Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Frisörutbildning i samarbete med Björn Axén i Stockholm, Göteborg och Trollhättan - Internationellt godkänd

Svenska Frisörskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
2 terminer
Heltid
Icke studiemedelsberättigad

Videoreportage

Frisörutbildning i samarbete med Björn Axén i Stockholm, Göteborg och Trollhättan - Internationellt godkänd

Helt nytt, samma som förut, men ännu bättre! Svenska Frisörskolan Stockholm + Björn Axén = SANT

Nu kan vi med stolthet presentera vårt samarbete med ett av Sveriges största frisörföretag - Björn Axén. Sedan 2004 har Björn Axén Academy framgångsrikt utbildat hundratals frisörer och från och med 2019 kommer de prisvinnande lärarna, som är några av Sveriges främsta inom sitt hantverk, att vara ansvariga för delar av undervisningen på Svenska Frisörskolan. Tillsammans erbjuder vi nu en av Sveriges bästa frisörutbildningar!


Svenska Frisörskolan bedriver en högklassig frisörutbildning i Stockholm. Skolans motto är att du ska bli en av Sveriges bästa frisörer! Om du vill gå en bred frisörutbildning i fräscha lokaler med Sveriges bästa lärare både från Svenska Frisörskolan och Björn Axén är Svenska Frisörskolan i Stockholm skolan för dig.

Svenska Frisörskolan erbjuder dig en oerhört bred utbildning med tonvikt på frisörteknik och kundservice. Målsättningen är att just du ska bli en av ”Sveriges bästa frisörer”.

Frisörutbildningen omfattar även make-up och stylistämnen eftersom utvecklingen inom branschen går mot att man jobbar med helheten inom skönhet. En frisör bör idag ha ett bredare spektra och behärska mer än bara hår.

Svenska Frisörskolan är internationellt godkänd av Pivot Point. Pivot Point är världsledande inom  frisörutbildning och tillbehör och finns i cirka 70 länder.

Skolan är också godkänd av bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Frisörföretagare samt Handels.

Detta är av stor betydelse och ger dig även möjlighet att avlägga gesällprov på snabbast tänkbara sätt!

Lärarna på frisörutbildningen i Stockholm

Huvudlärarna har lång erfarenhet av frisörbranschen och har pedagogisk högskoleutbildning samt gesäll- och mästarbrev. Undervisningen utgår från Pivot Points utbildningssystem som är det största inom frisörutbildning världen över.

Svenska Frisörskolan är en av Sveriges mest lärartäta frisörutbildningar med en lärare per cirka tio elever (för att vara godkänd av Sveriges Frisörföretagare krävs en lärare per 16 elever). Under två terminer vistas du heltid på skolan med inslag av salongspraktik. Tempot i frisörutbildningen är högt och det krävs 100 procent engagemang från dig!

Skolans rektor arbetar i den dagliga undervisningen, hon är medlem i Intercoiffure en organisation för de främsta frisörerna i varje land, samt en av Sveriges utbildare i Pivot Point systemet.

Välkommen på besök till Svenska Frisörskolan i Stockholm

På Svenska Frisörskolan i Stockholm råder alltid en trevlig stämning, lärare och elever har en mycket öppen dialog. Du som vill gå en frisörutbildning i Stockholm är alltid varmt välkommen att besöka skolan för en rundtur och pratstund.

Frisörutbildningen bedrivs i Solna. Skolan ligger på promenadavstånd Årets frisörfrån Sundbybergs centrum med mycket goda kommunikationer. Hit kan du åka med tunnelbana, buss, pendeltåg och fjärrtåg. Ett stenkast från skolan ligger tunnelbanestationen Solna Strand. Svenska Frisörskolan i Stockholm förmedlar även ett begränsat antal bostäder åt sina elever.

Elever från Svenska frisörskolan har blivit nominerade till Årets elev i tävlingen Årets frisör år 2017 och 2015.

För mer information om Frisörutbildning i samarbete med Björn Axén i Stockholm, Göteborg och Trollhättan - Internationellt godkänd, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Svenska Frisörskolan har ett unikt antagningssystem. Inga tidigare erfarenheter krävs och man tittar inte heller på betyg. Efter att du lämnat din intresseanmälan blir du kontaktad och det bokas en tid för intervju och handlagstest på skolan.

Examen, diplom m.m.

Innan du lämnar skolan gör du första delen av gesällprovet, delprov 1, vilket ingår i kursavgiften (under förutsättning att du får godkänt på delprovet). Efter att du gått frisörutbildningen på Svenska Frisörskolan i Stockholm följer färdigutbildningstid på salong innan du avlägger den slutliga delen av gesällprovet.

Under skoltiden erhåller du internationellt certifikat/diplom Pivot Point efter avlagt prov.

Skolsalongen på Svenska Frisörskolan i Stockholm är mycket populär, du kommer att få stor erfarenhet av kundhantering under din frisörutbildning, vilket ger säkerhet och en försmak av det verkliga arbetslivet och träning till proven.

Kostnader

Ord pris 149 900kr

Allt du behöver för att genomgå utbildningen får du av oss!

Ord från en tidigare student

Antoine Astour

Att efterlämna fina minnen, det är meningen med livet.

