Stall- och verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar

JENSEN yrkeshögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
1,5 år
Heltid/deltid
Startdatum: augusti 2023 - Distans
Sista ansökan: 2023-04-16

Om utbildningen

Vad gör en Stall- och verksamhetsledare?

Som Stall- och verksamhetsledare är du ansvarig för hästrelaterade verksamheter. Du ansvarar för hästar, medarbetare och verksamhetens omsättning, resultat och utveckling. Arbetet ställer höga krav på kompetens inom områden som är kopplade till hästen, exempelvis gällande hästens beteende, hantering och välmående. Som Stall- och verksamhetsledare behöver du även kunna affärsutveckling, ekonomi, marknadsföring/försäljning, IT och ha en förmåga att leda dina medarbetare. Dessutom måste du kunna tillämpa de lagar, regelverk och förordningar som är kopplade till din verksamhet.

Stort behov av Stall- och verksamhetsledare i hästbranschen

Efterfrågan på Stall- och verksamhetsledare är hög och förväntas öka ytterligare framöver. För att hästrelaterade verksamheter ska kunna uppfylla kundernas förväntningar och krav samt utvecklas och drivas på ett ekonomiskt hållbart sätt behöver verksamheterna de kunskaper, färdigheter och kompetenser som våra studerande utvecklar under denna utbildning.

Distansutbildning

Utbildningen Stall- och verksamhetschef är en distansutbildning på heltid. Undervisningen är på distans och kommunikation med lärare och övriga studerande sker digitalt. Under 10 tillfällen träffas klassen även fysiskt på plats på vår skola i Sigtuna. Under träffarna utbyter våra studerande erfarenheter och genomför praktiska övningar, vi anordnar även studiebesök. 20 veckor LIA ingår i utbildningen och den genomförs på din lokala ort.

För mer information om Stall- och verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

Särskilda förkunskaper krävs i följande:
Engelska 6
Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2

Kurser

Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper. Minst ett års yrkeserfarenhet motsvarande heltid inom hästnäringen t.ex. anställning vid ridskola, stuteri, hästföretag alternativt egen verksamhet/eget företagande inom hästnäringen med godkänd f-skattsedel.

Alternativt minst två års yrkeserfarenhet motsvarande heltid som godkänt/godkända intyg/betyg från av näringen vedertagna yrkesutbildningar arrangerade av organisationer inom hästnäringen som t.ex. Svensk Travsport, Svensk Galopp, Svenska Ridsportförbundet, Sveriges lantbruksuniversitet, Svenska Islandshästförbundet, Svenska Hästavelsförbundet, Hästhållningens Yrkesnämnd, utbildningar inom grön omsorg, besöksnäring m.fl. (eller motsvarande i andra länder). Med vedertagna yrkesutbildningar menas kurser/utbildningar som bidrar till att utbilda en person professionellt inom disciplin/bransch.

JENSEN yrkeshögskola

JENSEN yrkeshögskola - snabbaste vägen till nytt jobb!

Tillsammans med JENSEN yrkeshögskola tar du första steget mot din nya karriär! Skolans utbildningskoncept ”Träning för verkligheten” innebär en helhetssyn på vad som krävs för att du ska lyckas med dina studier, utvecklas som person och bli framgångsrik i din...


Läs mer om JENSEN yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Stall- och verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

JENSEN yrkeshögskola

Isafjordsgatan 30A
164 40 Stockholm/ Kista


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in