Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina studieplaner? 🦠😷 Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!⭐ 

Välkommen till Högalids Folkhögskola

Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar.

Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I vår trygga lärmiljö får varje deltagare ett personligt bemötande. Läs in behörigheter för vidare studier, fördjupa ett musikintresse eller förbered dig för ett jobb. Skolans internat erbjuder ett hemtrevligt boende.

Utbildningarna kännetecknas av att:

  • deltagaren står i centrum,
  • alla personalgrupper ingår i skolans pedagogiska miljö,
  • grundläggande demokratiska värden genomsyrar verksamhet och arbetssätt,
  • verksamheten relateras till nationella och internationella frågor.

Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Detta gör att vi kan erbjuda och skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra deltagare är berikande och utvecklande.

Vi har en tydlig profil mot allmänna kurser, med olika innehåll och på olika nivåer. Från grundläggande svenskundervisning, med deltagare från 10-15 länder över hela världen, till gymnasiestudier med möjlighet att få grundläggande behörighet och studieomdöme för vidare studier. Ungefär 1/3 av studietiden på en allmän kurs består av inriktning och resten av studier i gymnasiegemensamma ämnen för behörighet. Vi har i över 35 år bedrivit utbildning för deltagare som har utvecklingsstörning. Våra särskilda kurser ger stora möjligheter att komma ut på arbetsmarknaden eller gå vidare till fortsatta studier inom musik.

Utöver ordinarie kursverksamhet erbjuds deltagare att ta del av kultur- och friluftsaktiviteter, gästföreläsare, konserter med mera. Skolan erbjuder flera möjligheter till aktiv fritid bland annat genom välutrustat gym och tillgång till gymnastiksal och bastu samt motionsspår/strövområde i närheten av skolan.

Grunden för lärandet utgörs av deltagarnas kunskaper, erfarenheter, värderingar och utbildningsbehov.


För mer information om Högalids Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Yrkesutbildning
Medicin / Farmaci
Medicinsk sekreterare Längd Pris Ort
Medicinsk sekreterare Kalmar
Undervisning / Pedagogik
Lärarassistent
Lärarassistent Kalmar

Visa alla

Ortbeskrivning

Högalids folkhögskola

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Högalids Folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högalids Folkhögskola

Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar

Tel: 0480-844 80
Mobil 070-3976051
www.hogalid.nu

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 34 recensioner.

Lina
(5)
Min tid på Högalid har fått mig att reflektera över så mycket. Både i mitt privata liv men också över hur vårt samhälle fungerar. Jag känner att jag har vuxit som människa och ser livet lite ur en annan synvinkel nu. Jag är så glad att jag valde folkhögskola för mina studier och framförallt är jag glad för vad Högalid erbjudit mig som student.
Sebastian Lennartsson
(5)
Bra skola
Antonia
(5)
Högalid och nystartade kursen Sång-och vokalgrupp var min första flytt, min första utbildning efter gymnasiet och mitt allra första folkhögskoleår. Det var fantastiskt! Klassen var en härligt blandad fruktsallad med både exotiska och klassiska frukter och bär, smaker jag kommer bära med mig för resten av livet. Stämningen på skolan och internate...
Visa mer