Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Animation och Skapande NPF

Molkoms Folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Molkom
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: augusti 2021 - Molkom
Utbilda dig till animatör - Molkoms folkhögskola

Animation och Skapande NPF

Skapa och berätta

Har du en passion för att teckna och skapa berättelser? Utveckla dig estetiskt i en kreativ miljö omgiven av andra med samma intresse!

Animation och Skapande NPF är en kurs för dig med NPF-diagnos (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning) utan utvecklingsstörning. Här får du möjlighet att lära dig grunderna i att animera samt utforska många andra estetiska uttryck.

Vi använder oss av traditionell teknik för att enklare kunna fokusera på de praktiska grunderna inom animation. Detta gör vi med ljusbord, papper och penna samt med Ipads. Du får också möjlighet att göra Stop Motion och Cut Out -animationer.

Momenten genomförs genom olika övningar, både individuellt och i mindre grupper. Du får också teoretisk undervisning i animationshistoria.

Det läggs också stort fokus på övningar i form & design, färglära, karaktärsdesign, berättande, manus & storyboard samt undervisning i tekniska ämnen som bild och ljudredigering. Vi har tillgång till en biosalong på skolan där vi har möjlighet att se på både korta och långa filmer.

På lektionerna Agenda 2030 har vi de globala målen i Agenda 2030 som grundläggande tema. Vi går igenom de olika målen på ett förenklat sätt genom diskussioner, filmer samt praktiska övningar i vår ateljé. En stor del av innehållet formas, i samråd med undervisande lärare, utifrån de studerandes egna önskemål och intresseområden.

Undervisningen sker i mindre klass (max 12 personer). Förutom undervisande lärare finns ytterligare resurspersonal med under skoldagarna som extra stöd.

Efter avslutade studier på Animation & skapande NPF får du ett kursintyg som visar att du har genomfört kursen. För detta krävs att din närvaro är 80 procent eller högre. Kursen ger inga ämnesbehörigheter.

För mer information om Animation och Skapande NPF, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan görs via skolans egna hemsida.

Ansök till Animation och Skapande NPF

För att din ansökan ska vara giltig ska du skicka in:

  • Personbevis
  • Personligt brev (beskriv dig själv och varför du vill gå utbildningen)
  • Skolbetyg eller andra intyg från tidigare studier
  • Läkarutlåtande angående din diagnos/dina diagnoser 

Kursinnehåll

Mål för kursen

Målet är att lära sig grunderna inom animation samtidigt som du får möjlighet att utvecklas praktiskt, teoretiskt, estetiskt och socialt utifrån dina intressen. De studerande förbereder sig för vidare studier och inför yrkes- och vuxenlivet.

Utbildningens innehåll

Kursen består av 39 veckor.
- Presentation och övningar i animationens 12 grundprinciper
- Bild och form
- Animationshistoria
- Karaktärsdesign
- Manus, storyboard och berättande
- Färglära
- Bild och ljudredigering
- Agenda 2030

Boende

Bo på skolan

För att känna sammanhang och få struktur på din studietid så rekommenderar vi att du bor på skolans internat under kursens gång. Du bor då i enkelrum på ett av skolans elevhem med övriga studerande på Animation & skapande NPF, de flesta rum på elevhemmet har egen toalett och dusch.

Enklare stöd gällande städning, tvättning etc. i boendemiljön är schemalagt två gånger i veckan. 

Examen & Intyg

Omdöme

Molkoms Folkhögskola

In English, see separate information below Vill du söka vidare till högre studier eller har du ett intresse inom film, skådespeleri eller hälsa som du vill utveckla eller jobba med? Då kan Molkoms folkhögskola vara platsen för dig. Hos oss...


Läs mer om Molkoms Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Animation och Skapande NPF

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Molkoms Folkhögskola

Mejerivägen 3 (Box 66)
660 60 Molkom

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in