Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Certifierad HR-koordinator, online

Påhlmans Handelsinstitut
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
114 timmar
Deltid, distans
Icke studiemedelsberättigad
34 875 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: Du väljer startdatum - Distans
Informationsmöte
2020-12-02
Informationsmöte
2021-01-14
Certifierad HR-koordinator, online - Nyhet!

Certifierad HR-koordinator, online

Certifierad HR-koordinator, online 

Är du intresserad av rekrytering och arbetsmiljö samt vill arbeta med personaladministration både strategiskt och operativt? Även kursdelar som Löneadministration och Coachande förhållningssätt ingår och supportar dig mot målet att arbeta som HR-koordinator. Du väljer startdatum.

Du lär dig det strategiska arbetet som innebär allt från att assistera vid skapandet av en ny rekryteringsprocess till att införa ett flextidsavtal och friskvårdsbidrag.
Det operativa arbetet kan innebära att förbereda anställningsintervjuer, introducera nyanställda, samordna löneunderlag och att stödja chefer i arbetsrätt.

Som HR-koordinator arbetar du med företagets viktigaste resurs – personalen. Efter den här utbildningen har du verktygen för att se till att personalen trivs och mår bra samtidigt som du bedriver ett effektivt HR-arbete.

Du får ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel. Du kan certifiera dig i Personaladministration samt Arbetsrätt I och Arbetsrätt II genom en tentamen i respektive ämne vilket ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Deltagarcitat

  • om kursen Personaladministration hösten 2019: -"Tack så mycket för en bra kurs och all hjälp under tiden, läraren var toppen!"
  • om kursen Arbetsrätt I hösten 2019: -"Är väldigt nöjd med kursen, upplägget var bra. Pia presenterade sig själv och välkomnade mig. Jag tyckte att Pia gav väldigt bra information och hon svarade snabbt när jag hade frågor. Hon rättade svaren och skrev kommentarer, vilket var jättebra: svarade jag fel, gav hon inte svaret direkt utan man fick leta vidare på den aktuella sidan efter svaret. Toppen att kunna studera hemma i lugn och ro."

Mål

Att kunna arbeta professionellt med personalfrågor samt optimera, koordinera och samordna verksamhetens HR-stöd.

Våra lärare

är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen de undervisar i. De regelbundna utvärderingarna med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.

För mer information om Certifierad HR-koordinator, online , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift, vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).
För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt behöver du ha gymnasiekompetens och ett intresse för personalfrågor och siffror.

Har du fler frågor? Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss på Påhlmans Handelsinstitut.

Kursinnehåll

Program

• Arbetsrätt I, 12 tim
• Personaladministration med rekrytering, 40 tim
• Arbetsrätt II, 12 tim
• Löneadministration I med Fortnox Lön, 30 tim
• Coachande förhållningssätt med praktiska övningar och muntlig redovisning, 20 tim

Se det detaljerade programmet på vår hemsida.

En studietimme = 55 minuter.

Att studera online

Utbildningen genomförs helt online, det är inte några träffar på skolan och du väljer själv din studietakt. I studieplattformen får du personlig kontakt och vägledning av din lärare samt tillgång till chattforum. Läraren svarar på frågor minst en gång per vardag.
Du bestämmer själv hur mycket tid per vecka som du vill studera och du väljer också hur snabbt du går framåt. Om du vill backa tillbaka efter några kapitel finns allt kvar för dig att repetera och du kan göra övningsproven flera gånger.

Som längst kan du studera i 12 månader. Löneadministration I samt Personaladministration är upplagda på tio kapitel, varje kapitel tar cirka tre timmar. Arbetsrätt I och II har fem kapitel var.
I Coachande förhållningssätt får du även muntlig undervisning med uppgifter att lösa. Därefter framför du en redovisning inför läraren via Teams eller per telefon efter överenskommelse. 

Studielitteratur

I kursdelarna Arbetsrätt I och II ingår litteraturen som en del av materialet på studieplattformen.
Litteratur att införskaffa själv, alltid senaste upplagan:
"Personaladministration - i praktiken" av Yvonne Bogislaus och Ronny Andersson, från Liber förlag, cirka 450 kronor (ej övningsboken).
” Anställda – praktisk handbok för arbetsgivare” av Anette Broberg och Anna Sundin från förlaget Björn Lundén information, cirka 500 kronor. 

