Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Välkommen till Ljungskile!

Ljungskile Folkhögskola ligger i Bohuslän på västkusten, med utsikt över Ljungskileviken. Här kan du skaffa dig en yrkesutbildning, läsa in gymnasiekompetens, lära känna nya människor och utveckla dina intressen. Folkhögskolan vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor.

Att bo ett år på en folkhögskola är en upplevelse för livet. Sällan kommer du andra människor så nära! Ljungskile Folkhögskola får ofta höra att ”det var det bästa året i mitt liv”.

För nyanlända till Sverige erbjuder vi en väg in i språket och samhället. På sommaren kan man gå på kortare kurser. Under terminerna är det bioföreställningar varje vecka och regelbundet konserter med musikstuderande och utställningar med bilddeltagare.

Du kan läsa mer om respektive utbildning hos oss genom att följa kurslänkarna längre ner på sidan.

Ljungskile Folkhögskola är för dig som gillar gemenskap, natur och kultur. Folkhögskolans profil är kultur, livsåskådning och internationella frågor, vilket återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan.

Närheten till naturen skapar många möjligheter! Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder och vackra insjöar. I havet kan du bada eller paddla kajak. Du kan bo på skolan, pendla från Uddevalla (20 minuter med buss eller tåg) eller Göteborg (50–60 minuter) med täta kommunikationer, eller bo i Ljungskile samhälle som har ca 3.500 invånare.

Undervisningen på en folkhögskola bygger på varje elevs aktiva deltagande, med utgångspunkten att alla har något att bidra med. Ljungskile Folkhögskola jobbar ofta med teman och i projektform. Kunskapen står i fokus – fast på ett annat sätt.

Välkommen till oss! 


För mer information om Ljungskile Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Yrkesutbildning
Media / Kommunikation
Journalistik Längd Pris Ort
Journalistlinjen Ljungskile
Undervisning / Pedagogik
Lärarassistent
Lärarassistent - distans 2 år Distans
Lärarassistent i klassrum 2 terminer Ljungskile
Vård / Omsorg
Undersköterska
Allmän kurs - Vård och omsorg 2 år Ljungskile
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser

Visa alla

Videoreportage

   

Ljungskile Folkhögskola Facebook

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Ljungskile Folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ljungskile Folkhögskola

Valdemar Svenssons väg 11
459 80 Ljungskile

Tel: 0522-68 69 00
Fax 0522-68 69 01
www.ljungskile.org

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 39 recensioner.

Armida
Jag har gått ett år på Ljungskile folkhögskola, global profil och kan rekommendera både skolan och kursen. Jag har ett handikapp och en kronisk sjukdom och alla lärare och ansvariga på skolan har varit ytterst hjälpsamma med att anpassa schema, klassrummet etc. För att göra detta år möjligt för mig. I övrigt har det alltid varit en bra samhörigh...
Visa mer
Jennifer
I skrivande stund är slutet på mitt år på Global runt hörnet och jag vill verkligen ta mig tiden att ge mitt omdöme om utbildningen, kanske läser du detta som funderar på att söka - du ska veta att du har mina varmaste rekommendationer! Under detta året har jag inte bara äntligen kompletterat mina betyg, utan genom olika "teman" har jag fåt...
Visa mer
Caisa
Jag är snart klar med ett år på Livs och det är det bästa skolåret jag någonsin haft. Vi har jobbat i tematiskt med till exempel psykologi, globalisering, samhällsfrågor med mera. Ämnena presenteras mycket mer nyanserat jämfört med gymnasiet, och programmet har fantastiska lärare som verkligen får igång diskussioner och skapar engagemang. Lär...
Visa mer