Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, online

Påhlmans Handelsinstitut
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Distans
120 timmar
Deltid, distans
Ibland
33 250 SEK inkl. moms
Startdatum: Löpande starter - du bestämmer datum. - Distans
Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, online

Om utbildningen

Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, online

Bli ekonomiassistent eller redovisningsassistent: denna breda deltidsutbildning ger dig användbara kunskaper om ett företags alternativt en organisations ekonomiska verksamhet inom bokföring, bokslut, företagsekonomi, affärsjuridik och löneadministration.

Du lär dig löpande bokföring, löneadministration, avstämning och att förbereda ett bokslut. Utbildningen innefattar även företagsekonomi och affärsjuridik.

Utbildningen startar när det passar dig och du har tillgång till alla kursdelar i 12 månader från inloggningsdagen - det ger dig frihet att studera när, var och hur mycket du vill.

- Vad är det för skillnad och likhet mellan arbetsuppgifterna för en ekonomiassistent och redovisningsassistent? 

Det är en hårfin, om ens någon skillnad mellan ekonomiassistent och redovisningsassistent. På den lite mer grundläggande nivån sysslar alla med bokföring i en eller annan form. Ibland gör redovisningsassistenten mer av bokslutsarbetet och hjälper ofta till med årsredovisningen, medan ekonomiassistenten jobbar med den dagliga bokföringen, reskontrabevakning och betalningar.

Efter utbildningen får du ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel. För att bli Certifierad Ekonomiassistent/Redovisningsassistent krävs godkänt resultat på tentamen i Bokföring, Bokslut och Löneadministration I.

Mål

Efter utbildningen kan du arbeta med den löpande bokföringen, förbereda bokslutet och även hantera enklare löneberäkningar.

Studerande 

- Det bästa med utbildningen var två helt fantastiska lärare som undervisade på ett så bra sätt. Alla delar presenterades och förklarades grundligt och jag fick god tid på mig att genomföra utbildningen, så jag kände aldrig någon stress.

- För lite mer än ett år sen fick jag mitt certifikat som ekonomiassistent. Jag vill tacka för en bra utbildning och all hjälp med mitt studerande, det har varit väldigt lärorikt och intressant. En månad efter jag fick mitt certifikat fick jag mitt första jobberbjudande. Idag så här ett år efter utbildningen jobbar jag som redovisningsassistent på en redovisningsbyrå. Tack igen för en bra utbildning!

Lärare

 • Suzanne är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm med 40 års arbetserfarenhet med allt som rör ekonomi kombinerat med att lära ut ekonomi. Specialitet: att förklara ekonomi enkelt och lättfattligt (emellanåt även underhållande). Inställning: alla kan lära sig ekonomi bara läraren hjälper till att hitta rätt inlärningsstil för varje unik individ. Till Påhlmans kommer du för att lyckas och Suzanne har som mål att uppfylla det löftet.
 • Pia är huvudlärare i lön och arbetar som produktspecialist, affärsutvecklare och konsult. Hon föreläser om framtidens digitalisering, lön och arbetsrätt. Pia har även jobbat som chef, utbildningsansvarig, kvalitetsansvarig, produktspecialist och produktstrateg. Hon är en fena på att förklara de detaljer inom lön som du behöver för att ta dig i mål.
 • Pia och Suzanne är förstklassiga superpedagoger och regelbundna utvärderingar med våra studerande säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.
För mer information om Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, online, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Omställningsstudiestöd

Påhlmans erbjuder yrkesinriktade certifieringsutbildningar för dig som vill bredda och utveckla din kompetens mitt i arbetslivet. Med omställningsstudiestödet kan du som är 27–62 år och har arbetat minst 8 år, studera med upp till 80 % av din lön. Välkommen att kontakta oss för personlig rådgivning!

Varför välja Påhlmans Handelsinstitut?

Bli certifierad

Distansutbildningar

Du väljer startdatum

Kursinnehåll

Program

 • Företagsekonomi grund, 12 tim
 • Bokföring, 36 tim
 • Affärsjuridik, 9 tim
 • Löneadministration I, 33 tim
 • Bokslut, 30 tim

Kontakta oss på Påhlmans om du vill se det detaljerade innehållet.

Att studera online

 • Vi tar emot anmälan löpande så du har friheten att starta dina studier när det passar dig.
 • Det är inte några träffar på skolan och du väljer själv din studietakt.
 • I studieplattformen får du personlig kontakt och vägledning av din lärare samt tillgång till chattforum. Läraren svarar på frågor minst en gång per vardag.
 • Du bestämmer själv hur mycket tid per vecka som du vill studera - det finns inga bestämda tider för någon aktivitet och du bestämmer också hur snabbt du går framåt. Om du vill backa tillbaka efter några kapitel finns allt kvar för dig att repetera.
 • Du kan som längst studera online ett år från att du loggat in. 
 • Tekniska förutsättningar hittar du på hemsidan.

Karriärcoachning

kan köpas som tillval, vänligen kontakta oss vid intresse.

Så ansöker du

Förkunskaper

 • Du behärskar svenska i tal och skrift.
 • För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt är det önskvärt om du har grundkunskaper i matematik (motsvarande matematik A) och  ett intresse för siffror.

Examen & Intyg

Certifiering

 • Efter kursdelarna Bokföring, Bokslut och Löneadministration I har du möjlighet att skriva tentamen online på bestämd dag och tid.
 • Certifieringen ingår i avgiften.

Kostnader

33 250 kronor (inklusive 25 % moms). 

 • Delbetalning vid webbanmälan är möjlig, även swish.
 • Frivillig tentamen och eventuell omtentamen ingår i avgiften.
 • Som studerande på en utbildning hos oss får du kostnadsfri tillgång till tusentals yrkesinriktade kurser via LinkedIn Learning.

Studielitteratur

 • För litteratur till Löneadministration I tillkommer cirka 500 kronor (inklusive 6 % moms) och den boken inhandlar du själv: "Anställda: praktisk handbok för arbetsgivare" den senaste upplagan av Anette Broberg och Anna Sundin på förlaget Björn Lundén information.
 • Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt på Bokus och  Akademibokhandeln.

För dig med A-kassa

så kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under förutsättning att du söker ett heltidsarbete: kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller, behövs ett studieintyg beställer du det kostnadsfritt via vår hemsida.

Frågor? Alltid välkommen!

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss på Påhlmans Handelsinstitut!

Fortsatta studier

 • Ett nästa steg kan vara att ta dubbelcertifiering till Certifierad Löneadministratör genom att studera Arbetsrätt I och Löneadministration II. 
 • En annan påbyggnadskurs är Redovisningsengelska, online.
 • Om du vill fördjupa dina kunskaper och ta ett kliv vidare i karriären erbjuds en längre fortsättningsutbildning: Certifierad Redovisningskonsult med ekonomistyrning, online.
 • Om du bokar en kurs inom sex månader efter avslutad utbildning så får du 10 % i rabatt med en webbkod som hittas i kallelsen.

Påhlmans Handelsinstitut

Välkommen till Påhlmans Handelsinstitut!

Vi erbjuder utbildningar och kurser inom ekonomi, juridik och HR. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del. Vår långa erfarenhet, handplockade lärare och näringslivsanpassade utbildningar gör Påhlmans Handelsinstitut till det självklara valet för dig som vill byta karriär och...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, online

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Påhlmans Handelsinstitut

Box 19193 Hagagatan 23 A, Box 191 93
104 32 Stockholm

Tel: 010-157 64 34
Mobil 010-1576360
www.phi.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Linda-Marie Hansson

Kursen var bra och fick hjälp när jag behövde.

Ylva & Åsa Kommentar:
Hej Linda-Marie och stort tack för din positiva recension, uppskattas stort!

Vänliga hälsningar,

Ylva och Åsa
Linda

Jag valde att plugga på distans då det passar mitt familjeliv bäst just nu. Jag var orolig över hur det skulle gå med kontakt med lärare osv iom att allt sker löpande och man får välja i vilken ordning man läser kurserna. Jag behövde inte vara orolig. Alla lärare har varit väldigt kompetenta, lätta att få tag på, lämnat feedback och råd genom re...

Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in