Tänk att du får vara den som stärker en annans självförtroende till vardags, att bidra till en minnesfull bröllopsdag och till och med chansen att bli nationellt/internationellt erkänd som en tekniskt duktig frisör. Det kan gå fort, otroligt fort...!

Antoine Astour heter jag och jag startade min resa på Svenska Frisörskolan Stockholm i augusti 2015.

Jag blev välkomnad till en intervju där jag blev bemött av en unikt varm människa, Sanna Lindgren som är rektor och lärare på skolan. Allt kändes bara så himla trevligt; skolan, elever, intervjun och intagningen. Därför valde jag Svenska Frisörskolan Stockholm.

140 000 kronor, jag vet, det kändes. Det var absolut inget jag hade i bakfickan. MEN! Nu när jag vet hur utbildningen är ska jag ge er facit i hand! Vi fick så mycket mer än vad 140 000 kronor var ens i närheten värt. Ett helt läsår av glädje, svett, tårar och gränslös kreativitet!

Alla lär sig inte på samma sätt, och det kan vi alla hålla med om. Svenska Frisörskolan Stockholm hjälper dig att finna det sätt som du lär dig bäst på! Börja med rätt inställning så tar förutsättningarna aldrig slut på denna skola, oavsett hur sakta eller snabblärd du är!

Det bästa med utbildningen är svårt att avgöra, det finns många aspekter. Men för att nämna en, Årets Frisör-tävlingen! Jag fick chansen att tävla i den genom skolan och det gav mig så otroligt mycket mersmak än vad jag redan hade. Jag blev coachad av lärare på skolan till att behärska tekniker specifikt för att skapa frisyren, hantera stressen, bli av med större delen av nervositeten. Månader senare kom beskedet, jag blev nominerad till tävlingen.

Jag är en 26-årig man som på senare år fattat vad nyckeln till framgång är: en positiv inställning och hårt arbete!

Jag är idag heltidsanställd tekniker på för GHD och har kurser och utbildningar för frisörer. Så klart har jag klarat av är det stora Gesällprovet. Jag har AB-licensen klar.

Frisörverktyg har med jämna mellanrum hittat till mina händer genom åren och då enbart för att det är kul. En hobby som efter skolan blev mitt yrke, som idag är min livsstil!

/Antoine, tidigare student vid Svenska Frisörskolan i Stockholm

Svenska Frisörskolan

Svenska Frisörskolan

Svenska Frisörskolan + Björn Axén = Sant

Helt nytt, Samma som förut, Men ännu BÄTTRE.

DET ÄR NU DET HÄNDER!

Nu kan vi med stolthet presentera vårt samarbete med ett av Sveriges största frisörföretag - Björn Axén. Sedan 2004 har Björn Axén Academy framgångsrikt utbildat hundratals frisörer och från och med 2019 kommer de prisvinnande lärarna, som är några av Sveriges främsta inom sitt hantverk, att vara ansvariga för delar av undervisningen på Svenska Frisörskolan. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda en av Sveriges bästa frisörutbildningar!

Skolan är internationellt godkänd av Pivot Point.

Pivot Point är världsledande inom frisörutbildning och tillbehör. Pivot Point präglas av ständig utveckling och man tar fortlöpande fram nya professionella produkter och undervisningsmaterial. Svenska Frisörskolan är också godkänd av bransch- och arbetsgivarorganisationen Frisörföretagarna samt Handels. Svenska Frisörskolans frisörutbildning leder till gesällbrev.

Svenska Frisörskolan bedriver exklusiva frisörskolor och har några av de bästa lärarna och samarbetspartners som finns att tillgå i branschen! Skolans ambition är att utbilda elever till att bli kreativa och konstnärliga frisörer som är mycket attraktiva på arbetsmarknaden.

Svenska Frisörskolan erbjuder internationellt godkända frisörutbildningar på flera orter. Välj frisörutbildning i Stockholm, Trollhättan och Göteborg!

Svenska Frisörskolan har blivit utnämnda till den bästa frisörutbildaren i Sverige 2019!

Årets Frisörutbildare 2019

Visa alla utbildningar med Svenska Frisörskolan

Ortbeskrivning

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Frisörutbildning i samarbete med Björn Axén i Stockholm, Göteborg och Trollhättan - Internationellt godkänd

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Svenska Frisörskolan

Svenska Frisörskolan

Kungsgatan 53
461 34 Trollhättan


Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 29 recensioner.

Janina
(5)
Professionella och stödjande lärare som får dig att tro på dig själv i allt du gör. Avslutade min utbildning här 2018 och det var bästa valet jag gjort.
Lovisa
(5)
En jättebra frisörutbildning som ger dig en stabil grund och goda möjlighetee till vidare jibb på salong efter avklarad utbildning. Jag kommer sakna tiden på Svenska Frisörskolan i Stockholm något enormt. Sådan glädje, gemenskap och entusiasm jag funnit där har jag aldrig stött på tidigare. Helt fantastiska lärare som stöttar, peppar och lär ut...
Visa mer
Lovisa
(5)
Otroligt nöjd med denna utbildning, enligt mig en toppenbra grund med engagerade och peppande lärare som anpassar sig efter hur du behöver lära dig saker och gör allt för att du ska förstå och utvecklas på den nivån du befinner dig. Delprovet gör man mot slutet av utbildningen, och ligger du i under året skulle jag säga att du har bästa möjlighe...
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in