Yrkesutbildning

Diplomutbildning Technical Pattern Design – CLO3D

Längd
40 timmar
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
8 495 SEK Momsfri
Nästa startdatum
8 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
40 timmar
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
8 495 SEK Momsfri
Nästa startdatum
8 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

8 februari, 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Technical Pattern Design – CLO3D

Vill du kompetensutveckla dig inom Technical Pattern Design CLO3D för arbetsmarknadens utveckling och förändring. Utbildningen riktar sig till dig som redan kan manuell mönsterkonstruktion och/eller 2D mönsterkonstruktion som ex Lectra eller Gerber.

Innehåll
Du får kunskaper inom CLO3D för att i nästa steg, utifrån skisser och färdiga mönster, kunna förändra och skapa nya modeller i 3D. Kursen ger färdigheter i hur man jobbar i 3D (CLO3D) med produktionsmönster. Du är delaktig i hela produktionsprocessen i den virtuella världen – från ett första prov till ett färdigt produktionsprov i 3D. Du lär dig skapa, drapera och designa i 3D och att arbeta med passform, mönster- och designförändring, enklare detaljer såsom stickning, knappar och blixtlås. Istället för att skicka material fram och tillbaka mellan olika aktörer kan modeller skickas digitalt med möjligheten till att justeras, både vad gäller mönster, detaljer och passform.

Efter avslutad diplomutbildning har du utvecklat dina teoretiska och praktiska färdigheter inom 3D-tekniken för att kunna arbeta som mönsterkonstruktör för någon av de stora modekedjorna. Du kan också arbeta som egen företagare eller på ett mindre designkontor.
För att erhålla ett diplom krävs minst 80 % närvaro och att du blivit godkänd på examinationen som är i form av ett arbetsprov i inlämningsuppgift.

Upplägg
Utbildningen är på distans via mötesprogrammet Teams. Utbildningen utförs enligt schema även om du har lektioner på distans. Utbildningen innefattar 30 klocktimmar (dvs ca. 40 studietimmar) fördelat på 12 sammankomster. Vi träffas via Teams torsdagar kl. 19:00-21:30. Efter sista utbildningsdag får du din examinationsuppgift som ska göras inom en vecka.

Förkunskaper
Manuell mönsterkonstruktion 

Utbildningsmaterial
Du jobbar i din egen dator och får tillgång till programmet CLO3D under utbildningstiden.

Utbildare
Blenda Averfalk är engagerad och arbetar på ett pedagogiskt sätt och har alltid en bra gruppdynamik på utbildningen. Blenda har arbetat som 2D och 3D mönsterkonstruktör i mer än 5 år.

Anmälan
Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid för få anmälda och korta den vid färre än sex deltagare. Vi startar vid fyra deltagare och kommer max vara 8 deltagare. Anmälan är bindande!

Finansiering
Utbildningen är inte studiemedelsberättigad.
Vill du delbetala, välj Medborgarskolan faktura och skriv i meddelanderutan att du vill delbetala. Det går att dela upp fakturan på upp till tre delar.

För mer information om Diplomutbildning Technical Pattern Design – CLO3D, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning Technical Pattern Design – CLO3D

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Syd

Välkommen till Medborgarskolan Syd!

Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Syd erbjuder ett antal utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron. Medborgarskolan Syd...

Läs mer om Medborgarskolan Syd och visa alla utbildningar.

Highlights