Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Diplomutbildning: Författarlinjen

Medborgarskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
12 kurstillfällen
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
7 750 SEK Momsfri
Startdatum: 2019-09-10 - Stockholm

Diplomutbildning: Författarlinjen

författare

Om arrangemanget

Har du alltid drömt om att skriva en bok? Då kan Författarlinjen vara ett viktigt steg på vägen.

Innehåll
Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen. Vi använder berättargrepp som gör skildringen av människor, stämningar och situationer levande; allt för att fånga läsaren.

Författarlinjen är för dig som redan skrivit ett tag, gått skrivarkurser och vill ägna tid åt att utveckla ditt skrivande. Vi arbetar med eget textmaterial. Det kan vara en berättelse, roman, novell, deckare eller diktsamling. Frigör författaren inom dig, få nya impulser, diskutera och analysera tillsammans med övriga deltagare för att utveckla ditt manus. Vi diskuterar hela processen från idéutkast till manus och publicering, vi tittar både på traditionella och nya vägar till publicering.


Kursledare
Helga Härle leder skrivarkurser sedan slutet av 80-talet och har även undervisat i skrivpedagogik vid högskolan. Flera av hennes tidigare kursdeltagare har etablerat sig som författare, andra har med framgång sökt sig vidare inom mediabranschen. Själv har hon erfarenhet av redaktionellt arbete, lektörsuppdrag, översättning, frilansuppdrag som kulturskribent, m.m. Som internationellt erkänd haikupoet har hon bland annat tilldelats japanska haikupriser. Hon har även fått författarstipendier och utmärkelser för sina insatser som skrivpedagog. Helga har också under flera år varit styrelseledamot i Författarcentrum och Översättarcentrum.

Kursmaterial

Kursmaterialet ingår i kursavgiften. Vi använder "Skriv och skriv vidare" av Helga Härle, och kompletterar med relevanta texter.

Bra att veta

Anmälningsavgift 500 kr faktureras i samband med anmälan.
OBS! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpvillkor här. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan. Om Författarlinjen är fullbokad: fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller köplats. Vi kontaktar dig när plats blir ledig.

Författarlinjen får varje termin besök av en författare, datum bestäms i gruppen. I linjen ingår också författarbesöket "Om att skriva". Bland tidigare gäster märks Lena Andersson, Agneta Pleijel, John Ajvide Lindqvist och Mia Ajvide, Jonas Hassen Khemiri, Sara Stridsberg, Sofi Oksanen, Majgull Axelsson och Carl Johan Vallgren.

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på bokus  och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör här.

Varför ska du välja Författarlinjen?

Under de år som gått sedan starten 2007 har vi på Medborgarskolan sett hur flera av våra deltagare utvecklats till att bli etablerade författare. Att ge sig själv den tid som skrivprocessen behöver, att delta i ett sammanhang där man tryggt kan dela sina texter, att våga ge och ta emot synpunkter – allt bidrar till att ditt skrivande går från att vara en diffus dröm till att bli verklighet. Kanske är det din tur nu?

För mer information om Diplomutbildning: Författarlinjen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Förkunskaper

Du bör ha gått en skrivarkurs eller på annat sätt medvetet gått in för att utveckla ditt skrivande. Du bör ha erfarenhet av att diskutera dina egna och andras texter i grupp. Du hittar flera av våra förberedande skrivarkurser under rubriken skriv

Kursinnehåll

Upplägg

Vi varvar kortare teoriblock, skräddarsydda skrivövningar och textsamtal. Du kommer även att få en del skrivövningar som görs hemma mellan kurstillfällena.
• Det finns många sätt att skapa karaktärer, bygga handling och dialog, teckna miljöer, bildspråk och arbeta med språkets rytmer och klanger. Detta diskuterar vi och arbetar med inom gruppen.
• Mellan träffarna arbetar du på din egen text. Texterna diskuteras och analyseras i gruppen. Vi tittar på textens utvecklingsmöjligheter, dramaturgi och gestaltning, Hur kan jag få min vision att nå fram? Vi bollar idéer och infall.
• Vad händer när jag får skrivkramp? Och hur tar jag mig vidare?
• Målsättning med diskussionerna och arbetet är att du ska hitta ditt eget språk, originalitet, tematik och form.
• För inspiration bjuder vi in erfarna författare.

Examen, diplom m.m.

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.

Kostnader

Kursavgift: 7 750 kr. Anmälningsavgift 500 kr faktureras i samband med anmälan.

Kursmaterialet ingår i kursavgiften. Ni använder "Skriv och skriv vidare" av Helga Härle, och kompletterar med relevanta texter.

Medborgarskolan

Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolans diplomutbildningar En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill...


Läs mer om Medborgarskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Författarlinjen

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Box 19193
104 32 Stockholm

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in