Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Diplomerad Medicinsk Massageterapeut och Certifierad Massör

Svenska Hälsoteamet
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Karlskrona, Karlstad, Umeå
2 terminer
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
59 400 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Karlskrona
59 400 SEK
Januari 2021
10 november

Karlstad
59 400 SEK
Januari 2021
10 november

Umeå
59 400 SEK
Januari 2021
10 november

Videoreportage

Hör vad Christin och Madeleine tycker om utbildningen till massageteraput på Svenska Hälsoteamet och varför de rekommenderar utbildningen till andra!

Diplomerad Medicinsk Massageterapeut och Certifierad Massör

Massageterapeut - ett yrke att ta med sig över hela världen!

Diplomerad Medicinsk Massageterapeut och Certifierad Massör är utbildningen för yrket i tiden!
Hälsa & Wellnessbranschen är ett stor branch där massage spelar en central roll.

Svenska Hälsoteamets medicinska massageterapeututbildning gör dig till en terapeut & massör med både toppteknik och känsla samt till en terapeut som kan lyckas som företagare.

Upplägg - blockutbildning

Utbildningen Diplomerad Medicinsk Massageterapeut och Certifierad Massör med Svenska Hälsoteamet är uppdelad i 13-14 femdagars-veckoblock fördelade över ca ett år.

På det här sättet kommer dina kunskaper att mogna och integreras i lagom takt, en integration och mognad som förbereder dig som massageterapeut.

Upplägget hjälper dig även att bygga upp ett kundnät samt gör att du kan kombinera massageutbildningen med arbete.

Det handlar om ca 550 timmar lärarledd undervisning, 100 timmar praktik på valfri ort, ca 20 timmar praktik på skolan plus hemstudier.

Mer än massör!

Du kommer under året att lära dig betydligt mer än vad som krävs för att bli Certifierad Massör enligt Branschrådet Svensk Massage. Dels får du fler massagemetoder & hälsoämnen och du ges under utbildningen även träning i:

 • Frågeställningar att använda med dina klienter för optimala resultat och samarbeten mellan dig och klient.
 • Terapeutiskt och coachande förhållningssätt för att skapa optimal hälsa hos både dig själv och dina klienter. Hur vi tänker om och relaterar till oss själva och varandra har en djup inverkan på vår hälsa.
   

Även entreprenörskap, marknadsföring och insikt i "Finansiell Hälsa" är viktiga delar i utbildningen då många startar eget under eller kort efter sin utbildning.

Efter massörutbildningen

Efter Utbildningen Diplomerad Medicinsk Massageterapeut och Certifierad Massör blir du inte bara en skicklig och framgångsrik Massör & Massageterapeut, du blir en förebild för hälsa. Du är redo att bidra till världen med värdefull kunskap, färdighet och kompetens.

Svenska Hälsoteamet har även helgkurser samt veckokurser inom massage i Umeå, Karlstad och Karlskrona.

För mer information om Diplomerad Medicinsk Massageterapeut och Certifierad Massör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Röster från tidigare elever


"Bra concept. Helhetssatsning där kropp coh själ är ett. Genom grundliga massagelektioner, anatomi, fysiologi och skadelära kan jag självsäkert gå ut och bemöta kunder. Jag kan ge dem behandlingar och förklaringar jag inte trodde var möjligt. Genom den kunskap jag nu besitter vinner jag tillit hos många kunder och de fortsätter att välja mig för att må bra och för att växa."
Emelie Nilsson

 "Vill bara säga att utbildningen överträffat mina förväntningar med råge. Varje gång vi träffas känns som att få en injektion med inspiration och positiv energi." 
Jenny Isacsson

"Redan efter första massageveckan var folk i min närhet förundrade över resultatet i massagen jag gav. Upplägget har varit fantastiskt med varvat personlig utveckling och massage. Bra även med spridningen över ett år för man hinner utvecklas i takt med utbildningen. Jag känner en trygghet inför att möta kunder och att vet att jag ger en bra massage."
Christin Gustafsson

