Sammanfattning
Kurser
Distans
Distans
20 veckor
Deltid, distans
13 500 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start


Distans
13 500 SEK
2023-03-28

Distans
13 500 SEK
2023-04-25

Sportdesign

Lär dig designa sportkläder

Nordiska Textilakademin erbjuder denna kurs för dig som vill lära dig grunderna inom sportdesign. Brinner du för sport och friluftsliv? Då ger vi dig de grundläggande verktygen för att själv designa och utveckla morgondagens sportmode!

Kursen passar dig som...

...har ett brinnande intresse för design och sport! Kursen passar dig oavsett om du är nyfiken på designbranschen men saknar erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet men behöver fortbilda dig inom just sportdesign.

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av sportdesign. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla arbetsmoment och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

För mer information om Sportdesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Denna utbildning är en grundkurs i Sportdesign. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med kursledare och utbildningskoordinator.

Kursen löper under 20 veckor och består av 6 kursbrev. Du arbetar med ett kursbrev under 2 veckor. Var tredje vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter. Din kursledare förser dig med din individuella kursplan baserat på ditt valda kursstartsdatum. 

Fokus på kreativa processen & kreativa flödet 

Denna kurs fokuserar på den kreativa processen och det kreativa flödet. Du får arbeta med proportioner, form, färg och material. Du lär dig alla steg i designprocessen och tillverkningsmomenten för att ta fram/utveckla ett sportkoncept.

Det går utmärkt att kombinera Sportdesign med utbildning inom programvaror. Du som vill lära dig mer eller känner att du saknar kunskaper inom digitala verktygsprogram, kan exempel kombinera kursen i Sportdesign med vår utbildning i Illustrator.

Arbetsinsats

Kursen är på ca 20% vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera, men beräkna att du behöver avsätta minst 5 h / vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen. Tiden varierar givetvis lite beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på att du ska kunna utföra alla uppgifter för hand. Har du programvaror som du vill använda går det givetvis bra.

Kursöversikt

Kursens huvudmoment:

  • Branschkunskap
  • Materiallära
  • Teckning/proporationer
  • Formgivning
  • Designprocessens alla delar

Kostnader

13 500:- inkl moms.

Efter utbildningen

Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel för effektiv sportdesign. Efter genomförd kurs får du diplom som intyg för avslutad kurs.

Fortsatta studier

Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera, och tillsammans med dina kunskaper och erfarenheter kan det ge förutsättningar för en fördjupad utveckling inom branschen. 

Nordiska Textilakademin

Yrkesutbildningar - en språngbräda ut i arbetslivet!

Nordiska Textilakademin bedriver yrkes- och yrkeshögskoleutbildningar (YH) som förser textilbranschen med kompetent arbetskraft. Våra yrkesutbildningar med inriktning på textilbranschen – designer och inköpare. Sedan förra året har vi dessutom ett nytt YH-program: Textiltekniker/Processoperatör för dig som gillar produktion och maskinkunskap. Kursinnehållet...


Läs mer om Nordiska Textilakademin och visa alla utbildningar.

Nordiska Textilakademin Facebook

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Sportdesign

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nordiska Textilakademin

Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Jennie

Smidigt upplägg med uppgifter och instuderingsmaterial via hemsidan. Snabb respons från läraren och bra informativa svar på frågor! Jag tyckte detta var sjukt roligt och har lärt mig massor!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in