Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Diplomerad Rådgivare Idrottsnutrition - Athletic performance nutrition

Svenska Näringsakademin
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
40 timmar
Heltid/deltid
Icke studiemedelsberättigad
9 875 SEK inkl. moms
Startdatum: Valfritt startdatum - Distans
Kursledare David Ek in action

Diplomerad Rådgivare Idrottsnutrition - Athletic performance nutrition

Vill du bredda dina kunskaper om hur man ska äta för att prestera optimalt? Då är vår distanskurs Diplomerad rådgivare i idrottsnutrition (Athletic Performance Nutrition) perfekt för dig!

Kursbeskrivning

Idrottande och träning är mer populärt än någonsin. Träning är idag en livsstil för många och efterfrågan på personer med kunskap i hur man med kostens hjälp kan förbättra prestationerna ökar. Vi på Svenska Näringsakademin har därför samlat den senaste forskningen och erfarenheterna kring alla tänkbara aspekter av kostens påverkan på träning och tävlingsprestationer. Efter att du är klar med kursen kommer du att ha en bred kunskapsbas i idrottsnutrition och kommer att kunna ge råd inom alla områden inom prestation och kost.

Diplomerad rådgivare i idrottsnutrition är upplagd enligt vårt beprövade distansutbildningskoncept med textavsnitt i kombination med videoföreläsningar och återkommande kunskapskontroller. Upplägget gör att du kan läsa och lyssna i den takt du själv vill och hela tiden också ha möjligheten att gå tillbaka och titta, lyssna och läsa på för att befästa kunskaperna.

Kursen börjar med en kursintroduktion och du får sedan en ordentlig repetition av den grundläggande näringsläran så att du har bra förkunskaper för att ta till dig de mer djuplodande avsnitten kring kostens påverkan på träningen. Du har hela tiden lärarsupport ett mejl eller samtal bort.

Till vem riktar sig utbildningen?

Athletic Perfomance Nutrition – Idrottsnutrition är en kurs framtagen för dig som har ett intresse för kost och träning och vill ta dina kunskaper till djupare nivåer. Kanske du jobbar som kostrådgivare eller personlig tränare, är idrottstränare eller själv tränar och vill utveckla din kost och förbättra effekten av din träning? Vi kräver inga speciella förkunskaper, men det krävs förstås ett brinnande intresse för området.

Kursupplägg

 • Grundläggande näringslära i tre delar.
 • Träningsfysiologi
 • Kolhydrater för prestation
 • Fett för prestation
 • Protein för prestation
 • Vätskans påverkan på prestationen
 • Mat och träningseffekt
 • Kost och idrottarens immunförsvar
 • Kosttillskott för förbättrad prestation
 • Praktisk idrottsnutrition – att ge råd till idrottare
 • Klientcase

Omfattning: 40 timmar

Pris: 6900:- (5520:- exkl moms). Räntefria avbealningsmöjligheter finns.

Kursstart: Rullande (du kan starta när som helst)

För mer information om Diplomerad Rådgivare Idrottsnutrition - Athletic performance nutrition, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Allmän behörighet. Grundläggande kunskaper om kost är önskvärda.

Vilka lärare jobbar i Svenska Näringsakademins utbildningsteam?

David Ek

David Ek är näringsfysiolog med flera års erfarenhet av personlig rådgivning och föreläsningar inom näringslära, träning och hälsa. David har som simmare och tränare också livslång erfarenhet av träning på alla nivåer. På Svenska Näringsakademin är David huvudansvarig förDiplomerad rådgivare idrottsnutrition samt förvåra personliga konsultationer. David är expertskribent i tidningar och är flitig gäst många närings- och träningspoddar. Just nu är han aktuell med boken Maten – ditt bästa träningsredskap.

 • Bachelor of Nutrition
 • Kostrådgivare – hälsoinpiratör
 • Lärare
 • Föreläsare
 • Författare – skribent

Svenska Näringsakademins Facebook

Examen & Intyg

Examinering och diplom ingår i kurspriset. Räntefri finansiering kan ordnas.

Fortsatta studier

Vår coachcutbildning och kostrådgivarutbildning rekommenderas som komplement till utbildningen för den som önskar kunna arbeta mer holistiskt med sin klient.

Svenska Näringsakademin

Svenska Näringsakademin

Vi utbildar kostrådgivare, coacher, personliga tränare, hälsoinspiratörer och kostrådgivare inom idrottsnutrition. Vi har till dags dato utbildat mer än 2000 kostrådgivare och har bidragit med kunskaper inom näringslära. Svenska Näringsakademin grundades 2004 och hette då Paulúns Näringscenter. Bakom Svenska Näringsakademin...


Läs mer om Svenska Näringsakademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Rådgivare Idrottsnutrition - Athletic performance nutrition

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Svenska Näringsakademin

Drottningholmsvägen 340
Bromma

Tel: 08-440 90 80
Mobil 0736509033
svna.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 6 recensioner.

Martin
(4)
Utbildningen gav mig rätt verktyg för att kunna jobba med idrottare på elitnivå. Inget att klaga på!
Matthias
(5)
Jag kunde redan en hel del om näringslära, men ville få en spetskompetens inom näringslära. Kursen överlevererade. Mycket nöjd!
Anonym
(5)
Perfekt med en spetskurs inom detta område då jag redan har en dietistutbildning i botten! Tummen upp!
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: