Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Certifierad Ekonomiassistent med företagsanalys, online

Påhlmans Handelsinstitut
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Distans
107 timmar
Deltid, distans
33 375 SEK inkl. moms
Startdatum: Valfri start - inom två vardagar efter din anmälan. - Distans
Certifierad Ekonomiassistent med företagsanalys, online

Om utbildningen

Certifierad Ekonomiassistent med företagsanalys, online

Bli ekonomiassistent eller redovisningsassistent: lär dig löpande bokföring och förberedande bokslut. Denna yrkesinriktade deltidsutbildning ger dig användbara kunskaper inom redovisning. Du får kännedom om nyckeltalsberäkningar och lär dig analysera årsredovisningar i kursdelen Företagsanalys.

Du lär dig löpande bokföring, avstämning, förbereda ett bokslut, analysera årsredovisningar och presentera ekonomiska rapporter. Utbildningen innefattar även företagsekonomi och affärsjuridik.

Utbildningen startar när det passar dig och du har tillgång till alla kursdelar i 12 månader från inloggningsdagen - det ger dig frihet att studera när, var och hur mycket du vill.

- Vad är det för skillnad och likhet mellan arbetsuppgifterna för en ekonomiassistent och redovisningsassistent? 

Det är en hårfin, om ens någon skillnad mellan ekonomiassistent och redovisningsassistent. På den lite mer grundläggande nivån sysslar alla med bokföring i en eller annan form. Ibland gör redovisningsassistenten mer av bokslutsarbetet och hjälper ofta till med årsredovisningen, medan ekonomiassistenten jobbar med den dagliga bokföringen, reskontrabevakning och betalningar.

Mål

Efter utbildningen kan du ansvara för och arbeta med den löpande bokföringen, förbereda bokslutet och även presentera ekonomisk information och enklare analyser.

Våra lärare

 • Suzanne Rehnlund är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm med 40 års arbetserfarenhet med allt som rör ekonomi kombinerat med att lära ut ekonomi. Specialitet: att förklara ekonomi enkelt och lättfattligt (emellanåt även underhållande). Inställning: alla kan lära sig ekonomi bara läraren hjälper till att hitta rätt inlärningsstil för varje unik individ. Till Påhlmans kommer du för att lyckas och Suzanne har som mål att uppfylla det löftet.
 • Johan Nilsson har lång erfarenhet av redovisning, både för stora börsnoterade företag och små familjeföretag inom flera branscher. Tidigare arbetade han som redovisningsexpert på Bokföringsnämnden och Finansinspektionen. Johan har mer än 20 års erfarenhet av undervisning och framtagande av utbildningar
 • Suzanne och Johan är förstklassiga superpedagoger och regelbundna utvärderingar med våra studerande säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.

För mer information om Certifierad Ekonomiassistent med företagsanalys, online , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Påhlmans Handelsinstitut?

Bli certifierad

Distansutbildningar

Du väljer startdatum

Kursinnehåll

Program

 • Företagsekonomi grund
 • Bokföring
 • Affärsjuridik
 • Bokslut
 • Företagsanalys

Välkommen att kontakta oss på Påhlmans för det detaljerade innehållet.

Att studera online

 • Inom två dagar efter anmälan får du login och kan börja dina studier.
 • Det sker inga fysiska träffar eller tidsbestämda uppgifter och du väljer själv din studietakt.
 • Du kan som längst studera online ett år från att du loggat in.
 • Tekniska förutsättningar hittar du på vår hemsida och i kallelsen.

Så ansöker du

 • Du behärskar svenska i tal och skrift.
 • För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt är det önskvärt om du har grundkunskaper i matematik (motsvarande matematik A) samt ett intresse för siffror.

Examen & Intyg

Certifiering

 • Efter utbildningen får du ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel. Läraren gör den tillgänglig för dig i studieplattformen enligt överenskommelse. För att bli certifierad Ekonomiassistent/Redovisningsassistent krävs godkänt resultat på tentamen i Bokföring, Bokslut och Företagsanalys.
 • Certifieringen ingår i avgiften.

Karriärcoachning, försäkring och praktik

Under din studietid hos oss är du försäkrad, vilket betyder att om du vill ta initiativ till att själv skaffa dig praktik så går det alldeles utmärkt. Om du önskar extra stöd inför att själv anskaffa praktik så är du välkommen att välja till karriärcoachning, kontakta oss :)

Kostnader

33 375 kronor inklusive moms. (25%)
26 700 kronor exklusive moms.

 • Privatperson får delbetala, anges vid anmälan.
 • Vi fakturerar i samband med din anmälan.
 • Frivillig tentamen i Bokföring, Bokslut och Företagsanalys (samt en eventuell omtentamen) ingår i avgiften.
 • Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
 • För dig med A-kassa så kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning förutsättning: kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller hos dem. Om du behöver ett intyg, vänligen boka det kostnadsfritt på vår hemsida.
 • Som studerande på en utbildning hos oss får du gratis tillgång till tusentals kurser via LinkedIn Learning.

Fortsatta studier

Nästa steg

 • Det finns flera alternativ på fortsättningskurser att välja för dig som vill bygga på din kompetens och CV ytterligare efter avslutad utbildning, exempelvis påbyggnadskursen Redovisningsengelska, online.
 • Om du vill bredda ditt CV och öka dina möjligheter så är kursen Löneadministration I, online ett bra val.
 • När du bokar en kurs inom sex månader efter avslutad utbildning så får du 10 % i rabatt med en webbkod som finns i kallelsen.

Påhlmans Handelsinstitut

Välkommen till Påhlmans Handelsinstitut!

Vi erbjuder utbildningar och kurser inom ekonomi, juridik, research och HR. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del av vardagen. Vår långa erfarenhet, handplockade lärare och näringslivsanpassade utbildningar gör Påhlmans Handelsinstitut till det självklara valet för dig som vill...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad Ekonomiassistent med företagsanalys, online

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Påhlmans Handelsinstitut

Box 19193 Hagagatan 23 A, Box 191 93
104 32 Stockholm


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in