Behörig Ingenjör Inbrottslarm

Säkerhetsuniversitetet
Sammanfattning
Kurser
Göteborg, Malmö, Stockholm
3 dagar

Videoreportage

behörig ingenjör inbrottslarm

Om utbildningen

Utbilda dig till behörig ingenjör inom inbrottslarm 

Att utbilda din personal till Behörig Ingenjör Inbrottslarm gör att ditt företag får ett utmärkt försteg mot andra som inte har den kompetensen.

Att utbilda en Behörig Ingenjör inbrottslarm kan vara ett första steg mot att kunna bli certifierad Anläggarfirma inbrottslarm SSF 1015, då det är ett av kraven. Utbildningen Behörig Ingenjör inbrottslarm riktar sig till dig som idag arbetar som tekniker, projektörer, säkerhetskonsult eller motsvarande. Utbildningen ger dig kunskaper du behöver för att kunna projektera, installera och driftsätta enligt kraven SSF 130 och därtill hörande standarder. Utbildningen är koncentrerad till 3 dagar och under den tiden lär du dig bl.a. om de lagar och normer som reglerar inbrottslarm i Sverige.

Efter utbildningen har du den kunskap som krävs för att klara en examination och bli certifierad Behörig Ingenjör inbrottslarm.

Vi erbjuder utbildningen i två olika varianter

– Behörig Ingenjör Brandlarm grundutbildning 4 dagar, för dig som skall personcertifiera sig för första gången och vill ha en komplett utbildning.

– Behörig Ingenjör Brandlarm recertifiering 2 dagar, för dig som skall personcertifiera på nytt och vill ha en repetition.

Båda varianter av utbildningen inkluderar en heldag entreprenadjuridik vilket det enligt norm är krav på att den Behörige Ingenjören i Brandlarm ska ha genomgått inom den senaste 5-årsperioden.

Efter utbildningen har du kommit ett steg närmare den kunskap som krävs för att klara en examination och bli certifierad Behörig Ingenjör Brandlarm.

För mer information om Behörig Ingenjör Inbrottslarm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Säkerhetsuniversitetet?

Praktik/LIA

Behov på arbetsmarknaden

Bra kontakter med näringsliv

Efter utbildningen

Genom att certifieras enligt SSF 1016 Behörig ingenjör inbrottslarm bevisar du att du innehar de kunskaper som behövs för att projektera och installera på rätt sätt samt visar att du uppfyller kraven som finns på utbildning, praktisk erfarenhet och fackkunskap inom inbrottslarm.

Efter utbildningen får du dessutom tillgång till Säkerhetsuniversitetets nätverksgrupp för Behöriga Ingenjörer Inbrottslarm på Linkedin. En grupp där du kan lära känna branschkollegor, utbyta erfarenheter eller ta upp frågor och funderingar med andra kunniga personer från branschen.

Svensk Certifiering anordnar fredagen efter genomförd utbildningen ett examinationstillfälle i utbildningslokalen. Som medlem i SäkerhetsBranschen får du även tadel av ett rabatterat pris hos Svensk Certifiering.  Vid intresse av att nyttja detta tillfälle ange i anmälningsformuläret att du är intresserad av att certifiera dig hos Svensk Certifiering så kommer du inför utbildningen få ett mail med mer information kring anmälan.

Det går även att certifiera sig vid annat ackrediterat certifieringsorgan om du föredrar det.

Undervisning och innehåll

Undervisningen

Utbildningen sker i moderna lokaler med erfarna lärare. Enkelt att parkera och resa kommunalt.

Utbildningsmaterial ingår, skickas ut ca två veckor innan kursstart.

Covid-19
Säkerhetsuniversitet följer noggrant Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Om utbildningen med hänvisning till spridningen av Covid-19 inte är säker att genomföra i fysiskt format kommer den istället att gå som en interaktiv webbutbildning.

Innehåll

Utbildningen är uppdelad på 3 dagar med följande innehåll:

  • SSF 130, 1014, 1015, 1016, 136, 200
  • Larmlagen
  • Boverkets Byggregler (utdrag)
  • SSF 200
  • Svensk Standard för inbrottslarm SS EN 50 131-1
  • Svensk Standard för registrering av svagströmsnät
  • Matematik och ellära
  • Genomgång av olika larm och larmkomponenter, samt i vilka miljöer de olika produkterna ska användas

Kursavgift

För medlemmar i SäkerhetsBranschen: 

12 000 kr ex moms. 

För icke-medlemmar i SäkerhetsBranschen: 

18 000 kr. 

Säkerhetsuniversitetet

Om Säkerhetsuniversitetet

Utbilda dig för en karriär inom säkerhetsbranschen. Femtio år inom säkerhet har givit oss ovärderlig kunskap och erfarenhet. Nu omsätter vi det i utbildningar som ger dig en karriär inom vår bransch.  Välkommen du också till säkerhetsbranschens egen yrkeshögskola! Vi som...


Läs mer om Säkerhetsuniversitetet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Behörig Ingenjör Inbrottslarm

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Säkerhetsuniversitetet

Katarina Bangata 65
116 42 Stockholm


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in