Yrkesutbildning

Integrationspedagog

Humanify, Distans
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Pris
14 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Löpande start se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Pris
14 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Löpande start se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Löpande start

 • Distans
 • Distans

Om utbildningen

Utbilda dig till Integrationspedagog

Integrationspedagog arbetar med att ge nyanlända och asylsökande ett bättre liv i det svenska systemet. Du kommer arbeta som en vägledare och hjälpa nyanlända med kontakter i det svenska samhället, samtidigt som du med ett pedagogiskt förhållningssätt kunna förklara och framföra om vad som förväntas av den nya medborgaren. I dina arbetsuppgifter så innebär det att du har en förståelse för olika kulturer och en bred kompetens inom traditioner, familjestrukturer och integration.

Studieupplägg

Utbildningen till integrationspedagog bedrivs på distans utan några fysiska sammankomster. Lektionerna och uppgifterna är är inte schemabelagda och du bestämmer din studietakt.

Lektionerna finns digitalt i kursplattformen och är uppbyggt med både inlämningsuppgifter och prov. All kommunikation och interaktion med utbildare sker via webbaserade verktyg på våran kursplattform.

För mer information om Integrationspedagog, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Humanify?

Du väljer studietakt

Distansutbildning

Du väljer startdatum

Så ansöker du

Inga särskilda förkunskaper krävs för att studera till integrationspedagog. 

Grundläggande datorkunskap och tillgång till dator och internet är ett krav eftersom vi använder oss av en webbaserad studieplattform. Utbildningen ställer stora krav på engagemang och förutsätter en hög arbetsinsats. Det krävs att du är disciplinerad och kan studera på egen hand.

Vi rekommenderar en studietakt på 50 procent som motsvarar 18 timmar i veckan under två år för att färdigställa en distansbaserad utbildning.

Examen & Intyg

MÖJLIGHET TILL EN PRAKTIK PERIOD SOM BLIR ETT INTYG I DITT DIPLOM

Utbildningen innehåller en valfri arbetsbelagd praktik och innebär att vi intygar om att du även har de praktiska färdigheterna att arbeta som integrationspedagog. Det är eleven som ansvarar för att hitta en praktikplats och som då måste godkännas av utbildaren. Eleven kan då omsätta sina teoretiska kunskaper rent praktiskt i arbetslivet, samtidigt få in en fot på arbetsmarknaden redan under studietiden. Du bestämmer individuellt om hur och när du vill genomföra praktiken.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning så har du en bred kompetens att arbeta som behandlingsassistent inom både den kommunala och privata sektorn. Du kommer att ha kunskaper och färdigheter inom områden som missbruksvård, samtalsmetodik, beroendeprocessen och professionellt bemötande, men framförallt hur du arbetar med att förändra livsvillkoren för människor i problematiska situationer.

Kursinnehåll

Alla våra program är en uppsättning av olika kurser dom du läser på respektive utbildning. Integrationspedagog har ett flertal kurser som har en viss fokus på samtal och integration, samt en förståelse för kulturer och etnicitet.

Du kommer att lära allt från att kunna bedriva ett samtal med nyanlända till att förstå hur man integrerar dem bästa sätt i det svenska samhället. Att kunna ha den kombinerande kunskapen är en förutsättning för att kunna göra skillnad.

KURSPAKET FÖR INTEGRATIONSPEDAGOG:

 • Etik och professionellt förhållningssätt
 • Dokumentation och kvalitetssäkring
 • Professionellt bemötande
 • Barn och ungdomar
 • Kulturer och etnicitet
 • Integration och samhälle
 • Lågaffektivt bemötande
 • Anknytningsteori
 • PTSD
 • Grundläggande samtalsmetodik
 • Motiverande samtal
 • Organisation och samhälle
 • Socialtjänstlagen
 • Pedagogik
 • Handledning

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Integrationspedagog

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Humanify
Johannedalsvägen 32
863 32 Sundsbruk


HUMANIFY

Vi är ett företag som bedriver utbildningar, föreläsningar och handledning inom socialt arbete. Du läser på distans utan obligatoriska sammankomster och med en individuell studietakt. Humanify har samarbeten med utbildare som har arbetslivserfarenhet och utbildning inom beteendevetenskap, socialpedagogiskt arbete, behandlingsarbete...

Läs mer om Humanify och visa alla utbildningar.

Highlights