Om skolan

Hagabergs folkhögskola

Välkommen till Hagabergs folkhögskola

Hagabergs folkhögskola ligger mitt i Södertälje med närhet till både storstad och landsbygd vilket präglar skolans kursutbud och aktiviteter. Tillsammans skapar vi en mötesplats med utrymme för nya tanker, ny kunskap, kulturutbyten och engagemang, både lokalt och globalt! Här ges möjlighet att utvecklas och lära tillsammans!

Skolans läge

Skolan ligger i ett lummigt parkområde centralt i Södertälje, nära Östertälje station. Vi har mycket goda kommunikationer, med pendeltåg tar det ca 35 min från Stockholm och flera SL-bussar stannar vid skolan.

Internat

Skolan har tre internatbyggnader med 8 rum i varje. Rummen är möblerade med eget badrum och man delar kök och allrum. Husen ligger inbäddade i den lummiga parken med uteplats i anslutning till varje byggnad. Hagabergs folkhögskola har även vandrarhem med 35 rum med hotellstandard, bokningsbara vid närträffar för våra distanskurser.

Våra olika utbildningar

Hagaberg har ca 250 studerande och erbjuder allmän kurs både på grund- och gymnasienivå med olika profiler med inriktning mot bl a musik, bild & form, globala frågor, ledarskap och svenska som andraspråk. På allmän kurs kan du få grundläggande behörighet för högre studier efter 1-4 års heltidsstudier, beroende på vad du har med dig i form av tidigare betyg.

Vi har flera yrkesutbildningar: en 2-årig fritidsledarutbildning, en 2-årig socialpedagogutbildning. Vi ger även kyrkans grundkurs, en orienteringskurs på distans under två terminer.

Som profilkurser finns livskunskapskurs och livskunskapskurs med skapande – en väg till återhämtning från utbrändhet, depression och annan psykisk ohälsa.

Slutligen har vi även en studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) samt praktikplatser med arbetsträning.

Bibelskolor

Hagaberg har två bibelskolor som filialer (i S.ta Clara kyrka i Stockholm och på Johannelunds teologiska högskola i Uppsala).

Kulturlivet

På Hagaberg vill vi bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet. Här finns såväl skapande på schemat som regelbundna kulturevenemang där både deltagare respektive professionella kulturutövare medverkar.

Varmt välkommen till att söka någon av våra utbildningar!
För mer information om Hagabergs Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Hagabergs Folkhögskola

Utbildningar

Yrkesutbildning
Vård / Omsorg
Social omsorg Längd Pris Ort
Socialpedagogutbildning 2 år Södertälje

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Hagabergs Folkhögskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hagabergs Folkhögskola Facebook


Hitta till utbildaren

Hagabergs Folkhögskola

Erik Dahlbergs väg 60
152 70 Södertälje

Tel: 08-550 910 00
hagaberg.fhsk.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 40 recensioner.

Andreas

Utbildningens innehåll har en stor bredd inom ledarskap och socialt arbete som kan kopplas till mycket mer än endast frititidledaryrket. Utbildningen ger stort utrymme för självreflektion i alla dess delar vilket utvecklar varje deltagare efter dess egna erfarenheter och tysta kunskaper. Jag bytte helt bransch (som 43 åring) och inriktning efter...

Visa mer
Weronica

Mycket bra utbildning för mig som redan jobbar som fritidsledare. Nya metoder, nya sätt att se på saker och jag lärde mig också mycket om mig själv och vem jag är och vill vara som ledare.

Gabriel Zaito

Jag vill säga att den här utbildningen har varit väldigt bra och man får lära sig delar som man har i fritidshemslärarutbildningen som exempel pedagogiken och hur man använder den. Man får jobb i fritidsgård och skola väldigt bra.