Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Diplomerad Samtalsterapeut - steg 4

Sadholms Akademi för psykoterapi
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
4 terminer
Heltid/deltid
18 000 SEK inkl. moms
Startdatum: Utbildningsstart sker varje termin, se hemsida för mer information - Distans
Sista ansökan: Löpande antagning

Diplomerad Samtalsterapeut - steg 4

Efter den här utbildningen blir du diplomerad samtalsterapeut. Utbildningen är Steg 4 av 5 som Sadholms Akademi rekommenderar.

Utbildningens innehåll - fokus på klientprocessen

Diplomerad Samtalsterapeut är en fördjupningsutbildning för steg 2+3 med psyket i fokus. Uppmärksamheten ligger på samtalsterapin och terapeutrollen samt själva klientprocessen om att ha en klient en längre tid i terapi. Praktikdagarna ger en fördjupad inblick i den växlande rollen mellan terapeut och klient.

Teori i form av skönlitteratur baserad på psykosyntes, anknytningsteori, symtom, samtalsteknik samt relationen i terapin.

Lär dig starta eget 

Starta Eget, dokumentation, sekretesslagen, etik samt information om ansvarsförsäkring ingår. Kursmaterial tillkommer delvis. Kursbok går delvis att låna från bibliotek eller från akademin.

Utbildningens upplägg

Utbildningen sker på distans och direktundervisning hålls online via Zoom under inbokade tillfällen för teori, analys och praktik. Eget arbete i form av studier, egna uppgifter, recensioner och praktik tillkommer på distans. Det finns även möjlighet till fysiska träffar i Malmö, Göteborg och Stockholm tillsammans med andra elever. 

Om du vill kan du arbeta heltid under hela utbildningstiden.

Gratis presentation

För de som är intresserade finns möjlighet att boka in en gratis presentation av utbildningen med kursledaren. Presentationen sker via Zoom och är ca 40 min lång.

Information från utbildningsansvarige:

"Utbildningarna är mycket spännande och inspirerande då du längtar till nästa gång. En stor glädje för oss är att 100% av alla utbildningsdeltagare hittills, tyckte att utbildningen har levererat mycket mer än vad de har förväntat sig. Hjärtligt välkommen!" 

För mer information om Diplomerad Samtalsterapeut - steg 4, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför ska du välja Sadholms Akademi för psykoterapi?

Distansutbildningar

Behov på

arbetsmarknaden

Kombinera arbete med studier

Så ansöker du

Behörighet

Du ska ha genomfört utbildningarna: Friskvårdsterapeut steg 1, Beteendeterapeut steg 2 och Rehabiliteringsterapeut steg 3.

Ansökan

Du skickar in din anmälan på skolans hemsida. Antagning sker löpande. Antagningsbesked skickas efter att inbetald handpenning är Sadholms Akademi tillhanda. Hela utbildningsavgiften skall vara Akademin tillhanda 2 veckor innan utbildningens start.

Examen & Intyg

Diplomering sker efter inlämnande av uppgifter samt återlämning av allt utlånat kursmaterial. 100% närvaro krävs med möjlighet till tidsombokning. Det krävs 5 st. samtalstimmar under utbildningsprocessen hos diplomerad samtalsterapeut. Samtalsarvode tillkommer till reducerad pris. Du blir Diplomerad Samtalsterapeut vid avslutad terminsgång!

Investering

18.000 kr x 4 term.  Totalt: 74.000kr inkl. moms. 2 års utbildning. Avbetalningsplan via Sadholms Akademi.

Avbetalning

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar hos Sadholms Akademi. Du kan t.ex. låna räntefritt till dina utbildningar och dela upp din betalning i upp till 12 månader.

Sadholms Akademi för psykoterapi

De olika utbildningsstegen

Sadholms Akademi erbjuder en komplett yrkesutbildning i fem olika steg. Tillsammans utgör delarna en grundlig presentation samt introduktion för psykoterapi – människan i sin helhet med kropp och själ. Utbildningarna hör ihop steg efter steg och grundar sig på egen upplevelse för...


Läs mer om Sadholms Akademi för psykoterapi och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Samtalsterapeut - steg 4

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sadholms Akademi för psykoterapiRecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner.

Man 51 år, ingenjör
Givande och utvecklande utbildning både för mig själv, min egen utveckling, men i allra högsta grad till gagn för mina klienter :o) Logisk upplägg som följer en självklar utveckling av den röda tråden i steg 4. Utbildningen har gett mig medvetenhet, kunskap och djupare förståelse för mina tankar, känslor och agerande samt att jag känner mig mer ...
Visa mer
Kvinna 47 år, rehabiliteringsassistent
Fantastisk utbildning! Mycket bra upplägg, brett innehåll och viktiga bitar att ha i arbetet vid samtal. Den går in på djupet. Kunskapen i böckerna blir mer intensiva, svårare och kräver mera tid och övning. Jag blir mer och mer säker och övertygad av att jag har valt rätt väg. Jag har blivit mer ärlig, modig och snäll med mig själv. Mera kärlek...
Visa mer
Kvinna 55 år, förskollärare
Fantastisk, givande, utvecklande utbildning med mycket bra upplägg. Utbildningen har berört mig i mitt centrum. Det som berör mig kan jag ta till mig och däri kan känna mina känslor. Mer förståelse för mig själv och mina reaktioner. Jag förstår att jag behöver reflektera innan jag ska agera. Jag upplever mer lugn och harmoni. Jag inser mer vad j...
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in