Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Grundutbildning till kontakttolk i ukrainska - distans

Folkuniversitetet Mitt
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
1 termin
Heltid, distans
CSN-berättigad

Om utbildningen

Grundutbildning till kontakttolk i ukrainska – distans

Behovet av tolkar i ukrainska kommer att öka och det finns goda chanser att få arbete efter avslutad grundutbildning. När du har genomfört utbildningen med godkänt resultat erbjuds du plats i Kammarkollegiets register över grundutbildade tolkar. Utbildningen går på helfart under hösten 2022.

Grundutbildning till kontakttolk i ukrainska står under av tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan (Myh). Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigande enligt CSN.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som har intresse för tolkyrket och mycket goda kunskaper i det svenska och ukrainska språket.

Förutom hög språklig kompetens ställer yrkesrollen höga krav på social kompetens och en god känsla för etik. Ett levande samhällsintresse med uppdaterade kunskaper på området är också nödvändigt.

Målsättning med utbildningen

Utbildningen ger dig kunskap och förmåga att på ett självständigt och rättssäkert sätt arbeta som kontakttolk i ukrainska. När du har genomfört utbildningen med godkänt resultat får du ett utbildningsbevis och har kompetens att som professionell kontakttolk kunna arbeta med tolkning mellan tolkanvändare och representanter för exempelvis myndigheter, sjukvård, och rättsväsende.

Omfattning

Utbildningen är en distansutbildning som pågår under ca 19 veckor på heltid, 8 augusti - 20 december 2022. Utbildningens omfattning och innehåll kräver att du kan avsätta ca 40 timmar per vecka till studier.

Förutom distansdelen omfattar utbildningen tre obligatoriska närträffar då gruppen ses tre kursdagar per träff. Räkna med att avsätta totalt nio kursdagar för platsbundna träffar med övernattning på studieorten. På närträffarna får du tillfälle att träffa övriga kursdeltagare, lyssna på föreläsningar, få språkhandledning och genomföra prov.

Mer information om datum, tid och plats för närträffarna kommer inom kort.

För mer information om Grundutbildning till kontakttolk i ukrainska - distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Urval och förkunskapstest

Behöriga sökande kallas till ett antagningsprov som äger rum i utbildningsanordnarens lokaler i centrala Gävle. Här testas hur väl du behärskar svenska och det andra tolkspråket i tal och skrift, bland annat ingår läsförståelse och översättning från svenska till ukrainska. Dina kunskaper testas också genom muntligt prov. Vi genomför också intervjuer med samtliga sökande enligt gemensamma riktlinjer för alla tolkutbildningar som står under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan.

Antagningsprov äger rum under v. 26 (preliminärt 27/6-1/7).

Vi reserverar oss för eventuell ändring av tid. För dig som bor långt ifrån Gävle finns eventuellt möjlighet att göra antagningsprovet i någon av utbildningsanordnarens lokaler i ditt närområde. Meddela oss i din ansökan om du önskar göra antagningsprovet på annan ort än Gävle.

Ansökan

Ansökan skickas in via utbildningsanordnarens hemsida.

Folkuniversitetet Mitt

Folkuniversitetet Gävle, Falun, Uppsala, Örebro och Västerås

Folkuniversitetets Yrkeshögskola är en av Sveriges största anordnare av YH-utbildningar. En examen härifrån gör dig attraktiv inom ett yrkesområde där efterfrågan på professionell och kompetent personal är stor! YH-utbildningarna tas fram i nära samarbete med näringslivet. Representanter från företag och...


Läs mer om Folkuniversitetet Mitt och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Grundutbildning till kontakttolk i ukrainska - distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Mitt

Bergsbrunnagatan 1
75323 Uppsala


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in