Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Diplomutbildning: Visual Merchandiser - kväll/helg

Medborgarskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
99 kurstillfällen
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
24 750 SEK inkl. moms
Startdatum: 2019-08-13 - Stockholm

Diplomutbildning: Visual Merchandiser - kväll/helg

Om arrangemanget

Att jobba som visual merchandiser innebär att du ska skapa butiksmiljöer som är både estetiska och säljande. Det kan vara ett skyltfönster där syftet är att locka in kunderna i butiken - men också uppdrag under events, mässor eller produktstyling och heminredningar.

Det är ett kreativt yrke där du lär dig grunderna för visuella möten. Men det är också ett jobb som kräver att du förstår köpbeteenden och hur människor reagerar på färg, form och perspektiv - kort och gott vad som påverkar oss konsumenter. Att arbeta som VM förutsätter med andra ord både kreativitet och affärsmässighet. Båda dessa områden kommer du att utveckla och lära dig mer om under utbildningen. Med varumärket i fokus ska du kunna utföra en inspirerande och säljande exponering inom butik/mässa/events - från idé till genomförande. Vi varvar studiebesök med teori och praktik för att förbereda dig för yrkeslivet.

Kurslokal
Medborgarskolans hus, Hagagatan 23, Stockholm

Kurslängd

2 terminer, 480 studietimmar, kväll/helg
Start 13 augusti, tisdag och torsdag 18.15-21.30 samt varannan lördag 09.30-16.15 udda veckor. Den första lördagen infaller den 17 augusti.
Utöver ovanstående ingår heldagsundervisning v 44 och ytterligare ca 3 dagar under läsåret. Tid för schemalagd praktik är förlagd i samband med sportlovet men du har möjlighet att praktisera upp till fyra månader under den tid du är inskriven på skolan


I kursavgiften ingår
Kurspärm. Färg och förbrukningsmaterial till exponeringarna, kompendier, färgövningar.

Bra att veta

Anmälningsavgift 2 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.

För mer information om Diplomutbildning: Visual Merchandiser - kväll/helg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Ansökan 

Ansökan sker via skolans hemsida. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

Kursinnehåll

Kursinnehåll
Hälften av tiden på skolan är förlagt på praktiskt exponeringsarbete. Övning och åter övning är det som krävs för att bli duktig på exponering.
• Butiken som media; store check, röda tråden, varumärke i fokus, försäljningszoner, säljytor/säljtorg, målgrupp, kampanj, merförsäljning, mervärde, sambandsvaror, personlig/mekanisk försäljning, handlaråret m.m.
• exponeringstekniker, varupresentation, ljussättning, ljusteknik, färg, form, komposition, teckning, skissteknik, grafisk form, utställningsteknik, mässa, event, projektplanering, budget
• inredning; rummet, ritningar, skalor, SketchUp, presentationer
• föreläsningar och workshops: trender, försäljning nu och i framtiden, visual branding, projektplanering, budget.
• mäss- och studiebesök
• praktik i butik
• slututställning

Om du efter något års erfarenhet som anställd vill starta eget eller jobba på huvudkontor och skapa kampanjer/aktivitetsinformation ut till butik är det här utbildningen för dig.
Du får räkna med att avsätta viss tid varje vecka för hemarbete. Exponeringspassen utförs i skolans specialbyggda skyltfönster.

Examen, diplom m.m.

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.

Kostnader

Kurskostnad: 33 700 kr

Medborgarskolan

Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolans diplomutbildningar En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill...


Läs mer om Medborgarskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Visual Merchandiser - kväll/helg

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Box 19193
104 32 Stockholm