Kurser

MI - Motiverande samtal

Längd
Egen takt
Utbildningstakt
Deltid, distans
Pris
4 300 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Löpande se detaljer
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Längd
Egen takt
Utbildningstakt
Deltid, distans
Pris
4 300 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Löpande se detaljer
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

Omsorgsförlaget

Motivation till förändring

Motiverande samtal handlar om hur du på ett respektfullt och framgångsrikt sätt kan stödja andra i att hitta sin motivation till förändring.

Kursen riktar sig till dig som har en bakgrund inom socialt arbete, handledning, vägledning, terapi eller ett intresse för motivations- och förändringsarbete. Kursen behandlar förhållningssättet och de olika samtalsmetodiska verktyg som ingår i metoden Motiverande samtal (MI) samt betydelsen av en respektfull och icke-dömande attityd.

Kursen belyser även rådgivarens vägledande roll i motivation och förändringsarbete med fokus på att hitta individens inre motivation till förändring lösa eventuell ambivalens och hantera motstånd.

Utbildningens upplägg

Undervisningen sker i form av föreläsningar med tillhörande övningar. Studierna är  självständiga med upplevelsebaserad inlärning. Du fördjupar dig i kursmaterial och utifrån instruktioner tränar du praktiska färdigheter i form av samtalsövningar och självrättande test.

Dessa övningar följs sedan upp i uppgifter där du kan ställa frågor, reflektera kring arbetet och utbyta erfarenheter med andra. Du får också individuell feedback från handledaren.

Utbildningen har totalt fyra utbildningsblock. De öppnas upp undan för undan som du genomför övningar och uppgifter i kursrummet.

Avklarad kurs ger ett kursintyg i Motiverande Samtal (MI) från Omsorgsförlaget.

Utbildningen är tillgänglig i tre månader från dess du registrerats på den.

För mer information om MI - Motiverande samtal, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Löpande

  • Distans
  • Distans

Varför välja Omsorgsförlaget ?

Distansutbildning med digitala träffar

Behov på

arbetsmarknaden

Personlig och yrkesmässig utveckling

Så ansöker du

Intresseanmälan

  • Skickas genom Studentum, eller
  • Skickas genom kursens sida hos Omsorgsförlaget.

Köp

Du köper din kursplats direkt genom Omsorgsförlagets webbutik.

Rabatter och kampanjer

Om du tidigare läst Stödpedagogprogrammet genom Omsorgsförlaget kan du köpa kursen till ett rabatterat pris. Detta gäller oavsett om du gått/går utbildningen via vår egen yrkeshögskola eller någon av de yrkeshögskolor vi är underleverantörer till.

Ta kontakt med Omsorgsförlaget via hemsida eller intresseanmälan för att erhålla rabattkod för detta. 

Välkommen! 

Företag och organisationer

Om du vill läsa kursen som en del av din organisations kompetensutveckling eller är ansvarig för denna, kan du kontakta Omsorgsförlaget för att boka eller köpa utbildningar.

Mer information

Du hittar mer information om kursen, kursledaren samt kursblad för nedladdning, rekommenderad litteratur osv. på kurssidan hos Omsorgsförlaget.

Examen & Intyg

Kursintyg

Vid avklarad kurs erhålls ett kursintyg som styrker att du genomfört en grundkurs i Motiverande Samtal (MI) hos Omsorgsförlaget i samarbete med Motiveramera.

Kursinnehåll

Syfte och målsättning

Kunskaper om (1) metoden MI, motiverande samtal och (2) bemötande utifrån förhållningssättet i motiverande samtal. Färdigheter i (3) att kommunicera med människor för att hjälpa dem att hitta sin inre motivation till förändring, och (4) att bedöma individens beredskap till förändring och använda de i MI-förekommande teknikerna.

Kompetensen (5) att utifrån den enskildes behov välja och anpassa lämpligt kommunikationssätt samt (6) att vägleda andra i användandet av olika kommunikationsmetoder för att främja förståelse, delaktighet, självständighet och självbestämmande i vardagen.

Innehåll

Undervisningen sker i form av föreläsningar och olika övningar. Studierna är  självständiga med upplevelsebaserad inlärning. Du fördjupar dig i kursmaterial och utifrån instruktioner tränar du praktiska färdigheter i form av samtalsövningar och självrättande test.

Dessa övningar följs sedan upp i uppgifter där du kan ställa frågor, reflektera kring arbetet och utbyta erfarenheter med andra. Du får också individuell feedback från handledaren.

  • En introduktionsvideo
  • Fyra inspelade föreläsningar om ca 30-50 min med tillhörande textning och åhörarkopior.
  • Arbetsmaterial kopplade till de fyra olika föreläsningarna i form av arbetsblad och mallar.
  • Övningar: självrättande övningar, samtalsövningar på egen hand och med en samtalspartner (som du väljer själv från din omgivning), reflektionsuppgifter.
  • Kursintyg.
  • Utvärdering.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: MI - Motiverande samtal

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Ingela
24 feb 2023
Du ska självklart gå den här utbildningen!

Lotta Åberg är verkligen en fantastiskt kompetent föreläsare med många års erfarenhet, hon blandar kunskap med humor och exempel som griper tag! Motiverande samtal är ju något ...

Visa mer
Omsorgsförlaget
Cykelstigen 2
813 40 Torsåker

Vi är Omsorgsförlaget

Omsorgsförlaget är ett socialt utbildningsföretag, med samhällsnyttan som främsta vinstintresse och mål. Vi arbetar med utbildning, föreläsningar och litteratur inom omsorgsverksamhet, men också inriktningar inom socialt arbete, hälsa, eHälsa och skola.   Vårt arbete utgår från en helhetssyn på människan...

Läs mer om Omsorgsförlaget och visa alla utbildningar.

Highlights