Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Diplomerad Modedesigner

Inredningsakademin
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yrkesutbildning
Utbildningsort: Stockholm
Längd: En termin
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: Nej
Pris: 39 000 SEK inkl. moms
Startdatum: 2019-01-12 - Stockholm
Sista ansökan: Anmälan är öppen tills dess att gruppen är fullbokad

Diplomerad Modedesigner

Diplomerad Modedesigner

Yrkesutbildning – Diplomerad Modedesigner (Fashion Designer)

Om du vill arbeta i Modebranschen som anställd eller egen företagare i Sverige eller internationellt har vi utbildningen för dig. Deltidsutbildning på distans under en termin med 6 helgträffar i Stockholm under vårterminen 2019.

Modedesign

DISTANS MED 6 HELGTRÄFFAR 

Distansutbildning med helgträffar kl 10-17 med föreläsningar, övningar och studiebesök. På helgträff nr 6 visar du och dina kurskamrater upp era examensarbeten. Efter godkänt examensarbete erhåller du ett diplom som Modedesigner.

mode

Utbildningen omfattar många olika ämnen vilket framgår av kursplanen här nedan. En bred Modedesignutbildning. Många praktiska gruppövningar och rollspel ger dig en miljö lik den du kommer att mötas av när du senare kommer att arbeta i branschen.

Du kommer under utbildningens gång att skapa en egen kollektion och även ett eget varumärke om du vill det. Du kommer att bygga din portfolio som kommer att innehålla de samlade arbetena som visar din kompetens och utbildningsnivå för framtida arbetsgivare och andra intressenter.

Mellan helgträffarna gör du hemläxor och arbetar på din kollektion inom Womenswear fashion and accessoires alternativt Menswear fashion and accessories. Du skapar först din kollektion på papper och sedan i 3D i datorn för att sedan gå vidare med mönster och mått för att slutligen sy upp kollektionen. Utbildningen bedrivs på deltid. Räkna med att du måste lägga minst 40 timmar på hemarbeten mellan varje träff.

Att skapa din egna kollektion är en del av många olika ämnesområden i utbildningen vilket framgår i kursplanen. Efter examen har du goda möjligheter till jobb som anställd eller egen företagare. Utbildningen fokuserar på att du ska kunna ha ett arbete och inkomst i Modedesignbranschen. Utvecklingen av din konstnärliga talang och förmåga är viktigt för oss. Vi vill att du efter examen ska utvecklats till en självständig kreatör som kan vara med och påverka och utveckla Modedesignbranschen i dag och i framtiden. Kontinuerligt under utbildningen har du support och handledning av Inredningsakademins personal.

mode

Exempel på arbeten efter examen:

Efter examen väntar många olika yrkesroller och arbetsplatser hos design- och konfektionsföretag i Sverige eller utomlands.

 

Några exempel:

  • Modedesigner med egen kollektion
  • Anställd på ett Modehus i Sverige eller utomlands
  • Stylist
  • Kostymör
  • Inköpare
  • Mönsterkonstuktör
  • Skräddare
  • Marknadsförare
  • Konsult
  • Etc


Målgrupp:

Om du är intresserad av att arbeta i Modebranschen erbjuder vi en bred utbildning som ger dig goda förutsättningar att få anställning på ett modehus i Sverige eller internationellt. 

Eftersom du under utbildningens gång kommer att ta fram en egen kollektion inom Womenswear eller Menswear och accessoirs har du även goda förutsättningar till en karriär som egen företagare. 

Utbildningens moduler bygger upp din kunskapsnivå från en överblick av modebranschen och vidare till klädkollektion, visuell kommunikation och ekonomi samt företagande.

mode

Kursplan

MODUL 1:

FASHIONDESIGN

Kreativ design

Designprocessen

Modedesign

Modehistoria

Womenswear fashion

Menswear fashion

Accessoirer

Yrkesinriktad orientering

Hemläxor

MODUL 2:

CLOTHES DESIGN

Frihandsteckning

Modeteckning

Kollektionsprocessen

Materialkännedom

Modetextil

Klädsömnad

Färglära

Mallar

Grundmönster

Mönsterklippning

Måttagning

Produktion och teknik

Storleksspecifikationer

Drapering

Hemläxor

MODUL 3:

VISUAL COMMUNICATION

Digital portfolio

3D-design

Grafisk design

Printdesign

Webdesign

Fotokurs

Moodboard

Sampleboard

Presentations-PM

Hemläxor

MODUL 4:

BUSINESS AND MARKETING

Ekonomisk baskurs

Budget och kalkylering

Marknadsföring

Anställd eller egen företagare

Affärskunskap

Starta eget företag

Att skapa ett varumärke

Säljteknik

Sociala medier

Visual merchandising

E-handel

Hemläxor

MODUL 5:

FASHION SHOW

Hairstyling

Manikyr och pedikyr

Make-up

Runway styling

Modefotograferingskurs

MODUL 6:

EXAM EXHIBITION

Presentation av examensarbete

Innehållet samt på vilket steg ett visst ämne ges kan komma att ändras något.

mode

Datum för helgträffarna i Stockholm vårterminen 2019:

Steg 1

12-13 januari

Steg 2

9-10 februari

Steg 3

9-10 mars

Steg 4

13-14 april

Steg 5

11-12 maj

Steg 6

15-16 juni

Så ansöker du

Förkunskaper

Inga förkunskaper i ämnet behövs. En del fördjupningslitteratur är på engelska. 

Anmälan

Kontakta oss på något av följande sätt: Använd formuläret på denna sida eller maila oss. Om du har frågor ring 0770-770180 vx eller maila.

Antagning sker i anmälningsordning tills dess att kursgruppen är fullbokad. Skicka ett personligt brev på max en A4-sida där du beskriver vad MODE är för dig och vad du vill uppnå genom att gå utbildningen.

Examen & Intyg

Examen

Efter självstudier, genomförda hemuppgifter, praktik och övningar med godkänt resultat ger dig Yrkesutbildningen Diplomerad Modedesigner. (Diploma Fashion Designer).

Kostnader

Kursavgift

Distans med helgträffar:

Kursavgiften för Diplomerad Modedesigner med 6 helgträffar/steg är 39 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje steg/träff (6 totalt) med 6500 kr inkl moms per steg/träff eller hela utbildningen mot en faktura. Avbetalning på 12 månader kan erbjudas med 3400 kr per månad.

I kursavgiften ingår: Kursträffar med föreläsningar, teoretisk utbildning, teoretiska och praktiska övningar samt studiebesök. Luncher, fika, förbrukningsmaterial, kurslitteratur, kurskompendium, kursmaterial så som anteckningsblock, pennor, usb-minnen etc. Support och yrkesvägledning under hela studietiden. Tillkommer materialkostnad för dina hemarbeten och examensarbetet.

Tillkommer materialkostnad för dina hemarbeten och examensarbetet.

Inredningsakademin

Inredningsakademin

Attraktiva utbildningar som ger jobb! Inredningsakademin arrangerar Sveriges modernaste och bästa distansutbildningar på renodlad distans i Kursportal eller med helgträffar i Stockholm. Alla våra utbildningar har ett starkt jobbfokus. Utbildningarna ges på deltid och nästan alla kursdeltagare arbetar heltid på...


Läs mer om Inredningsakademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Modedesigner

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Inredningsakademin

Bromstensplan 4
163 40 Stockholm

Tel: 0770-770180
www.inredningsakademin.se