Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Studio 3 – Hantera utmanande beteende med lågaffektivt bemötande

Lära
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg, Malmö, Solna
3 dagar
Heltid/deltid
Icke studiemedelsberättigad
8 612,50 SEK inkl. moms
Svenska
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
8 612,50 SEK
2020-12-15

Solna
8 612,50 SEK
2020-12-08

Solna
8 612,50 SEK
2021-01-27

Solna
8 612,50 SEK
2021-02-22

Studio 3 – Hantera utmanande beteende med lågaffektivt bemötande

Studio 3 – bemöt utmanande beteende lågaffektivtStudio 3 är en utbildning för dig som upplever utmanande beteenden hos människor du möter. Studio 3 utgår från ett lågaffektivt bemötande och är ett förhållningssätt som bygger på respekt och omsorg.För vem

Utbildningen vänder sig till anhöriga och yrkesverksamma inom omsorg, skola, behandling eller andra som kommer i kontakt med personer med utmanande beteenden.

Om utbildningen

3-dagarsutbildning som ger dig konkreta verktyg för ditt dagliga arbete. Studio 3-utbildningen fokuserar på hur vi skapar bra förutsättningar för att hantera, förstå och förebygga utmanande beteenden. Vår utgångspunkt är alltid respekt och omsorg – med individen i centrum. Vi har utbildat i Studio 3 sedan 2008 och våra utbildare är certifierade.

Under utbildningen arbetar du bland annat med att förstå bakomliggande orsaker till utmanande beteenden, skapa förståelse för individen och medvetenhet kring hur ditt eget agerande påverkar.

I Studio 3-utbildningen lär vi också ut fysiska frigörelseprinciper, praktiska och konkreta lågaffektiva metoder du kan använda när en person blir fysisk våldsam. Frigörelseprinciperna är framtagna för att säkra att du kan arbeta tryggt och omsorgsfullt med respekt för individen.

Utbildningen består bland annat av övningar, reflektion, grupparbete, undervisning och fysiska övningar.

Ur innehållet

  • Lågaffektivt bemötande
  • Förstå vikten av att arbeta inom lagens ram
  • Förstå hur stress kan påverka en situation
  • Hantera eller förändra beteenden
  • Verktyg för att hitta och förstå orsaker till ett beteende
  • Hantera utmanande situationer utan fysiska ingrepp
  • Använda säkra metoder i fysiska situationer
  • Tolerans för att möta utmanande beteende
  • PERMA – att jobba med det som fungerar
  • Avlastande samtal efter incident

Utbildningens mål

Utbildningen ger dig självförtroende, förståelse och kunskap att bemöta människor med utmanande beteende och kunskap om hur du genom lågaffektivt bemötande kan minska eller undvika konflikter och utbrott. Du får en ökad kunskap om människor med särskilda behov och exempel på vad du som personal eller anhörig behöver tänka på i olika situationer.

Förkunskaper

Grundläggande kunskap eller erfarenhet av att arbeta inom omsorg, skola, behandling med personer med utmanande beteenden.

Övrigt

Studio 3 Clinical Service i England har under ledning av Dr A. McDonnell arbetat fram ”Low arousal” (lågaffektivt bemötande) och metoden Studio 3, som också kallas Studio III. Metoden är baserad på forskningsresultat och noggrann klinisk prövning. Gruppen anses idag vara världsledande när det gäller att arbeta med människor som har utmanande beteenden. Studio 3 etablerades i England 1989.

Lunch och fika ingår i våra öppna utbildningar.

För mer information om Studio 3 – Hantera utmanande beteende med lågaffektivt bemötande, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lära

Lära

Utbildningar och handledning inom stöd, omsorg och skola

Lära – utbildning och handledning inom socialt arbete, äldreomsorg, demensvård och skola Vi erbjuder öppna utbildningar, handledning och skräddarsydda lösningar Lära är ett av Sveriges ledande företag inom utbildning och kompetenshöjande insatser inom vård, omsorg, skola och behandling. Vår vision...


Läs mer om Lära och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Studio 3 – Hantera utmanande beteende med lågaffektivt bemötande

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lära

Evenemangsgatan 21, 6 tr
169 79 Solna


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: