Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Diplomutbildning: Näringslära

Medborgarskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
80 timmar
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
13 895 SEK Momsfri
Startdatum: 2020-06-29 - Stockholm
raw food

Diplomutbildning: Näringslära

Oavsett i vilket kök du jobbar och med vilken mat du lagar behövs kunskaper i näringslära. På ett begripligt sätt får du här del av näringens betydelse för vår kropp.

Intresset för kostens betydelse för vår hälsa och vårt välmående har aldrig varit större än nu. Allt fler söker större förståelse för hur olika kosthållningar påverkar oss och ibland kan det vara svårt att sålla i djungeln av olika hälsopåståenden och kostinriktningar. I takt med ett ökat intresse för kostfrågor ökar efterfrågan på personer med kunskaper inom området.

Diplomutbildning i näringslära är en grundläggande utbildning för dig som vill förstå hur det vi äter bidrar till kroppens alla viktiga processer och hur det kan påverka vår hälsa. Utbildningen vänder sig också till dig som redan i dag arbetar med hälsofrågor, kanske som coach, friskvårdsansvarig, personlig tränare, löptränare eller gruppinstruktör. Utbildningen passar också utmärkt som komplement för alla som tidigare har läst någon av Medborgarskolan matutbildningar.

Näringsläran är ren teori, där vi lär oss grunderna inom näringsläran hela vägen från hur matsmältningen och energiutvinningen går till, ned till detaljer kring ätbeteendet, antioxidanter, tillsatser och kost vid olika sjukdomar. 

Du får göra olika räkneövningar och praktiska moment som ökar förståelsen för maten vi äter. 

Den här utbildningen passar dig som är intresserad av kost, men vill ha en stabil bas att stå på för att bättre kunna värdera och bedöma hälsopåståenden och kosttrender. Utbildningen vänder sig även till dig som arbetar med frågor som tangerar kostområdet; du kanske arbear som kock, tränare, hudterapeut, coach, inom skola och omsorg eller andra områden där maten är en viktig komponent. 

Innehåll

- Matsmältning och grundläggande fysiologi
- Protein
- Kolhydrat
- Fett
- Vitaminer
- Mineraler
- Antioxidanter
- Kosthållningar och dieter
- Viktminskning
- Aptitreglering
- Kost och sjukdomar
- Kosttillskott
- Kost och träning
- Kost och psykisk hälsa
- Informationssökning och källkritik
- Sammanfattning

Upplägg

Utbildningen är uppbyggd kring föreläsningar och grupparbeten under lektionstid, däremellan tillkommer självstudier. Kurslitteratur ingår (Martin Brunnbergs Modern näringslära) och du får även tips på annan intressant och relevant litteratur. Givetvis går vi igenom hur man själv söker trovärdig information och följer den vetenskapliga forskningen. Utbildningen är helt teoretisk.
Utbildningen ges dagtid intensivt 10 gånger, ca 80 studietimmar,kl 09.30-16.15 med start må-fre 29/6-3/7 och efter sommaren 17-21/8.

För mer information om Diplomutbildning: Näringslära, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Inga krav på förkunskaper, Alla nyfikna är välkomna.

Examen, diplom m.m.

För diplom krävs 80 % närvaro samt att du är godkänd i kursmomenten.

Kostnader

 Deltagaravgift: 13 895 kr

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpvillkor här. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Delbetalning: Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning.

Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Medborgarskolan

Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolans diplomutbildningar En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill...


Läs mer om Medborgarskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Näringslära

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Box 19193
104 32 Stockholm

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in