Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Finsnickeri

Stenebyskolan
Sammanfattning
Utbildare: Stenebyskolan
Utbildningstyp: Yrkesutbildning
Utbildningsort: Bengtsfors, Dals Långed
Längd: 1-2 år
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja

Videoreportage

Engagemang och passion, fantastisk stämning och stark gemenskap präglar Steneby. Skolan är en social träffpunkt och arbetsplats där studenter växer och kunskap utbyts. Stenebys studenter lämnar skolan med fantastiska idéer och de verktyg som behövs för att verkställa idéerna. Titta på filmen så får du veta mer om Steneby!

Finsnickeri

Steneby FinsnickeriFinsnickeri, 1-2 år

Utbildningen ger förutsättningar för eget företagande eller anställning inom möbelbranschen.

Steneby Finsnickeri är en unik yrkesinriktad utbildning som bedrivs i företagsliknande form. Finsnickeri ger dig goda grunder om du vill fördjupa och utöka dina snickerikunskaper samt utveckla ditt eget företagande.

Utbildningen är ett led mellan skola och produktion, där man i utbildningen arbetar mot verkliga kunder och arkitekter i en företagsliknande form. Finsnickeri ger dig goda möjligheter att starta eget företag inom möbelbranschen efterutbildningen.

De flesta studenter har efter utbildningen Finsnickeri startat eget företag eller arbetar i små företag.

För studenter som har som mål att studera vidare är utbildningen en god grund för fortsatta studier vid t.ex. Carl Malmsten eller Steneby - Institutionen för Konsthantverk och Design. Utbildningen bedrivs som ett företag

Du får ta ett stort ansvar i verkstaden då utbildningen bedrivs som ett företag med tillverkning mot kund. I utbildningen ingår även att lära sig göra kostnadskalkyler på företagsmässigt sätt . Under utbildningen får du kunskaper om hur ett företag drivs, vilka lagar och regler som gäller, marknadsanalyser och utarbetar en affärsplan direkt anpassad för dig. Inom ramen för utbildningen försöker vi tillgodose dina egna önskemål gällande olika arbeten.

Utbildningen drivs som en snickeriverkstad för att du skall få yrkespraktik, samtidigt som du fördjupar dina kunskaper om maskiner, handverktyg, material och olikatekniker.

FinsnickeriHantverksteknik
Under utbildningen får du kunskaper om handverktyg och maskiner samtidigt som du får produktionsvana. Under utbildningen kommer du att tillverka produkter självständigt eller i grupp för leverans till kunder.

Tillverkningen kan gälla enstycksprodukter, prototyper, inredningar eller korta möbelserier. Utbildningen har uppdrag för privatpersoner, möbelföretag, offentliga institutioner och Stockholms Slott.

Under utbildningen får du kunskaper om maskiners användning och skötsel, gällande skydds- och säkerhetsföreskrifter, verktygsvård, ytbehandling, intarsia och företagsekonomi.

Kunskapsmål
Kunskapsmålen för utbildningen är att du skall kunna planera och genomföra snickeribeställningar, kunna ge kostnadskalkyl och offert, utvecklat en förmåga till etiska ställningstaganden inom möbelbranschen, ha kunskap om träslag och andra material som används samt kunna arbeta på ett miljömässigt säkert sätt.

Målet med utbildningen är att du självständigt sak kunna lösa problem och utföra arbetet utifrån etiska och företagsmässiga arbetsätt.

Du får tillgång till en egen arbetsplats med egna verktyg.

Lärare

Samir Saba som är lärare och verkstadschef är utbildad möbelsnickare och formgivare och har gesällbrev i möbelsnickeri samt mästarbrev i möbelsnickeri.

Under utbildningen kommer du också att möta andra lärare inom särskilda kurer.

Så ansöker du

Grundläggande utbildning inom trä/möbelsnickeri eller yrkeserfarenhet, som bedöms som likvärdig.

Arbetsprover
Dina arbetsprover ska innefatta fotodokumentation av möbler eller andra föremål som du har tillverkat. I mån av plats kan du som har förkunskaper som bedöms motsvara åk 1 söka direkt till åk 2.
Skicka dina bilder/arbetsprover i ett kuvert eller monterade på kartongark 50x70 cm, 3 – 5 ark, samtliga bilder/kartonger tydligt märkta med namn och sökt utbildning.
 
Märk ansökan och arbetsproverna med "Ansökan" och skicka senast 16 april till:
”Ansökan”
Stenebyskolan 
Hemslöjdsvägen 1
660 10 Dals Långed 

Examen & Intyg

Gesällprov
Möjlighet att avlägga gesällprov finns.

Fortsatta studier

FinsnickeriDe flesta studenter har efter utbildningen Finsnickeri startat eget företag eller arbetar i små företag.

För studenter som har som mål att studera vidare är utbildningen en god grund för fortsatta studier  t.ex. vid Carl Malmsten eller Steneby - Institutionen förKonsthantverk och Design.

Stenebyskolan

Stenebyskolan

Steneby

Steneby är samlingsnamnet på utbildnings- och kulturverksamheten i Dals Långed i Bengtsfors kommun. Inom Stiftelsen Stenebyskolan bedrivs ett- och tvååriga högskoleförberedande utbildningar. Vid Steneby – Institutionen för Konsthantverk och Design bedrivs konstnärliga utbildningar på kandidat- och masternivå. Utbildningarna på Steneby...


Läs mer om Stenebyskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Stenebyskolan

Hemslöjdsvägen 1
660 10 Dals Långed

Tel: 0531 - 710 00
steneby.se