Yrkesutbildning

Diplomutbildning: Kock - Kall och varmköksutbildning grund

Medborgarskolan, i Stockholm
Längd
80 timmar
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Längd
80 timmar
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Diplomutbildning: Kock - Kall och varmköksutbildning grund

Kockutbildning för det varma och kalla köket, med fokus på storkök, skolor, barnomsorg och lunchservering.Innehåll

Medborgarskolan erbjuder denna köksutbildning som innehåller moment från både det varma och kalla köket. Du får inblick i många olika delar och vad det betyder att jobba i framförallt i ett storkök. Inom äldrevård, barnomsorg, sjukhus, konferensanläggning m.m. Utbildningen bedrivs i Medborgarskolans utbildningskök.

 

För mer information om Diplomutbildning: Kock - Kall och varmköksutbildning grund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du bör ha erfarenhet av att laga mat, klara ett högt tempo och kunna arbeta i grupp. Alla typer av kött/fisk lagas. Även om du inte kan äta själv pga allergier eller andra skäl är det viktigt att du är med på alla moment. Det är viktigt att du talar och skriver svenska.
Detta för att undervisningen ska flyta smidigt och att alla moment ska hinnas med och uppfattas av alla. Anmälan görs personligen.

Utbildningens lärare

Ino Panaro är utbildad till kock och konditor vid Istituto Alberghero di Bari i Apulien i Italien. Han har arbetat på många av de italienska restauranger som finns i Stockholm. Han har även arbetat med gastronomi från andra matkulturer under sin ungdom när han arbetade på kryssningsfartyg i Västindien. Ino har under de senaste åren arbetat mycket med matlagningskurser och är väldigt uppskattad som kursledare. Han lär ut både matlagning och matkultur.

Kursinnehåll

Denna stimulerande och spännande grundutbildning ger goda kunskaper och praktisk färdighet i köket. Du får verkligen veta vad en kock gör och hur man arbetar i ett kök. Du går härifrån med gedigen grundmatlagningskunskap och utbildningen utgör en riktigt bra bas för fortsatta studier eller arbete inom restaurang – från storkök eller konferenshotell. Utbildningen är intensiv men kursplanen omfattar trots det många moment och deltagarna får med sig stor kunskap om råvaror, tekniker, livsmedelshygien och hur man planerar olika typer av menyer och om förvaring av livsmedel. Mycket praktisk matlagning varvat med teori. Under terminen byggs olika menyer upp och både det varma och kalla köket utgör ett underlag för kursplanen.

Det lagas både kött, fisk, fågel och grönsaker. Det bakas bröd och görs kalla anrättningar och desserter. Brödbak, entrérätter, fonder, buljonger och grundsåser. Soppor, äggrätter och crêpes. Desserter Fågel, kött och fisk. Grytor och färsrätter. Varma och kalla smårätter. Säsongsmenyer, tillagningsmetoder och livsmedelshygien.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning, med minst 80% närvaro samt med godkända moment, får du ett Diplom.

Kostnader

Pris 26795:- inklusive alla råvaror, material och en kurspärm fylld med recept. 
Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.

Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Kock - Kall och varmköksutbildning grund

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A, Box 19193
104 32 Stockholm

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolans diplomutbildningar En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill...

Läs mer om Medborgarskolan och visa alla utbildningar.

Highlights