Massageterapeut - Kursinnehåll

 • Klassisk Massage
 • Intuitiv massage
 • Energimassage
 • Avancerad massage
 • Triggerpunkter
 • Het Sten Massage
 • Terapeutisk Stretching & Självstretching
 • Rörelseträning
 • Anatomi & grundmedicin
 • Fysiologi
 • Sjukdoms/Skadelära
 • Manuell Medicin
 • journalföring
 • Personlig Marknadsföring och Entreprenörskap
 • Finansiell hälsa
 • Praktik
 • Personlig Utveckling
 • Mental träning & stresshantering
 • Helhetshälsa från bland annat Modern medicin, Nordamerikans Indiansk tradition, Yogatraditionen, Modern psykologi.

Så ansöker du

Du är minst 18 år fyllda och  kan läsa, tala och skriva svenska. Och har gymnasiekompetens eller motsvarande (t ex arbetslivserfarenhet).

Examen & Intyg

För att bli godkänd Certifierad Massör i Branschrådet Svensk Massage krävs att du blir godkänd på Certifieringsprovet för detta.

För att bli diplomerad Medicinsk Massageterapeut krävs det att du skriver godkänt på samtliga av skolans egna utfärdade teoretiska prov samt praktiska tester. Du behöver dessutom dokumentera minst 120 behandlingar.

Med godkända diplomeringsprov erhåller du diplom som diplomerad Medicinsk Massageterapeut.

Med godkänt certifieringsprov kan du marknadsföra dig som certifierad massör enligt BSM (Branschrådet Svensk Massage) som har den högsta graden av kunskap och kompetens bland alla certifieringar till massör i Sverige idag. 

Vår utbildning är även godkänd hos Kroppsterapeuternas Yrkesförbund med vilka en elevförsäkring ingår under utbildningsåret.

Du kan efter avslutad utbildning ansluta dig till förslagsvis antingen Kroppsterapeuternas Yrkesförbund eller förbundet Massörerna.

Kostnader

Totalt 14 veckor (550 timmar lärarledd undervisning, 100 timmar praktik på valfri ort, ca 20 timmar praktik på skolan plus hemstudier): 59 400:- inklusive moms, anmälningsavgift, kurslitteratur och elevförsäkring!

Företagsfaktura: plus moms.

Kost & logi vid Finansiell Hälsa veckan samt Marknadsföring & Entreprenörskaps veckan tillkommer för samtliga elever. Detta sedan denna kursvecka ges gemensamt på gemensam ort för alla elever.

Delbetalning

Vi har en av Sveriges förmånligaste delbetalningsmöjligheter till våra utbildningar.

Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

För dig som ej kan betala utbildningskostnaden på förhand erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar.

Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i 6, 12 eller 24  månader.

Om du vill ha en längre delbetalning kan vi i vissa fall erbjuda detta, men då med ränta.

Ring eller maila oss för kostnadsfri rådgivning.

info svenskahalsoteamet.se

eller

Mob: 070-770 31 41

Vi tillsammans skräddarsyr en plan som passar för dig!

Svenska Hälsoteamet

Svenska Hälsoteamet

Svenska Hälsoteamet 

Svenska Hälsoteamet grundades 1988 och arbetar med massage, coaching, hälsa, personligt ledarskap och personlig utveckling med helhetstänkande.  Svenska Hälsoteamet är skolan för den som vill arbeta professionellt som antingen Medicinsk Massageterapeut med helhetstänkande,  Holistisk Life Coach (HLC), Yogalärare eller som vill vidareutbilda...


Läs mer om Svenska Hälsoteamet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Medicinsk Massageterapeut och Certifierad Massör

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Svenska Hälsoteamet

Västerorts Yoga & Rehabcenter
Siktgatan 1
16250 Vällingby


Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: