Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Webbdesign - yrkesutbildning

Karlskoga Folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Karlskoga
1 år
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Öppet hus
2020-03-25

Webbdesign - yrkesutbildning

Studera webbdesign på Karlskoga Folkhögskola!

Webbdesign är en spännande och kreativ utbildning på väg mot nya yrkesområden. Du lär dig design och konstruktion av webbgränssnitt, med fokus på användbarhet.

Kursen ger dig kunskaper och färdigheter för att kunna utveckla interaktiva webbapplikationer. Den ger också en teoribakgrund för att kunna skapa och hantera det text- och bildmaterial som behövs. Du får lära dig hantera verktyg för bildbehandling samt professionella webbapplikationer. Kursen har ett fokus på tekniken men tar även upp grundläggande formgivning, design och projektplanering. Efter avslutad utbildning kommer du att kunna arbeta med utveckling av webbapplikationer, webbansvar och informationsförvaltning.

Framtida arbetsplatser är företag med omfattande mediaproduktion. Det kan vara grafiska företag, reklam-, webb- eller annonsbyråer, stora företag eller koncerner med interna marknads- och informationsavdelningar. Inget företag klarar sig utan webbsidor för interna och externa kontakter. Det kommer alltid behövas personer som skapar och underhåller, personer med gedigna kunskaper och bred kompetens.

Teoretiska och praktiska moment varvas under utbildningen. Du får under studietiden låna en modern laptop med alla program du behöver för att jobba professionellt. Du får under studietiden dessutom låna en modern Mac med alla program du behöver för att jobba professionellt.

Webbdesign teori

Få de teoretiska kunskaper som krävs för att producera webbsidor av professionell klass. Organisera och designa innehållet för en webbsida. Formge produktioner användarvänligt och tilltalande. Att planera och producera en webbsida. Att tänka mer på gränssnittet än på den bakomliggande tekniken. Analys och bedömning av webbplatser ur ett användbarhetsperspektiv.

Front end development 

Ger grundläggande kunskaper om Front End Development, teoretisk samt praktisk. Kunskaperna innefattar standarderna HTML5, CSS3 samt grundläggande inom jQuery.

Ger en introduktion till grundläggande principer i animation för vektorgrafik, samt designens interaktion med besökaren.

Back end development

Ger god kännedom om Back end development, olika tekniker som används som komplement till HTML och CSS . Få kunskaper om programmering och teknik för interaktiva, dynamiska tillämpningar på webben. Kursen tar upp klient- och serverbaserade scriptspråk och aktuella tillämpningar. Bland annat hanteras JavaScript, CGI, PHP samt MySQL.

Bild, form & layout

Ger kunskap om bild och färg som kommunikationsmedel och hur samspelet mellan ord och bild fungerar. Få kunskaper i programvaror för digital bildhantering.Lära sig hantera bildredigeringsprogram och digital kamera.

Visuell kommunikation

Visuell kommunikation handlar om perception, om tolkning och analys, om att lära sig reflektera och se saker utifrån många perspektiv. Praktiska övningar i färg och form, foto och bild

Gemensamt för linjerna inom Media-Form (Webbdesign, Musik- och ljuddesign samt konstlinjen):
Genom samarbete i spännande projekt genomför deltagare från de olika media-formutbildningarna i samverkan helhetsupplevelser där musik, foto, film, marknadsförings- och kommunikationsmaterial ingår. Projekten kan också leda fram till event, utställningar och andra arrangemang.

För mer information om Webbdesign - yrkesutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

God datorvana, tidigare erfarenhet av att göra webbsidor är meriterande. I mån av plats finns även möjlighet att gå ett andra år. För att gå andra året , påbyggnadsåret, krävs att man genomgått kursen Webbdesign.

Kursstart:

21 augusti 2017. Senaste ansökningsdag:15 april 2017.

Karlskoga Folkhögskola Facebook

Kostnader

Undervisningen är gratis men vi tar ut en serviceavgift på 1 550 kr/termin, här ingår eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, viss undervisningsmaterial mm. Vid antagning betalas en bekräftelseavgift på 200 kr, vilken avräknas på första fakturan.

Väljer du att bo på skolans internat ingår frukost och lunch må-fr till en kostnad av 940/1060  kr/vecka. Kostnaden delas upp på 4 ggr/termin.

Du som inte bor på internatet kan äta lunch till en kostnad av 300 kr/vecka.

Fortsatta studier

Vi erbjuder i mån av tillräckligt antal sökande ett påbyggnadsår.

För att gå påbyggnadsåret, som huvudsakligen bygger på projektarbete och entrepenöriellt lärande, krävs att man genomgått kursen Webbdesign år1.

Karlskoga Folkhögskola

Karlskoga Folkhögskola

Varje år möts ca 225 deltagare från olika länder på skolans långa kurser. Karlskoga folkhögskola ligger i en naturskön miljö vid sjön Möckeln, endast 1800 meter från stadskärnan. Alldeles intill finns strövområden och motionspår. Även brygga och badmöjligheter finns i...


Läs mer om Karlskoga Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Öppet hus

Välkommen till Öppet hus onsdag 25/3

Onsdag 25/3 bjuder vi in till Öppet hus på Karlskoga Folkhögskola! Välkommen till oss och prata med personal och studerande om våra utbildningar och kurser. Vi finns här för att svara på dina frågor.I sann folkhögskoleanda bjuder vi självklart på fika!

Öppet hus pågår hela eftermiddagen från kl. 12.00-16.00.(Se dagordning nedan)

Om ni kommer som grupp via skola eller annan organisation bjuder vi på lunch från kl 12.00. (Deltagarantal max 15 personer.)
Anmälan görs då till perarne.swanolf(a)karlskogafhs.se eller gustaf.hult(a)karlskogafhs.se

Hålltider för informationstillfällen:
13.00 – Aulan: Information om skolan och snabbpresentation av vår kurser
14.00 – Aulan: Information om Allmän kurs och Budoutbildningen
14.00 – Sal 1: Information om Fritidsledarutbildningen
15.00 – Sal 11: Information om: Webbdesign – Musikproduktion – Bild och Form

Kom och fika med oss och prata framtidsplaner! Varmt välkommen.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-03-25    Tid:   12:00 - 16:00

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Webbdesign - yrkesutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Karlskoga Folkhögskola

Rektor lindholms väg 23
691 44 Karlskoga

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in