Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Diplomutbildning: Inredning Rum och Form

Medborgarskolan
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yrkesutbildning
Utbildningsort: Stockholm
Längd: 33 kurstillfällen
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: Nej

Diplomutbildning: Inredning Rum och Form

inredning rum och form

OM ARRANGEMANGET

Vill du kunna förverkliga dina egna och andras inredningsidéer? Som inredare har du möjlighet till utmanande och mycket varierande uppdrag som att inreda bostäder, kontor, caféer, butiker och hotell. Du kan arbeta hos företag som säljer inredningsmaterial, husleverantörer, kontorskedjor eller inredningskonsulter.

Det här är en grundläggande utbildning i inredning och design som passar dig som är allmänt intresserad av inredning och formgivning, men också dig som söker en förberedande utbildning för att studera vidare på t.ex. Konstfack eller andra högskolor. Du får nödvändiga baskunskaper som du utvecklar till ditt personliga uttryck som inredare.

På utbildningen går vi igenom rumsgestaltningsfrågor för bostaden och den offentliga miljön. Genom en kreativ process varvas teori med praktiska övningar där du arbetar fram egna idélösningar – från idé via skiss, eventuell ritning, modeller och/eller visualiseringar till presentationer.

Ledare

Jonatan Lennman är frilansande produktdesigner med konstärlig kandidatexamen från Beckmans designskola och har sedan 2013 undervisat på Medborgarskolan inom inredning, formgivning, ritteknik och perspektivteckning.

Pernilla Norlander är frilansande inredningsarkitekt med konstnärlig magisterexamen från Konstfack och har sedan 2017 undervisat på Medborgarskolan inom inredning, formgivning, ritteknik och perspektivteckning.

Charlotte Gotfredsen är belysningskonsult och driver bolaget 2700kelvin, smart belysning. Förutom att undervisa bloggar och inspirerar inom hon inom ljussättning och trender, inreder privata hem och offentliga rum inomhus som utomhus.

Bra att veta

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.

För mer information om Diplomutbildning: Inredning Rum och Form, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Inga förkunskaper krävs. Anmälan kan ske på webben eller skriftligt på talong som finns att hämta på utbildningens hemsida.

Kursinnehåll

  • teoretisk och praktisk färglära
  • formövningsuppgifter
  • rummets olika delar – material, färgsättning, ljus, studier, praktiska övningar
  • ljus och belysningsteknik
  • möbler och inredningsdetaljer
  • form, funktion, ergonomi
  • stilhistoria, modern möbelhistoria
  • skissteknik, ritteknik – planer, vägguppställningar • moodboards
  • perspektivlära • studiebesök och slutarbete i projektform

Du får räkna med att avsätta viss tid varje vecka för hemarbete.

Upplägg

De olika delmomenten i kursen ligger blockvis eller utspridda beroende på typ av ämne och syftar alla till att utveckla din kreativa förmåga.
Du får räkna med att avsätta viss tid varje vecka för hemarbete.

Undervisning sker måndagar och onsdagar kl 18.15-21.30 samt varannan lördag klockan 09.30-16.15. Utbildningen börjar den 3 september slutar den 12 december. Lov v 44.

Examen, diplom m.m.

För diplom krävs 80% närvaro samt godkända delmoment.

Kostnader

Inredning Rum och Form grund Pris:  20 700 kr. Anmälningsavgift 2 000 kr faktureras i samband med anmälan.

Medborgarskolan

Medborgarskolan

Medborgarskolan är det humanistiska studieförbundet. Vi är en ideell förening och vår verksamhet är öppen för alla. Vår vision är mod och möjligheter för en mångfald människor. » Vill du veta mer om Medborgarskolan och deras utbildningar? Lämna en intresseanmälan idag!...


Läs mer om Medborgarskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Inredning Rum och Form

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Box 19193
104 32 Stockholm