Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Välkommen till Ljungskile!

Ljungskile Folkhögskola ligger i Bohuslän på västkusten, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Här kan du skaffa dig en yrkesutbildning, läsa in gymnasiekompetens eller utveckla ett intresse. Folkhögskolan vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. 

Att bo ett år på en folkhögskola är en upplevelse för livet. Sällan kommer du andra människor så nära! Ljungskile Folkhögskola får ofta höra att ”det var det bästa året i mitt liv”.

För nyanlända till Sverige erbjuder vi en väg in i språket och samhället. På sommaren kan man gå på kortare kurser. Under terminerna är det bioföreställningar varje vecka och regelbundet konserter med musikstuderande. 

Du kan läsa mer om respektive utbildning hos oss genom att följa kurslänkarna längre ner på sidan.

Ljungskile Folkhögskola är för dig som gillar gemenskap, natur och kultur. Folkhögskolans profil är kultur, livsåskådning och internationella frågor, vilket återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan.

Närheten till naturen skapar många möjligheter! Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder och vackra insjöar. I havet kan du bada eller paddla kajak. Du kan bo på skolan, pendla från Uddevalla (20 minuter med buss eller tåg) eller Göteborg (50–60 minuter) med täta kommunikationer, eller bo i Ljungskile samhälle som har ca 3.500 invånare.

Undervisningen på en folkhögskola bygger på varje elevs aktiva deltagande, med utgångspunkten att alla har något att bidra med. Ljungskile Folkhögskola jobbar ofta med teman och i projektform. Kunskapen står i fokus – fast på ett annat sätt.

Välkommen till oss! 


För mer information om Ljungskile Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Yrkesutbildning
Media / Kommunikation
Journalistik Längd Pris Ort
Journalist Ljungskile
Undervisning / Pedagogik
Lärarassistent
Lärarassistent 2 terminer Ljungskile
Vård / Omsorg
Undersköterska
Vård och omsorg - allmän kurs 2 år Ljungskile

Visa alla

Videoreportage

   

Ljungskile Folkhögskola Facebook

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Ljungskile Folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ljungskile Folkhögskola

Valdemar Svenssons väg 11
459 80 Ljungskile

Tel: 0522-68 69 00
Fax 0522-68 69 01
www.ljungskile.org

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 29 recensioner.

Cheyenne van keeken
(1)
Min uppfattning av skolan börja bra men insåg jag hade fel. De är odemokratisk, deltagare har inget att tycka eller säga även vissa lärare. De ger en känsla av stark styrning av region vilket är helt fel då religion är en fri vilighet. Skolan vissar även tydligt att de ej vill ha deltagare eller vill hjälpa deltagare som behöver extra hjälp med...
Visa mer
Jenny
(5)
Jag har precis avslutat mitt första år på Ljungskile folkhögskola och jag har bara gott att säga om utbildningen hittills. Lärarna är bra, pedagogiska och fulla av erfarenhet. Kurserna är lärorika, utmanande, relevanta och väl uppbyggda. Jag kan verkligen rekommendera denna utbildning till alla!
Daniel
(5)
Jag är hittills nöjd med mitt första år på skolan. Jag kom hit med förhoppningen att få lära mig om journalistik och skrivande och det har jag fått. Jag har också lärt känna mig själv och fått mer insikt i hur jag fungerar med att jobba kreativt som skrivande är. Jag är också väldigt glad över att vissa moment som har haft ett extra lager. Som n...
Visa mer