Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Diplomerad Fastighetsförvaltare

Folkuniversitetet Väst
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg
Klassrum
2 terminer
Deltid
44 450 SEK Momsfri
Startdatum: 2023-02-27 - Göteborg
Sista ansökan: I mån av plats går det bra att anmäla sig efter sista anmälningsdag.

Videoreportage

Diplomerad fastighetsförvaltare

Diplomerad Fastighetsförvaltare

Diplomutbildning till fastighetsförvaltare - vad fastighetsbranschen behöver

Utbildningen till Diplomerad fastighetsförvaltare är en modern och anpassad utbildning som ger dig den breda kompetens en fastighetsförvaltare i dagens fastighetsbransch behöver.


Fastighetsbranschen tillhör en av de branscher i Sverige som under de senaste åren i stor utsträckning har omvärderat sitt sätt att betrakta verksamheten. Branschen har gått från produkt- till servicetänkande och har idag kundens behov som ledstjärna. Det nya affärsförhållandet innebär samtidigt en stor förändring vad gäller kompetenskraven på branschens personal. Att ha ett professionellt framträdande, att förstå vikten av långsiktigt goda affärsrelationer och att kunna analysera olika nyckeltal är i dag viktiga framgångsfaktorer för framgångsrika fastighetsföretag. Vi följer den utvecklingen och kan erbjuda dig en utbildning med det senaste inom de ekonomiska och sociala till de juridiska kunskaper som utgör grunden för en framgångsrik förvaltning av fastigheter.

För mer information om Diplomerad Fastighetsförvaltare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Utbildningen riktar sig i första hand till dig som har tidigare erfarenheter av fastighetsbranschen. Du kanske arbetar/har arbetat som fastighetsvärd, biträdande förvaltare eller annat som gett dig inblick i branschen. Det krävs också grundläggande kunskaper i företagsekonomi för att kunna följa blocket Fastighetens ekonomi. Kontakta oss om du är osäker på om dina kunskaper räcker till.

Diplomerad fastighetsförvaltare - utbildningens innehåll

Utbildningen består av fyra delkurser:

 • Fastighets- och hyresrätt
  Målsättningen är att ge dig grundläggande juridiska kunskaper och kunskaper om de rättsliga regler som är av betydelse i arbetet med fastighetsförvaltning som t ex avtals- och hyreslagstiftning, plan- och bygglagen, bostadsrätt, fastighetspant och annat.

 • Fastighetens ekonomi
  Vi tittar bland annat på företagsekonomiska grundbegrepp, ekonomisk analys av fastigheter och fastighetsföretag, skatter, lönsamhet och marknadsvärde..

 • Teknisk fastighetsförvaltning och miljökunskap
  Här tar vi upp områden som skadehantering, tolkning av AFF-avtal, entreprenadbesiktningar, bygglov, myndighetskrav för fastighetsägare och andra frågor som ingår i en teknisk förvaltares vardag. Du kommer också att få kunskap om miljölagstiftningen, miljöpåverkan kopplad till en byggnads olika faser samt egenkontroll.

 • Ledarskap i praktiken
  Kundens behov är en viktig ledstjärna i dagens fastighetsbransch och det ställer krav på förvaltarens förmåga till servicetänkande. Att ha ett professionellt framträdande och att kunna bygga upp långsiktigt goda affärsrelationer är viktigt. Kommunikation, konflikthantering, målarbete, gruppdynamik och coaching utgör därför inslag i delen som handlar om ledarskapet i praktiken.

 

Utbildningen sträcker sig över två terminer. Teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar. För att bli diplomerad krävs minst 75 % närvaro samt godkänt resultat vid de skriftliga prov/projektarbeten/gruppuppgifter som varje delkurs avslutas med.

Kostnader

Utbildningens kostar 44 450 kronor. Kurslitteratur tillkommer.

Det finns möjlighet att delbetala kursavgiften via vår betallösning Walley.

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet är en av landets största utbildningsanordnare och ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en idéburen...


Läs mer om Folkuniversitetet Väst och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Fastighetsförvaltare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Väst

Norra Allégatan 6 (Box 2542)
403 17 Göteborg

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in