa dig kompetens inom det område som du själv ska arbeta inom.

Samarbete med näringslivet - möjlighet till praktik

Nätverkande är viktigt för skolan, de arbetar med mentorskap mellan elever, träningsläger för att fylla på sin kunskap, utvecklas och förkovra sig.

De arbetar också med att skapa föreläsningar och samarbeten mellan olika branscher för att kunna lära sig mer och utveckla denna historiskt unga bransch till något långvarigt, kvalitetssäkrat och givande för samhället.

De flesta av skolans utbildningar sker i samarbete med Studiefrämjandet vilket ger dem otroligt bra möjligheter att hjälpa eleverna med praktikplatser. De har också ett antal samarbetspartners i form av boenden som erbjuder praktikmöjligheter.


För mer information om Svenska Terapihundskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Yrkesutbildning
Veterinär / Zoologi
Djurskötare / Djurvårdare Längd Pris Ort
Besökshund Från 16 997 SEK Flera orter (5)
Skolhund / Fadderhund / Läshund Flera orter (5)
Vård- & Terapihundsutbildning Från 34 000 SEK Flera orter (5)

Visa alla

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Svenska Terapihundskolan

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Svenska Terapihundskolan

Dr Netzels Väg 10
73494 Strömsholm

Tel: 010-171 99 99
www.terapihundskolan.se