Cert. PI Kost- & Hälsocoach

Paleo Institute
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Stockholm
Distans
1 år
Deltid
48 000 SEK inkl. moms
Startdatum: Löpande kursstart - Distans
Kost- & Hälsocoach

Cert. PI Kost- & Hälsocoach

Övergripande

Yrkesprogrammet till Cert. PI Kost- & Hälsocoach hos oss på Paleo Institute anses vara den mest gedigna utbildningen på den nordiska marknaden till kostrådgivare / kost- & hälsocoach.

Innehåll

Du får du gedigna kunskaper inom humanbiologi som är grunden till att förstå näringslära och livsstilskunskap. Du får vidare lära dig hur kost, kosttillskott, träning och andra livsstilsvanor påverkar hälsan. Du får också lära dig på vilket sätt dessa livsstilsvanor kan förbättra symtom vid flera välfärdssjukdomar, med betoning på metabol och stressrelaterad ohälsa. En noggrann genomgång görs av följande kosthållningar:

 • Paleokost
 • Lågkolhydratkost
 • Autoimmun kost
 • LCHF
 • Ketogen kost
 • Carnivore
 • GI

Du lär dig hur och varför olika kosthållningar passar människor olika bra och hur du vägleder dina klienter till en lämplig variant. En stor del av yrkesprogrammet ägnas åt förmågan att kunna individanpassa ett kost- och livsstilsupplägg på bästa möjliga sätt samt att coacha människor genom en livsstilsförändring.

Utbildningen innehåller en värdefull modul i hälsocoaching och samtalsmetodik (motiverande samtal) där insikten förmedlas att rena ämneskunskaper bara är hälften av kompetensen i yrket som kost- & hälsocoach. Lika viktigt är kommunikation och förmågan att möta människor där de är och kunna coacha dem genom en förändringsprocess mot ett fastställt mål.

Vi strävar efter att förse dig med ett godhjärtat och ärligt innehåll som befrämjar såväl enskilda människors hälsa som en hållbar samhällsutveckling. Men vi strävar också efter att lära dig att förena detta innehåll med en kommersiell paketering och en tydlig försäljningsstrategi. I slutet av utbildningen ägnar vi därför åtskilliga timmar åt arbetsmetodik och företagande. Bland annat går vi igenom en strukturerad, kommersiellt gångbar och lönsam metod för att tänka i processer och driva försäljning av hälsotjänster mot såväl enskilda människor som större grupper. 

Arbetet som kost- och hälsocoach

Efter genomfört yrkesprogram är du rustad för att börja arbeta som kost- & hälsocoach digitalt, via rena fysiska träffar, eller i hybridform med enskilda klienter. Du kan också arbeta med grupper eller företag. Det finns få anställningar på marknaden utan du är i dagsläget hänvisad till att starta eget företag.

Studiealternativ

Du läser utbildningen på distans via vår digitala lärplattform och blir löpande inbjuden till frivilliga träffar i Stockholm för att umgås, bli inspirerad, träffa lärare och nätverka med andra kursdeltagare.

Du kan antingen välja att läsa i eget tempo under maximalt 5 år (parallellt med arbete eller andra studier) eller enligt schema med fasta deadlines för delkurser, inlämningsuppgifter och kunskapsprov under 2,5 år.

Frivilliga kursträffar i Stockholm

På de frivilliga kursträffarna i Stockholm umgås vi, låter oss inspireras av kortare föreläsningar, diskuterar klientfall och håller frågestunder.

För mer information om Cert. PI Kost- & Hälsocoach, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Målgrupp

Endast gymnasieutbildning krävs som förkunskaper.

Utbildningen vänder sig till dig som:

 • Vill lära sig kost och hälsa på djupet

 • Vill starta en ny eller bredda din nuvarande yrkeskarriär i hälsobranschen

 • Vill internutbilda interna resurser i företaget i kost och hälsa

Kursmål

Efter avslutat yrkesprogram genereras ett certifieringsintyg som är giltigt i 3 år och som därefter behöver förnyas genom ett digitalt prov.

Kostnader

Delbetala

Delbetala 2 100 SEK per månad i 24 månader (total kursavgift 50 400 SEK) 

Betala allt

48 000 SEK inkl 25% moms (Företag betalar 48 000 SEK + 25% moms).

Delbetalning

Marknadsledande utbildning

 • Vi erbjuder marknadens ledande yrkesutbildning till kostrådgivare / kost- & hälsocoach 

Valbara studiealternativ

 • Vi erbjuder valet mellan att läsa på egen hand (eget tempo, inga deadlines) eller efter schema (fastställda deadlines, klassgemenskap)

Valbara betalningsalternativ

 • Vi erbjuder flexibla betalningsalternativ, exempelvis delbetalning med 2 100 SEK per månad i 24 månader. 

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du:

 • Tolka och återkoppla ifyllda hälsoformulär och genomförda labbtester av en klient, exempelvis blodpanel och fettsyreprofil

 • Skapa, dokumentera och följa upp en funktionsbedömning av din klient
 • Designa ett optimalt hälsoprogram för din klient gällande de grundläggande livsstilsvanorna
 • Ansöka om att arbeta på Paleo Optimeringscenter, på annat hälsocenter eller en funktionsmedicinsk vårdmottagning
 • Söka till fortbildningen till Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach på Funktionsmedicinska Institutet.

Videoreportage

Paleo Institute

Paleo Institute är en av Sveriges ledande utbildare inom kost, träning och hälsa. Med moderna ämneskunskaper som vilar på vetenskaplig grund ger vi dig förutsättningar att skapa ett framgångsrikt yrkesliv som gör skillnad för både individ och samhälle. Välkommen!...


Läs mer om Paleo Institute och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Cert. PI Kost- & Hälsocoach

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Paleo Institute

Svärdvägen 23
182 33 Danderyd

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 6 recensioner.

Linda Rietz

En mycket bra och gedigen utbildning. Lite besviken dock på att bli ”avstängd” från utbildningen så fort sista provet var gjort. Hade önskat tillgång till hela utbildningen de två år som maxlängden på utbildningen varar. Jag gjorde min utbildning på ca ett år (distans) och tänkte därefter repetera samt fortsätta lyssna på frågeställningarna för ...

Visa mer
Sverker

Jag läste utbildningen helt på distans och är väldigt nöjd! Upplägget var väl utformat och plattformen smidig och tydlig, smidigt strukturerat med de olika ämnesmodulerna! Uppgifterna var väl förankrade i vad man kan tänkas stöta på i yrket. Helt enkelt en väldigt bra utbildning i sin helhet.

Maria Andersson

Fantastisk utbildning som ger oerhörda kunskaper om kroppen, nutrition m.m. Ju mer man lär sig ju mindre kan man eftersom kroppen är så komplex. Kunskaperna du får har du nytta av överallt i alla situationer och ger en nyfikenhet på att lära sig mer

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in