Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Hållbara affärsidéer i butiken

Nordiska Textilakademin
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
8 veckor
Heltid

Hållbara affärsidéer i butiken

Ett digitalt kompetensutvecklingsprogram för handelsanställda inom mode och skor, kopplat till F/ACT Movement.

Programmet syftar till att utveckla handeln för mode och skor till att främja ett mer resurseffektivt samhälle med minskad klimatpåverkan samt en hållbar konsumtion som driver ansvar, utveckling och innovationer.

Målet med programmet är att stärka utvecklingen av hållbara affärsidéer, genom att utveckla cirkulära tjänster och produkter och på så sätt skapa nya sätt att möta och stötta framtidens medvetna konsumenter. Detta ska leda till att företagen bidrar till målen i Agenda 2030 och skapar nya ekonomiska fördelar. Programmet ska skapa förståelse & kunskap kring varför alla aktörer i samhället behöver agera och tillhandahålla inspiration för utveckling och förnyelse för den hållbara handeln!

Detta genom att:

  • Lyfta möjligheterna som är inom räckhåll! Visa goda exempel på en handel som kan möta den nya kunden & framtiden och främja gemensamt ägandeskap för frågan.
  • Inspirera och visa möjligheterna i ett utökat erbjudande i samarbete med andra aktörer.
  • Utöka kundens möjlighet till hållbart agerande tillsammans med andra & fördjupad relation till butiken.

Kursen passar dig som

Är eller har varit butiksanställd inom mode och skor och arbetar i vill  inspireras och vara med i utvecklingen av framtidens handel. Hållbar handel är en viktig fråga för handelns framtid och är du nyfiken på hur det kan tänkas gå till och vill ta del av många inspirerande exempel från andra företagare så passar kursen dig! 

Kursledare

Maria Lagerman har intervjuat ett flertal företag och de bjuder på sina erfarenheter om hur man kan utveckla sin butik. Kopplat till de olika filmerna med intervjuer finns det frågeställningar som man kan arbeta med enskilt eller ta med sig till sin butik och göra ihop med en kollega eller hela teamet.

För mer information om Hållbara affärsidéer i butiken, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Denna utbildning är en inspirationskurs som du kan ta del av genom att se de olika filmerna med intervjuer som visar goda exempel och hur du kan vara med och påverka handeln i en mer hållbar riktning. Till filmerna finns det också övnings/arbetsuppgifter som du arbetar med på olika sätt.

Kursen löper under 8 veckor och en ny film med arbetsuppgifter läggs ut varannan vecka. 

Arbetsinsats

Kursen är på ca 20% vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera, men beräkna att du behöver avsätta minst 5 h / vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen. Tiden varierar givetvis beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

Förkunskaper

Du bör ha arbetat eller arbetar i butik. Är du butikschef så kan du bjuda in ditt team att medverka. Bra tillfälle för fortbildning.

Kursöversikt

Kursens huvudmoment är:

  • Världen, kunden, affären – Här får du förståelse och kunskap kring varför vi behöver agera. Inspiration för utveckling och förnyelse
  • Potentialen för den hållbara butiken – Lyfta möjligheterna som finns att nå – goda exempel som kan möta den nya kunden och framtiden.
  • En gemensam affärsmodell – samarbeten! Ta del av framgångsrika samarbeten!
  • Butiken som främjar hållbara communities Hur ger man kunden möjlighet till hållbart agerande tillsammans med andra och fördjupad relation till butiken

Kostnader

Kursen är kostnadsfri.

Efter kursen

Efter denna kurs kommer du kunna ta aktiv del i butikens/ företagets hållbarhetsarbete och ha en plan i din hand för att prova nya sätt att arbeta.

Hur du kan aktivera kunderna, vilka ny affärsmöjligheter som finns ex genom second hand /styling/ reparationer/fler tjänster som hjälper kunder till hållbara val och mycket mer. Söker du ett nytt arbete så har du en modern affärsutbildning i hållbar handel att lägga till på ditt CV.

Fortsatta studier

Efter denna kurs kan du söka vidare till utbildningar inom hållbarhet, cirkulärekonomi, affärsmänniska, textil materiallära och mycket mer i vårt utbud. Vår målsättning är att inspirera till din vidareutveckling.

Nordiska Textilakademin

Yrkesutbildningar - en språngbräda ut i arbetslivet!

Nordiska Textilakademin bedriver yrkes- och yrkeshögskoleutbildningar (YH) som förser textilbranschen med kompetent arbetskraft. Våra yrkesutbildningar med inriktning på textilbranschen – från design till sälj och inköp. Kursinnehållet är direkt anpassat till arbetsmarknadens och näringslivets behov, med ett praktiskt fokus där...


Läs mer om Nordiska Textilakademin och visa alla utbildningar.

Nordiska Textilakademin Facebook

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hållbara affärsidéer i butiken

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nordiska Textilakademin

Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in