Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Välkommen till Ljungskile!

Ljungskile Folkhögskola ligger i Bohuslän på västkusten, med utsikt över Ljungskileviken. Här kan du skaffa dig en yrkesutbildning, läsa in gymnasiekompetens, lära känna nya människor och utveckla dina intressen. Folkhögskolan vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor.

Att bo ett år på en folkhögskola är en upplevelse för livet. Sällan kommer du andra människor så nära! Ljungskile Folkhögskola får ofta höra att ”det var det bästa året i mitt liv”.

För nyanlända till Sverige erbjuder vi en väg in i språket och samhället. På sommaren kan man gå på kortare kurser. Under terminerna är det bioföreställningar varje vecka och regelbundet konserter med musikstuderande och utställningar med bilddeltagare.

Du kan läsa mer om respektive utbildning hos oss genom att följa kurslänkarna längre ner på sidan.

Ljungskile Folkhögskola är för dig som gillar gemenskap, natur och kultur. Folkhögskolans profil är kultur, livsåskådning och internationella frågor, vilket återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan.

Närheten till naturen skapar många möjligheter! Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder och vackra insjöar. I havet kan du bada eller paddla kajak. Du kan bo på skolan, pendla från Uddevalla (20 minuter med buss eller tåg) eller Göteborg (50–60 minuter) med täta kommunikationer, eller bo i Ljungskile samhälle som har ca 3.500 invånare.

Undervisningen på en folkhögskola bygger på varje elevs aktiva deltagande, med utgångspunkten att alla har något att bidra med. Ljungskile Folkhögskola jobbar ofta med teman och i projektform. Kunskapen står i fokus – fast på ett annat sätt.

Välkommen till oss! 


För mer information om Ljungskile Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Yrkesutbildning
Media / Kommunikation
Journalistik Längd Pris Ort
Journalistlinjen Ljungskile
Undervisning / Pedagogik
Lärarassistent
Lärarassistent - distans 2 år Distans
Lärarassistent i klassrum 2 terminer Ljungskile
Vård / Omsorg
Undersköterska
Allmän kurs - Vård och omsorg 2 år Ljungskile

Visa alla

Videoreportage

   

Ljungskile Folkhögskola Facebook

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ljungskile Folkhögskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ljungskile Folkhögskola

Valdemar Svenssons väg 11
459 80 Ljungskile

Tel: 0522-68 69 00
Fax 0522-68 69 01
www.ljungskile.org

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 48 recensioner.

Charlotte Ekehage
Jag uppskattar verkligen de personliga, muntliga och skriftliga kommentarer som vi fått. Jag är mer än nöjd med handledningen och har fått det jag förväntat mig av kursen.
Sandra Sundström
Jag tycker att det varit en tydlig och pedagogisk följdordning. Bra att varje moment inneburit en kortare praktisk övning med efterföljande kamratrespons både i text och muntligt, även från resten av gruppen.
– Annika Lindqvist
”Jag tycker att det har varit en bra och givande kurs. Jag tycker att ni har kunnat förmedla kunskap och hur man kan använda sig av diverse verktyg. Jag tycker att kursen är bra och inspirerande.”