Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Diplomutbildning: Teater

Medborgarskolan Väst
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg
Klassrum
10 Sammankomster
Heltid/deltid
6 995 SEK Momsfri
Startdatum: 2023-02-06 09:00 - Göteborg
Diplomutbildning: Teater

Om utbildningen

Drömmer du om en framtid som skådespelare?

Vår grundläggande diplomutbildning på dagtid (en dag i veckan) ger dig färdighetsträning i de verktyg en skådespelare behöver. Utbildningen vänder sig till dig som siktar mot en karriär som skådespelare eller helt enkelt vill utvecklas i ditt konstnärliga utövande.

Bra att veta

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända delmoment.

Kursen är inte studiemedelsberättigad men det går bra att delbetala.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickad till dig innan kursstart.

Kursinnehåll

Utbildningen ger goda kunskaper i teater på en nivå som gör dig mer attraktiv för framtida studier inom teater och film och förbereder dig för att jobba som skådespelare. Ämnen som ingår i utbildningen är bland annat scenisk gestaltning, text- och karaktärsanalys, röst, rörelseträning, talteater (monolog och ensemble), fysisk teater och improvisation.

Under utbildningen arbetar vi både individuellt och tillsammans i ensemble. Du får personlig coaching och ges möjlighet att träna, utveckla och finslipa de verktyg som krävs för att söka dig vidare till högre scenutbildningar och nå en professionell nivå som skådespelare. I slutet av terminen kommer vi att arbeta med en teaterproduktion som framförs för publik.

Utbildningen omfattar en kursdag i veckan (sju lärarledda studietimmar) under totalt 14 veckor.

Medborgarskolan värnar om att det lustfyllda lärandet ska stå i centrum. Vi tror att trygghet och tillit gör våra deltagare till starkare individer och artister.

Målgrupp

Från 18 år. Du behöver inte ha någon formell kompetens inom teater. Är du osäker på din nivå eller vilka färdigheter som behövs för att kunna tillgodogöra dig utbildningen, mejla till verksamhetsansvarig maria.viir@medborgarskolan.se så kommer du få möjlighet att prata direkt med kursledaren.

Kursledare

Konstnärlig ledare och kursledare är Hanna Broström Misurak. Hanna har ett förflutet som koreograf, musikalartist, teaterpedagog och danspedagog. På scen har man kunnat se Hanna i bland annat Elton Johns Aida och även i betydande roller i uppsättningar av Fame, Jesus Christ Superstar och Little Shop of Horrors. Som koreograf har Hanna bland annat koreograferat musikalen Fame, West Side Story, Tolvskillingsoperan och Läderlappen – då främst på olika scener i Frankfurt och i München. Hon har även varit docent på Stage & Musical School i Frankfurt samt drivit fyra egna dansskolor.

Medborgarskolan Väst

Om Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Väst erbjuder ett antal grundläggande utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker...


Läs mer om Medborgarskolan Väst och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Teater

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medborgarskolan Väst

Haga Östergata 12
Göteborg

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in