Hud- och Spaterapeut (Deltid)

Hudvårdshögskolan IBS
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
Distans med träffar
4 terminer
Deltid
CSN-berättigad
97 500 SEK Momsfri
Startdatum: 2023-08-28 11:00 - Stockholm
Hud och Spaterapeut (Deltid)

Hud- och Spaterapeut (Deltid)

Hudterapeututbildning på deltid

Utbildningen bedrivs enligt en modern studieform där den studerandes egna förutsättningar tillgodoses. Du kanske inte bor i Stockholm eller föredrar att kombinera arbete och studier i ett lugnare studietempo. Studierna består av schemalagd undervisning 7-8 dagar sammanhängande 1 gång/månad och fördelas över en period av 2 år. Mellan undervisningstillfällena sker egna studier och praktisk träning på hemmaorten i din egen takt.

Studieformen deltid är CSN berättigad till 75% och har en utbildningsavgift. (merkostnadslån med max 67500 kronor kan beviljas av CSN).

Bli professionell hudterapeut 

Undervisningen bedrivs i klasser om max 16 studerande för att garantera att du får den personliga vägledning som behövs för att bli professionell. Den teoretiska undervisningen leds av yrkeserfarna ämneslärare samt representanter från näringslivet.

Externa föreläsare inom plastikkirurgi, laser, hud- och kroppsvård gästar skolan under utbildningstiden och studiebesök anordnas för att ge dig en så bred insikt som möjligt om marknaden inför din nya yrkesroll.

Hudterapeututbildning med lärare från branschen

All undervisning leds av specialiserade och yrkeserfarna ämneslärare. Studerande på Hudvårdshögskolan är i åldrarna 18 - 50+ varav flera redan arbetar inom branschen som egna företagare. 

För mer information om Hud- och Spaterapeut (Deltid), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

Teori som ingår i läroplanen (se hemsidan för komplett information!)

 • Anatomi och fysiologi
 • Arbetsteknik och ergonomi
 • Hygien och mikrobiologi
 • Kundservice, kundvård och klinikskötsel
 • Kost och näringslära
 • Affärsekonomi och entreprenörskap, lagstiftning, försäkringar med mera
 • Yrkesetik för hudterapeuter
 • Kemi och fysik för hudterapeuter
 • Fysikalisk terapi (apparaturlära) för ansikte och kropp
 • Försäljningsteknik och marknadsföring
 • Produktkunskap
 • Dermatologi (hudåkommor)
 • Första hjälpen och Hjärt-lung-räddning

Praktik

Praktisk träning sker inom klassen samt på externa kunder. Kundbehandlingarna som ingår i utbildningen utförs i skolans egen klinik under handledning. 

Praktikdelen ger en värdefull träning och erfarenhet om hur man bedriver och sköter en verksamhet. Du skolas till den kompetens som krävs för att kunna ta steget ut i arbetslivet som anställd eller egen företagare.

För deltids studerande krävs utöver detta även praktisk träning hemma mellan utbildningstillfällena. 

Så ansöker du

Anmälan görs online under en begränsad ansökningsperiod. 

Före anmälan är du välkommen att besöka skolan på någon av våra informationskvällar, se vår hemsida för datum. 

Grundläggande behörighet: Gymnasieexamen eller motsvarande.

Särskilda förkunskapskrav: Naturkunskap 2 och Svenska 2.

Du har även möjlighet att ansöka och åberopa reell kompetens om du saknar någon behörighet.

Vi välkomnar alla, både män och kvinnor, som vill lära sig detta fantastiska yrke!

Examen & Intyg

Hudvårdshögskolans utbildningar leder till en Yrkeshögskoleexamen.

Därutöver kan du välja en internationell inriktning där du deltar vid ITEC och CIDESCO examen. Du gör ett extra examensarbete och har ytterligare teoretiska skrivningar samt praktisk examen under studietiden. 

Kostnader

Merkostnadslån med max 67500 kronor kan beviljas av CSN.

Du som är antagen till utbildningen gör ansökan till CSN. Resterande utbildningsavgift finansieras av dig själv.

Dela upp utbildningsavgiften

Du som läser vid Hudvårdshögskolan kan dela upp betalningen för kursavgiften månadsvis via WASA Kredit eller Medical Finance. Finansieringsformen är ett blancolån vilket innebär att du har möjlighet att låna pengar till din utbildningsavgift utan kontantinsats och eventuellt helt räntefritt, beroende på vald kredittid. På detta sätt kan du tryggt och ekonomiskt dela upp din kursavgift. 

Alternativ 2: Dela upp halva utbildningsavgiften under utbildningstiden

En personlig betalningsplan skrivs mellan dig och skolan. Ränta tillkommer på utestående skuld. Utbildningsavgiften skall vara slutbetald 2 månader innan utbildningens slut.

Hudvårdshögskolan International Beauty School of Sweden Facebook

Hudvårdshögskolan IBS

Välkommen till Hudvårdshögskolan 

Vi erbjuder dig en modern Yrkeshögskoleutbildning till Hud- och spaterapeut. Skolan har en mycket erfaren och kompetent lärarkår och har ett nära samarbete med en rad experter inom hudvårdsbranschen. Hudvårdshögskolan finns i Sickla köpkvarter, Nacka och är en del av...


Läs mer om Hudvårdshögskolan IBS och visa alla utbildningar.

Varför ska du välja IBS?

Läs vad tidigare studenter sagt om Hudvårdshögskolan:

"Jag utbildade mig till hud-och spaterapeut på Hudvårdshögskolan och valde att studera på deltid då det passade mitt liv och situation bäst. Jag bor i Uppsala och pendlade till skolan i Stockholm varje dag och det fungerade väldigt bra. Jag hade inte pluggat sedan gymnasiet så det var en ganska stor omställning för mig och det var lite tuffare än jag kanske trott men samtidigt så otroligt roligt!! Lärarna på skolan är väldigt kompetenta och de var alltid måna om att det skulle gå bra för oss alla. Jag trivdes väldigt bra på skolan och har även fått vänner för livet! Efter min examen fick jag direkt en anställning på ett spa i Uppsala och där jobbar jag fortfarande kvar." - Linda Löfberg

Jag har alltid velat jobba med människor – och så älskar jag hudvårdsprodukter. Att jag skulle gå en hudvårdsutbildning föll sig alltså naturligt. Det finns ett flertal utbildningar och jag besökte flera av dem innan jag bestämde mig. Anledningen till att jag valde Hudvårdshögskolan var att direkt när jag kom hit kände jag vilken harmonisk och positiv miljö det är. Jag gick runt med rektorn som visade mig runt och vi fick en bra och personlig kontakt. Redan från början var det en familjär stämning här. När utbildningen var klar kände jag mig väl förberedd för jobb på salong med ansiktsbehandlingar och hudvård. Eftersom skolan följer internationella standarder finns hela världen som en potentiell arbetsmarknad, vilket är en härlig känsla! - Frida Strömberg

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hud- och Spaterapeut (Deltid)

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hudvårdshögskolan IBS

Smedjegatan18
13154 Nacka

Tel: 08-653 36 41
Mobil 070-4953741
www.hudvardshogskolan.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Sinikka Linna

En utmärkt utbildning med professionella lärare inom både teori & praktik. Skolan lär ut gedigna grundkunskaper som en stabil bas. Hand i hand med den senaste teknologin inom hudförbättring & kroppslig omvårdnad. En skola med stark lyhörd ledning & positiva förväntningar på elevernas utveckling till framgång. Du kommer att utmärka dig i mängden...

Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in