Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Diplomutbildning: Dans, ungdom ettårig

Medborgarskolan Väst
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg
Klassrum
14 Sammankomster
Deltid
6 995 SEK inkl. moms
Startdatum: 2022-09-08 - Göteborg
 Diplomutbildning: Dans, ungdom ettårig

Om utbildningen

Drömmer du om att bli dansare?

Vår ettåriga grundläggande diplomutbildning i dans ger dig färdighetsträning i de verktyg en dansare behöver. Utbildningen vänder sig till dig som är 14-18 år och vill söka vidare till fortsatta dansstudier.

Bra att veta

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända delmoment.

Kursen är inte studiemedelsberättigad men det går bra att delbetala. 

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickad till dig innan kursstart.

Kursinnehåll

Utbildningen ger goda kunskaper i dans på en nivå som gör dig mer attraktiv för framtida studier inom dans och förbereder dig för att jobba som dansare. Ämnen som ingår i utbildningen är bland annat klassisk balett, jazzdans, scenisk gestaltning, conditioning och Pilates.

Under utbildningen arbetar vi både individuellt och tillsammans i grupp. Du får personlig coaching och ges möjlighet att träna, utveckla och finslipa de verktyg som krävs för att lägga grunden till en framtid inom dans. I slutet av vårterminen kommer vi att arbeta med en dansproduktion som kommer att framföras på en riktig teater.

Utbildningen är ettårig och omfattar åtta lärarledda studietimmar i veckan (fördelat på två kursdagar; en vardagkväll + söndag) under 7 veckor per termin, dvs totalt 14 veckor. Kursavgiften avser en termin.

Medborgarskolan värnar om att det lustfyllda lärandet ska stå i centrum. Vi tror att trygghet och tillit gör våra deltagare till starkare individer och artister.

Kursledare

Konstnärlig ledare är Hanna Broström Misurak. Hon undervisar även i ämnena jazzdans och Pilates. Hanna har ett förflutet som koreograf, musikalartist och danspedagog. På scen har man kunnat se Hanna i bland annat Elton Johns Aida och även i betydande roller i uppsättningar av Fame, Jesus Christ Superstar och Little Shop of Horrors. Som koreograf har Hanna bland annat koreograferat musikalen Fame, West Side Story, Tolvskillingsoperan och Läderlappen – då främst på olika scener i Frankfurt och i München. Hon har även varit docent på Stage & Musical School i Frankfurt samt drivit fyra egna dansskolor.

Kursledare i klassisk balett, conditioning och scenisk gestaltning är János Misurak. János har under 18 år varit balettsolist på GöteborgsOperan, där han dansat alla ledande roller. Han har under sin karriär varit danssolist på alla större balettscener i Europa. János är utbildad vid Dansakademin i Budapest och är expert i Vaganova-tekniken. Han har under drygt åtta år varit biträdande konstnärlig ledare vid Svenska Balettskolan i Göteborg.

Målgrupp

För dig som är 14-18 år och vill utvecklas inom dans i kombination med vanlig skola eller gymnasium. Är du osäker på din nivå eller vilka färdigheter som behövs för att kunna tillgodogöra dig utbildningen, mejla till verksamhetsansvarig maria.viir@medborgarskolan.se så kommer du få möjlighet att prata direkt med kursledaren.

Medborgarskolan Väst

Om Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Väst erbjuder ett antal grundläggande utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker...


Läs mer om Medborgarskolan Väst och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Dans, ungdom ettårig

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medborgarskolan Väst

Haga Östergata 12
Göteborg

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in