Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Diplomutbildning: Konst

Medborgarskolan Väst
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg
Klassrum
14 Sammankomster
Deltid
9 975 SEK Momsfri
Startdatum: 2022-09-02 09:00 - Göteborg

Om utbildningen

Denna diplomutbildning är en grundläggande konstutbildning på dagtid med delmoment i bland annat måleri, teckning och skulptur. Utbildningen vänder sig till dig som vill gå en förberedande konstkurs, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron! Kanske vill du lägga grunden till en helt ny yrkesbana eller krydda ditt CV med nya meriter.

Innehåll

Utbildningen omfattar färglära, bildkomposition och ateljéstudier som stilleben. Teckningen innefattar studier i olika material som blyerts, kol och tusch. I skulpturen arbetar du med den tredimensionella formen efter skisser och teckningar som överförs till olika material. Övningar i komposition, arbete med ljus och skugga samt gestaltning av rum ingår. Även konsthistoria och nutidskonst ingår.

Utbildningen innefattar både praktiska och teoretiska moment och är till stor del upplagd i projektform, där du arbetar från skissförslag till färdigt arbete. Det är bra om den lärarledda undervisningen kan kompletteras med självstudier och att du har möjlighet att arbeta självständigt utanför den ordinarie lektionstiden.

Upplägg 

Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med det praktiska lärandet. Tonvikten ligger på måleri och teckning. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares utveckling.

För exakta dagar och tider, se utbildningens hemsida. 

Kursledare 

Alla skolans kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Så ansöker du

Inga förkunskaper krävs.

Ansökan

Du söker via utbildningens hemsida. 

Examen & Intyg

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.

Kostnader

Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på tre delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).

Övriga kostnader

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Till utbildningen behöver du införskaffa material som bland annat färger, blyertspennor, skissblock och penslar.

Inför utbildningens start kommer att få ett informationsblad med mer utförlig information kring det material du behöver.

Fortsatta studier

Utbildningen vänder sig bland annat till dig som vill förbereda dig för högre konstnärliga studier.

Medborgarskolan Väst

Om Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Väst erbjuder ett antal grundläggande utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker...


Läs mer om Medborgarskolan Väst och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Konst

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medborgarskolan Väst

Haga Östergata 12
Göteborg

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in