Diplomutbildning: Musikalartist

Medborgarskolan Väst
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg
Klassrum
10 Sammankomster
Deltid
9 995 SEK Momsfri
Startdatum: 2023-09-12 09:00 - Göteborg
Diplomutbildning: Musikalartist

Om utbildningen

Vill du bli musikalartist? Vår grundläggande diplomutbildning på dagtid (en dag i veckan) ger dig fördjupade kunskaper i sång, dans och teater och vänder sig till dig som siktar mot en karriär som musikalartist eller helt enkelt vill utvecklas i ditt konstnärliga utövande.

Innehåll

Utbildningen ger goda kunskaper inom de tre konstnärliga huvudämnena sång, dans och teater på en nivå som förbereder dig för artistbranschen. Övriga ämnen som ingår i utbildningen är ensemblesång, balett, jazzdans, teater och scenframställning samt musikalkoreografi.

Under utbildningen arbetar vi både individuellt och i ensemble. Du får personlig coachning och ges möjlighet att träna, utveckla och finslipa de verktyg som krävs för att söka dig vidare till högre musikalutbildningar och nå en professionell nivå som musikalartist. Externa gäster bjuds in för att föreläsa, inspirera och motivera. I slutet av terminen kommer vi även ha auditionträning, där du kan förbereda dig inför eventuella ansökningar till fortsatta musikalstudier.

Utbildningen omfattar en kursdag i veckan (med sju ledarledda studietimmar) under totalt tio veckor.

Medborgarskolan värnar om att det lustfyllda lärandet ska stå i centrum. Vi tror att trygghet och tillit gör våra deltagare till starkare individer och artister.

Kursledare

Konstnärlig ledare är Hanna Misurak. Hanna har ett förflutet som koreograf, musikalartist och danspedagog. På scen har man kunnat se Hanna i bland annat Elton Johns Aida och även i betydande roller i uppsättningar av Fame, Jesus Christ Superstar och Little Shop of Horrors. Som koreograf har Hanna bland annat koreograferat musikalen Fame, West Side Story, Tolvskillingsoperan och Läderlappen – då främst på olika scener i Frankfurt och i München. Hon har även varit docent på Stage & Musical School i Frankfurt samt drivit fyra egna dansskolor

Kursledare i balett och jazzdans är János Misurak. János har under 18 år varit balettsolist på GöteborgsOperan, där han dansat alla ledande roller. Han har under sin karriär varit danssolist på alla större balettscener i Europa. János är utbildad vid Dansakademin i Budapest och är expert i Vaganova-tekniken. Han har under drygt åtta år varit biträdande konstnärlig ledare vid Svenska Balettskolan i Göteborg.

Upplägg

Utbildningen omfattar en kursdag i veckan (med sju ledarledda studietimmar) under totalt nio veckor.

Behörighet och Ansökan

För vem

Från 18 år. Du behöver inte ha någon formell kompetens inom sång, dans eller teater. Är du osäker på din nivå eller vilka färdigheter som behövs för att kunna tillgodogöra dig utbildningen, mejla till verksamhetsansvarig så kommer du få möjlighet att prata direkt med kursledaren.

Examen & Intyg

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända delmoment.

Medborgarskolan Väst

Om Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Väst erbjuder ett antal grundläggande utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker...


Läs mer om Medborgarskolan Väst och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Musikalartist

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medborgarskolan Väst

Haga Östergata 12
Göteborg

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in