Hjälmared folkhögskola

i Alingsås (+ 2 orter)
Få mer information om skolan 👍

Videoreportage

Om skolan

Hjälmared Folkhögskola är en levande mötesplats för idéer, inspiration, kunskap och personlig utveckling. Med våra utbildningar kan du höja din kompetens och förbereda dig för studier på högskola eller universitetet.

Utbildning förändrar framtiden

Behöver du komplettera dina grundskole- eller gymnasiebetyg för att kunna läsa vidare på universitet och högskola? Vill du höja din kompetens eller bara göra ett avbrott i arbetslivet? Vill du fördjupa din kunskap och samtidigt utvecklas som människa?

Här får du tid och utrymme att lära och utvecklas. Vi vill skapa en bra miljö där du blir sedd. Känslan av delaktighet och gemenskap präglar både skoltid och fritid. Många upplever lärare, klasskamrater och skolarbetet i smågrupper som väldigt givande.

Hos oss ska du uppleva känslan av delaktighet och sammanhang. Många människor har valt Hjälmared som ett avstamp i livet. Våra utbildningar är utvecklade utifrån nyckelord som personlig utveckling, gemenskap, hälsa och fördjupning.

Under årens lopp har skolan byggt upp erfarenhet och kunskap kring några nyckelområden som  hälsa, andlig reflektion, media, drama och polisyrket. Denna kompetens återspeglas i kurserna och i det dagliga livet på folkhögskolan.

Hjälmared vill erbjuda en drogfri miljö. Därför är bruk av alkohol och droger förbjudet på skolans område.

Vacker miljö

Hjälmared folkhögskola ligger vackert vid sjön Lilla Färgen några kilometer söder om Alingsås. Skolan har moderna undervisningslokaler, idrottshall i fullformat, fotbolls- och tennisplaner. Kapellet och den underbara naturen bidrar till en känsla av stillhet och ro.

Arbetsmarknadskurser

Vi kan också erbjuda arbetsmarknadskurser som vi gör i samarbete med Arbetsförmedlingen. Dels studiemotiverande folkhögskolekurser, SMF. Dels etableringskursen Språksteget och SFI för nysvenskar.

Välkommen till Hjälmared folkhögskola!


För mer information om Hjälmared folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Hjälmared folkhögskola

Utbildningar

Yrkesutbildning
Bygg / Anläggning
Snickare Längd Pris Ort
Husbyggarlinje 1 år Alingsås
Idrott / Sport
Personlig tränare
Hälsocoach med Beteendevetenskapsprofil Alingsås
Marknadsföring
Grafisk design
Digital design & production Alingsås

Öppet hus

Öppet hus

Välkommen till öppet hus lördag den 20 april. Hör våra studerande berätta om hur det är att vara på Hjälmared folkhögskola.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-04-20    Tid:   10:30 - 13:00  

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Hjälmared folkhögskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hjälmareds folkhögskola på Facebook

Hitta till utbildaren

Hjälmared folkhögskola

Hjälmareds allé 20
441 95 ALINGSÅS

Tel: 0322 - 64 40 00
www.hjalmared.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 70 recensioner
Skriv en recension
5/5
Heidi
08 jan 2024

Första terminen på Hälsocoach utbildningen har varit fantastisk. Fin miljö, härliga kunniga lärare och fina klasskamrater. Roliga och lärorika ämnen. Ser fram emot fortsättningen.

5/5
Tobias
08 jan 2024
Fint

Jättefin

5/5
Thomas Sundin
08 jan 2024
Världens bästa utbildning!

Skolan och lärarna är så bra! Vi varvar teori med praktik. Martin är en fantastisk lärare i anatomi och massagelära. Ett år går så fort! Kan verkligen rekommendera att bo på int...

Visa mer
Highlights