Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Diplomutbildning: Kockutbildning grund

Medborgarskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
12 kurstillfällen
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
24 545 SEK Momsfri
Startdatum: 2019-09-04 - Stockholm

Diplomutbildning: Kockutbildning grund

kock

OM ARRANGEMANGET

Kockyrket är ett kreativt och attraktivt yrke med många möjligheter. Efterfrågan på arbetsmarknaden är stor idag. Ett högt tempo förutsätter att du kan arbeta snabbt och effektivt under tidspress. Du är noggrann, samarbetsvillig och har lätt för att jobba tillsammans i arbetslag. Du älskar förstås mat.
Medborgarskolan erbjuder, förutom kockutbildningen, flera olika matutbildningar – lunchkock, kallkökskock, vegankock, raw foodkock, hälsokock, näringslära och konditor.

Ledare

Vår kock Jonas Törnkvist har arbetat inom restaurangbranschen i 30 år varav 10 år i Europa. Jonas har bl a utbildat elever vid olika restaurangskolor och har undervisat i vår kockutbildning under flera år.

Material

Du får en pärm fylld med recept samt råvaror som hanteras.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.

För mer information om Diplomutbildning: Kockutbildning grund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du bör ha erfarenhet av att laga mat, klara ett högt tempo och kunna arbeta i grupp. Alla typer av kött/fisk lagas. Även om du inte kan äta själv pga allergier eller andra skäl är det viktigt att du är med på alla moment. Det är viktigt att du talar och skriver svenska flytande.
Språktest görs. Detta för att undervisningen ska flyta smidigt och att alla moment ska hinnas med och uppfattas av alla. Anmälan görs personligen.

Kursinnehåll

Innehåll

Denna stimulerande och spännande grundutbildning ger goda kunskaper och praktisk färdighet i det varma köket. Du får verkligen veta vad en kock gör och hur man jobbar på krogen. Du går härifrån med gedigen matlagningskunskap och utbildningen utgör en riktigt bra bas för fortsatta studier eller arbete inom restaurang – från den lilla kvarterskrogen till storkök eller konferenshotell.
Grupperna håller till i ett restaurangkök med god utrustning och deltagarna har möjlighet att förbereda och laga mat för många. Utbildningen är intensiv men kursplanen omfattar trots det många moment och deltagare får med sig stor kunskap om råvaror, tekniker, livsmedelshygien och hur man planerar olika typer av menyer och om förvaring av livsmedel. Mycket praktisk matlagning varvat med teori. Under terminen byggs olika menyer upp och hela det varma köket utgör ett underlag för kursplanen. Det lagas både kött, fisk, fågel och grönsaker.

  • fonder, buljonger och grundsåser.
  • soppor, äggrätter och crêpes.
  • fågel, kött och fisk.
  • grytor och färsrätter.
  • varma smårätter,
  • säsongsmenyer, tillagningsmetoder och livsmedelshygien
  • trender och influenser.

Upplägg

12 tillfällen med start tisdag 4/9 kl 17:30 - ca 22:00.
Vid varje kurstillfälle lagas det massor av mat. De första tillfällena blir det framförallt mycket hantering och grundmatlagning. Du får mycket kunskap med dig hem och dessutom fyllda matlådor under främst senare delen av kursen.
Vår kockutbildning är förlagd till ett restaurangkök i Nacka; Restaurang Skafferiet i Finntorp. Här finns fri parkering utanför eller mycket goda förbindelser med buss från Slussen till Gamla Värmdövägen. Resan tar ca 15 minuter. Mer info vid anmälan.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad kurs, med minst 80 % närvaro, i godkända moment, får du ett diplom.

Kostnader

Pris 23 545 kr.
Du får ett förkläde (som du behåller) när du börjar, samt slängar (handdukar) för dig att använda under kursen.
Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Medborgarskolan

Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolans diplomutbildningar En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill...


Läs mer om Medborgarskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Kockutbildning grund

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Box 19193
104 32 Stockholm

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in