Yrkesutbildning
Inga recensioner än

Google Ads

Längd
6 halvdagar
Utbildningstakt
Deltid
Pris
31 125 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Löpande starter se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
6 halvdagar
Utbildningstakt
Deltid
Pris
31 125 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Löpande starter se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Löpande starter

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

 Google Ads

NÅ EN STÖRRE PUBLIK GENOM ATT ÖKA DIN SYNLIGHET PÅ GOOGLES SÖKMOTORRESULTAT

IHM Google Ads är kursen för dig som vill förstå hela vidden av Googles annonsverktyg och hur du med datadrivna arbetsprocesser kan leverera de mest konverterande kampanjerna.

"Med distanskursen IHM Google Ads lär du dig allt från att ställa in ett konto på rätt sätt till att driva kampanjer för maximalt resultat. På endast sex dagar lyfter du din kompetens till toppnivån inom Google-annonsering - och säkrar ett optimerat resultat i din verksamhet."

- Fredrik Ekdahl, huvudlärare

FÖR VEM PASSAR UTBILDNINGEN?

Vår distanskurs i Google Ads är perfekt för dig som vill få ut det mesta av dina Google-annonser i sökfältet, i display eller på Youtube. Oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet kring Googles annonseringsplattform så ger IHM Google Ads dig de färdigheter och kunskaper som behövs för att snabbt och effektivt skapa, driva och optimera framgångsrika kampanjer.

RESULTAT EFTER KURSEN

  • Grundläggande förståelse för annonsering på Google Ads
  • Förmåga att sätta upp och optimera en annonskampanj
  • Användning av sök- och displayannonsering
  • Sökordsanalys och sökordsstrategi
  • Budstrategier, budjusteringar och kampanjbudgetar
  • Skapande av annonser - Budskap, sökord, landningssidor
  • KPI:er, analys och uppföljning

OMFATTNING

6 halvdagar, kl. 08:30-12:30

Den största delen av utbildningen kommer att förläggas under lektionstid men du förväntas genomföra hemuppgifter mellan utbildningsdagarna.

För mer information om Google Ads, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.
Highlights

Kursinnehåll

UTBILDNINGEN OMFATTAR

STRATEGI OCH STRUKTUR

I kursen kommer du få insikter i analys och strategi för allt från nyckelord till kampanjstruktur.

Du kommer även få reda på skillnaderna mellan onlineversionen (SaaS) och Google Editor-versionen, och lära dig navigera i de olika programmen. Vi kommer också att täcka ämnen som konverteringsspårning, nyckelordsanalys och nyckelordsstrategi.

CREATIVE ASSETS

Du lär dig hur du effektivt kan hantera era olika plattformar och kanaler. Vi börjar med att ta upp landningssidor och hur du skapar innehåll för den avsedda målgruppen. Därefter kommer vi att diskutera skillnaderna mellan automatisering och manuell verksamhet när det gäller att köra a/b-test kring din annonsering.

Slutligen kommer du lära dig arbetsprocessen kring annons-optimering, hur du använder data för att skapa insikter som hjälper dig att förbättra dina kampanjer.

REMARKETING & ÖVRIGT

Inom ramen för kursen kommer du även få insikter i hur du hanterar era KPI:er för remarketing. Vi kommer att diskutera taktik för att förstå och förbättra din förståelse för korrekt dataanalys av ditt remarketing-arbete.

Vi kommer också fokusera på Display-annonser - vars syfte är att öka varumärkeskännedomen, öka trafiken på webbplatsen och fånga upp nya målgrupper. Slutligen går vi igenom Youtube Ads, en av marknadens mest kraftfulla marknadsföringskanaler.

Huvudlärare på kursen

Fredrik Ekdahl

Efter att ha studerat en 2-årig yrkesutbildning med inriktning på E-handel, har jag sedan sommaren 2016 arbetat som konsult och föreläsare på Topvisible. Mina fokusområden har sedan karriärsstarten varit SEO, SEM samt digital analys. Jag har en förkärlek för Google och har under åren samlat på mig mycket kunskap och erfarenhet om Google’s olika plattformar, Google Analytics, Google Ads, Google Looker Studio - för att nämna några. Under årens lopp har jag fått inblick i och erfarenheter från många olika typer av branscher och bolag. Erfarenheter som jag gladeligen delar med mig utav under mina utbildningar på IHM.

Kostnader

För företagsfinansiering: 24 900 kr exkl. moms

För privatfinansiering: 31 125 kr inkl. moms

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Google Ads

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

IHM Affärsutveckling
Fabriksgatan 25
41250 Göteborg

IHM Kompetensutveckling anpassar utbildningar för arbetslivet

Oavsett om du som privatperson investerar i en utbildning, eller gör det på företagets vägnar – ska ny kunskap löna sig (och ge dig mer tillbaka). Det är själva poängen med en investering och därför kommer vårt utbud med: Våra...

Läs mer om IHM Affärsutveckling och visa alla utbildningar.