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till egen dator och kan ladda ner samt installera program och läsa filer som excel och pdf då det ingår i studiematerialet. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox.
För Mac: Installerad Windowsmiljö 10, 8 eller 7.
För PC: Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows.
Samtliga operativsystem ska vara 64-bit.

Karriärcoachning

Vill du boka karriärcoachning för bättre möjligheter till praktik eller nytt arbete? Läs mer om upplägget på vår hemsida och välkommen att kontakta oss vid intresse.

Examen & Intyg

Certifiering

Efter kursdelarna Arbetsrätt I, Personaladministration och Arbetsrätt II har du möjlighet att skriva en tentamen hemma på bestämd dag och tid. Tiden för tentamen är begränsad till två respektive tre timmar från påkoppling till att du skickar in provet till din lärare. Certifieringen ingår i avgiften.

Kostnader

34 875 kronor inklusive moms (25 %). Påhlmans Handelsinstitut erbjuder kostnadsfri delbetalning på tre månader till dig som är privatperson, vänligen ange det önskemålet vid anmälan.

Litteratur tillkommer.

Tentamen och eventuell omtentamen för certifiering ingår i avgiften.

I samarbete med Human Finans rekommenderar vi det räntefria studielånet, välkommen att kontakta dem.

För dig med A-kassa

så kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen, detta under förutsättning att du söker ett heltidsarbete och står till arbetsmarknadens förfogande. Kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller hos dem: som mest är det undervisning 12 timmar per vecka.
Om du behöver ett intyg till din A-kassa, vänligen anmäl dig till utbildningen så att vi får samtliga uppgifter, notera i meddelandefältet "Intyg A-kassa" så vet vi att din anmälan endast gäller om du får ett ok från din A-kassa: denna preliminära bokning gäller i högst 14 dagar.

Fortsatta studier

Nästa steg

kan vara online-kurserna Lönehantering – öva mer, 
Ny som ledare – praktiskt personalansvar eller Löneadministration II.

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Välkommen till Påhlmans Handelsinstitut!Vi erbjuder utbildningar och kurser inom ekonomi, juridik, Research och HR. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del av vardagen. Vår långa erfarenhet, handplockade lärare och näringslivsanpassade utbildningar gör Påhlmans Handelsinstitut till det självklara valet för dig...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Informationsmöte

Digitalt informationsmöte om Certifierad Paralegal

Digitalt informationsmöte och personlig rådgivning om Certifierad Paralegal, online

Vi bjuder in till informationsmöte digitalt inför starten 20210303: träffa lärare och medarbetare som presenterar utbildningen och berättar hur det går till att studera online samt svarar på dina frågor:

Onsdag 2 december kl 18.00

Torsdag 14 januari kl 12.15

Vänligen anmäl dig via vår hemsida eller mejla oss på info@phi.se.

Vi mejlar dig inbjudan till Teams någon dag före mötet.

Du har även möjlighet att boka personlig rådgivning utefter datum och tider som passar dig, kontakta oss.

#sattfartpåkarriärersedan1881

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-12-02    Tid:   18:00  
Datum:   2021-01-14    Tid:   12:45  

Informationsmöte Certifierad Researcher, online

Om du redan bokat plats eller funderar på att boka plats på en av våra certifieringsutbildningar – yrkesinriktade utbildningar – så är du välkommen att först besöka oss på ett av våra informationsmöten.

Vi kommer att genomföra informationsmötet digitalt och du får mer information några dagar före med inbjudan till Teams per mejl.
Varmt välkommen att lyssna på information från huvudlärare och representanter på skolan och få svar på dina frågor. Våra informationsmöten är givetvis kostnadsfria.

Anmäl dig genom att mejla info@phi.se. Skriv ditt namn, telefonnummer och i ämnesraden vilket infomöte du vill komma till.

Har du frågor redan nu? Välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

Hjärtligt välkommen till Påhlmans Handelsinstitut!

#sattfartpåkarriärersedan1881

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-02-16    Tid:   17:15 - 17:45  

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad HR-koordinator, online

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Påhlmans Handelsinstitut

Box 19193 Hagagatan 23 A, Box 191 93
104 32 Stockholm


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: