Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Indiespelutvecklare

Sunderby folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Sävast
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad

Indiespelutvecklare

Indiespelutvecklare

Studera Indiespelutvecklare 

Drömmer du om att arbeta som spelutvecklare på ett spelföretag eller som egen företagare? På den här unika yrkesutbildningen ges du alla verktyg att efter examen starta eget eller få jobb hos en befintlig spelstudio. Studera en 2-årig yrkesutbildning med inriktning mot indiespel! Utbildningen till Indiespelutvecklare genomförs i vår nya filial, belägna i nyrenoverade utbildningslokaler i vackra Sävast på Boden Business Park! 

Du behöver inga förkunskaper men måste tycka om spelutveckling och spelproduktion

Indiespelutvecklare är en tvåårig eftergymnasial utbildning inom spelutveckling där du får lära dig arbeta med spelutveckling på en professionell nivå. Utbildningen kommer ge dig verktyg och kompetens att arbeta som indiespelutvecklare i eget företag, tillsammans med andra eller som anställd. Utbildningen ställer inga krav på förkunskaper inom området men stort intresse och erfarenhet av spelutveckling, spelproduktion sen tidigare rekommenderas.

Efter utbildningen till Indiespelutvecklare ska du kunna gå direkt ut i arbetslivet

Utbildningen är helt unik i sitt slag, framtagen på begäran av och i samverkan med med dataspelsbranschen. Den har som mål att den du skall kunna gå rakt ut i arbete antingen som anställd eller egenföretagare efter avslutad utbildning. Under utbildningens gång kommer du som deltagare, bland annat, göra minst fem spel, få arbeta upp en portfolio och pitcha idéer och spelkoncept i skarpt läge inför en extern jury bestående av yrkesverksamma. Utbildningen innehåller även årliga studieresor och 12 veckors praktik på spelföretag.

Så ansöker du

Vi ställer inga formella krav på förkunskaper inom området men ser gärna att du har ett stort intresse för spelutveckling och har som slutmål att arbeta med det i framtiden. Tidigare erfarenhet av spelutveckling är dock meriterande för din ansökan.

För att söka måste du ha fyllt 18 år eller fylla 18 år under höstterminen. När du tackat ja till din plats förbinder du dig att närvara, bidra till att uppfylla kursens gemensamma mål samt betala en serviceavgift.

Detta behöver du bifoga med din ansökan:

1. Bifoga ett personligt brev där du berättar om varför du vill gå utbildningen samt lite om din bakgrund och tidigare erfarenheter av spelutveckling.
2. Bifogar 2-3 A4 där du, med hjälp av bilder och text presenterar ett eller flera egna spelkoncept.

Boende

Boden Business Park erbjuder boende nära skolan. Där har du möjlighet att bo i anslutning till din utbildning och tillsammans med dina kurskamrater. 

Kostnader

Utbildningen är CSN-berättigande på eftergymnasial nivå.

Serviceavgift 700 kronor/termin.

Sunderby folkhögskola

Sunderby folkhögskola

Hej! Vad roligt att du vill veta mer om oss på Sunderby folkhögskola!   Gemensamt för alla som går hos oss är att de har gjort ett eget val att studera. Frivilligheten är något som vi vet är väldigt viktig,...


Läs mer om Sunderby folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Indiespelutvecklare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sunderby folkhögskola

Kråkbergsvägen 7
954 42 Södra Sunderbyn

Tel: 0920-26 66 00


Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in