Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Diplomutbildning: Personal- och löneadministratör del 2

Medborgarskolan Syd
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Helsingborg, Kristianstad, Malmö
35 timmar
Deltid
7 995 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start


Helsingborg
7 995 SEK
2021-10-25

Kristianstad
7 995 SEK
2021-10-26

Malmö
7 995 SEK
2021-10-27

Diplomutbildning: Personal- och löneadministratör del 2

Lär dig att självständigt sköta personal- och löneadministrationen i ett mindre eller medelstort företag eller ingå i en grupp personal- och löneassistenter på ett större företag. Du får fördjupad kunskap i de personal- och löneadministrativa grunderna och lär dig hantera mer komplexa löner.

Innehåll

Efter avslutad diplomutbildning till löne- och personaladministratör, del 2, ska du kunna arbeta med och ha en fördjupad kunskap om frånvarohantering och skattepliktiga ersättningar och förmåner, slutlöner och semesteruträkningar, årsskiftesrutiner med tillhörande regelverk. Du ska även ha kännedom om intermittent anställda och de regler som gäller vid t ex utmätning och kvittning.

Du kommer att lära dig:

 • Skattepliktiga förmåner och ersättningar
 • Friskvård
 • Skattereducerade hushållstjänster (RUT)
 • Löneväxling
 • Slutlön
 • Intermittent anställda
 • Förskottssemester
 • Semesterersättning vid kortare anställningar
 • Föräldralön
 • Utmätning (frivillig och tvungen kvittning)
 • Arbetsgivardeklaration, AGI
 • Praktisk tillämpning av Visma Lön

Upplägg

Utbildningen innefattar 26 klocktimmar (dvs 35 studietimmar) fördelat på 8 sammankomster. Efter sista utbildningsdag får man hemtenta som ska göras inom en vecka.

Förkunskaper

Medborgarskolans diplomutbildning Personal- och Löneadministratör, del 1. Denna utbildning passar även dig som redan arbetar med lön och vill fördjupa dig inom ämnet.

Utbildningsmaterial

Litteratur ingår inte i avgiften. Införskaffa material till första utbildningstillfället, men vänta in din kallelse.

Lönehandboken av Anna Forsberg och Anna Sundin
ISBN: 9789176951989
Räkna Lön 2, Fakta och Övningsbok av Tiina Ranjbar Talari och Christina Vallin
ISBN: 9789198586541

Tag med din egen pc (INTE Mac, Cromebook eller läsplatta). Om du inte har en egen kan du låna av Medborgarskolan under lektionstid. Meddela detta vid anmälan. Vi har begränsat antal att låna ut. Fördel om du har egen pc är att du har möjlighet att jobba i programmet på egen hand hemma. Medborgarskolan tillhandahåller Visma Lön.

Fortsättningsmöjligheter

Diplomutbildning Ekonomi- och redovisningsassistent.

Utbildare

-Kristina Johansson har arbetat som både ekonomi- och personalansvarig och ekonomichef i mer än tjugo år, främst inom hotell och restaurang. Hon har även varit med vid starten av TV4 och arbetat som avdelningschef på både Luleås och Malmös flygplats under många år. Kristina är även auktoriserad lönekonsult och utbildad revenue manager.

-Per Rosenquist har arbetat inom bank och finansvärlden i mer än 30 år som rådgivare både på privat-och företagssektorn. Han har varit marknadsansvarig, ansvarat för kortinlösen och elektroniska betalningar samt är lekmannarevisor. Per är Diplomerad Marknadsekonom.

För mer information om Diplomutbildning: Personal- och löneadministratör del 2, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Anmälan

Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid för få anmälda och korta den vid färre än fem deltagare. Vi startar vid fyra deltagare och kommer max att vara 12 deltagare.

Anmälan är bindande! Avgift på 10% av utbildningskostnaden kommer faktureras vid avbokning senare än 14 dagar före utbildningsstart!

Du anmäler dig via utbildningens hemsida. Kontakta skolan för mer information. 

Examen & Intyg

För att erhålla diplom krävs minst 80% närvaro och att du blivit godkänd på examinationen.

Kostnader

Utbildningen kostar 7.995 kr inkl. moms. Kostnad för litteratur ingår inte i avgiften. Införskaffa litteratur inför första utbildningstillfället, men invänta din kallelse.

Utbildningen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp avgiften på två delbetalningar (anges detta i meddelandefältet när du anmäler dig).

Medborgarskolan Syd

Välkommen till Medborgarskolan Syd!

Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Syd erbjuder ett antal utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron. Medborgarskolan Syd...


Läs mer om Medborgarskolan Syd och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Personal- och löneadministratör del 2

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medborgarskolan Syd


Tel: 075-241 68 50


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in