Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Journalistik! – Radio, Webb, Reportage

Jakobsbergs Folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
1 år -1,5 år, Tredje terminen med praktikfokus går höstterminen
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2020-08-17 - Stockholm

Journalistik! – Radio, Webb, Reportage

Bli journalist!

Lär dig grunderna i journalistik och att arbeta som journalist: både med skrivande och radio. Fokus är på den berättande journalistiken, nyheter och radio. Vi arbetar främst praktiskt.

Är du intresserad av berättande och journalistik? Vill du arbeta som journalist?

På kursen får du inledningsvis lära dig grunderna inom journalistik, med särskilt fokus på reportage och skrivande. Under andra terminen bygger vi på med radio samt ger dig en introduktion till tv- och webbjournalistik. Den tredje terminen innefattar en praktik på tio veckor - nu får du omsätta dina förvärvade kunskaper i en redaktionell miljö. En plats på tredje terminen förutsätter att du själv sökt och fått praktik. Lärarna vägleder och stöttar dig i ditt sökande.

Våra tidigare deltagare arbetar bland annat på Sveriges radio, SVT, lokaltidningar, fackpress, UR, dags- och kvällstidningar samt på contentbyråer och med kommunikation.

Jakobsbergs folkhögskola har även påbyggnadskurser i frilansande och radioberättande.

Praktisk journalistik

Hos oss är utbildningen praktiskt inriktad. Research och intervjuer lär du dig genom att skriva reportage och att diskutera texter med lärare och andra deltagare. Du kommer att arbeta med layout, redigering och bildbehandling för att kunna fungera på en tidningsredaktion eller för att etablera dig som frilansjournalist. Vi arbetar hela tiden branschnära vilket gör att du får bra koll på din framtida arbetsmarknad.

Under radiokursen spelar du in ljud och intervjuer som du sedan spelar upp i klassrummet. Genom att sätta ihop inslag och få feedback på dina produktioner lär du dig hela processen, från berättande till inspelning och redigering.
Du kommer att få göra många skrivövningar för att locka fram din kreativitet - och för att upptäcka hur roligt det är att formulera sig. Dessutom går vi igenom berättarteknik och stilistik.

Under dagstidningsövningarna och vår magasinsfokus får du mycket tid till att öva upp dina färdigheter inom det journalistiska hantverket. Vi ger också en grundkurs inom digitalfotografering och använder sedan kameran under alla moment i kursen. En kortare introduktion till tv och webb ges också under året. Där får du bland annat lära dig att klippa och filma med mobilkameran ute på fältet. Vi går igenom hur vi når ut på nätet.

För mer information om Journalistik! – Radio, Webb, Reportage , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan
Bifoga till ansökningshandlingarna ett brev där du berättar om dig själv och varför du söker till linjen. Skriv med dubbelt radavstånd på max två A4-sidor (4000 tecken). Bifoga dessutom en komplett meritförteckning.

Påbyggnadsutbildning

Efter utbildningen finns det möjlighet att gå en praktiktermin (3:e termin). Därefter kan man välja en frivillig påbyggnadskurs (4:e termin).

Examen & Intyg

Alla som studerar på skolan får intyg efter genomgången kurs. Det krävs minst 80 % närvaro för att få ett komplett intyg.

Jakobsbergs Folkhögskola Facebook

Kostnader

Se utbildningens hemsida!

Jakobsbergs Folkhögskola

Jakobsbergs Folkhögskola


I en gammal herrgård på en kulle i Jakobsberg, drygt 19 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över nittio år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Här kan du studera estetiska utbildningar inom...


Läs mer om Jakobsbergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Journalistik! – Radio, Webb, Reportage

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jakobsbergs Folkhögskola

Folkhögskolevägen 1, Box 161
177 23 Järfälla

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 11 recensioner.

Viviana A
(5)
Det bästa beslutet jag har tagit är att börja på den här skolan. Jag har inte bara utvecklats personlighetsmässigt utan även fått tillfällen att använda min kreativa förmåga i uppgifter. Engagerade lärare som peppar en till max!
Bengt Jönsson Kommentar:
Vi tackar för ditt omdöme. Nu vet vi att vi ligger i fas med vårt mål och vision. Fortsätt med ditt positiva engagemang på kursen.
Neda
(4)
Utbildningen har gett mig en del verktyg, kunskap men även förvirring. Jag är på väg i rätt riktning.
Student praktikterminen
(5)
Stort praktiskt fokus, engagerade och hjälpsamma lärare, stor bredd, professionellt.
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: