Kurser

Workshop i expressive arts - Möt din inre hjälpare & låt vingarna bära dig!

Längd
3 dagar
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
4 300 SEK Momsfri
Nästa startdatum
23 februari, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-02-22
Utbildningsform
Klassrum
Längd
3 dagar
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
4 300 SEK Momsfri
Nästa startdatum
23 februari, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-02-22
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

glad, passionerad kvinna sträcker ut armarna mot en fågel i soluppgångens horisont.

Möt din inre hjälpare & låt vingarna bära dig!

Vi lever i en tid präglad av växande vardagsstress och hög prestation, där kravet att vara unik och synlig har blivit alltmer betonat. Samtidigt möts vi av turbulens och komplexitet på många nivåer. Allt detta påverkar oss psykiskt och vi kan uppleva att vi tappar balansen och kontakten med vår inre.

Men inom oss finns en intuition - en livskraft som hämtar näring ur en universell källa som finns för oss alla. Källan kan ses som din inre hjälpare. Det kan vara en vägvisare på livets stig som är en motkraft till oro, stress och föreställningen att behöva prestera på topp och visa att man duger. Din hjälpare står helt på din sida. Den pekar på det som är sant och levande så att du kan lyfta och låta vingarna bära dig. Hjälparen får näring när du ger plats för att skapa fritt och lekfullt, och den besitter en annan sorts kroppslig intelligens än den vi vanligtvis förknippar med kompetens och framgång. Hjälparen får näring i det fria lekfulla skapandet. 

Workshopen

Du är varmt inbjuden till en workshop som handlar om att möta, utforska och släppa fram din inre hjälpare. Vi träffas under tre dagar där du får möta dig själv i konsten tillsammans med andra i en mindre grupp. Du bjuds in i ett öppet kreativt rum utan prestation med plats för lek, skratt och allvar. Vi arbetar med olika konstnärliga uttryck och det behövs inga särskilda förkunskaper, men du som har tidigare erfarenhet av Expressive Arts är också välkommen för påfyllnad och fördjupning.

Vi arbetar med en kreativ process och använder olika konstnärliga uttryck tillsammans med material från symboler och berättelser. Detta ger dig en möjlighet att vara i ett kreativt flöde och vila i övergången in i vintern.

Workshopens höjdpunkter:

 • Utforska din inre hjälpare och skaparkraft i tre dagar: Den inre hjälparen blir en symbol för att hitta dina inneboende resurser, naturliga intuition och inspirationskällor.
 • Vägar att möta vardagsstressen: Med konstens kraft får du konkret hjälp att omforma din relation till stress och skapa utrymme för dina innersta behov. Kreativiteten kan ge dig nya perspektiv för att navigera livets utmaningar.
 • Individuell feedback: på din egna process från ledare och gruppen!
 • Pröva olika konstnärliga uttryck: Du får kravlöst pröva på olika konstnärliga medier, såsom musik, bild, dans, drama, poesi och berättande.
 • Stöd av forskning & praktik: Expressive arts-metoden är välgrundad i både vetenskaplig forskning och omfattande praktisk erfarenhet.
 • Fika & konstmaterial: Kaffe, te och smörgåsar och allt det konstmaterial du behöver för arbetet är inkluderat i priset.
 • Vackra lokaler med oslagbar utsikt över Stockholm: Vi träffas i Hälsans Hus på en av Södermalms charmigaste gator; Fjällgatan. Här möts vi av en magnifik utsikt över Stockholm.
 • En uppskattad vegansk restaurang & trädgårdscafé: På bottenplan i Hälsans hus, finns Hermans Restaurang och trädgårdscafé som serverar vällagad färgrik vegansk mat, hembakat bröd och fika.
 • Efter workshopen – en sammanfattning: Vi skickar en sammanfattning av våra dagar tillsammans med de övningar som använts i arbetet. Detta dokument kan användas för att befästa och integrera dina kunskaper.
 • Intyg: Efter genomgången workshop får du också ett intyg som sammanfattar innehållet. (För dig som är intresserad av den tvååriga utbildningen: att delta i en workshop är obligatoriskt för att kunna ansöka.*)

Är du redo att ta steget för att utforska konstens kraft? Anmäl dig idag via vår hemsida! (expressivearts.se/workshops)  

För mer information om Workshop i expressive arts - Möt din inre hjälpare & låt vingarna bära dig!, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

23 februari, 2024

 • Klassrum
 • Stockholm
 • Sista ansökan: 2024-02-22

Varför välja Expressive Arts Stockholm?

Internationella samarbeten

Kombinera arbete

med studier

Erbjuder delbetalning

Så ansöker du

Vad är Expressive Arts?

I Expressive Arts använder vi olika konstnärliga uttryck: musik, bild, dans och rörelse, drama, film och foto, poesi och berättelser. Metodiken har ett stöd i forskning och i omfattande praktisk kunskap. För dig som upplevt stress eller livskris kan olika konstnärliga uttryck vara en varsam väg till läkande och få livet tillbaka. Kreativitet i en trygg miljö är ett direkt sätt att bjuda in mer glädje, förundran och vitalitet i livet.

Genom våra sinnen, förnimmelser, känslor och språk relaterar vi till omvärlden. Vi som arbetar med expressive arts menar att varje människa har en naturlig förmåga att aktivt forma sitt liv, och denna kraft grundas i kroppen. I det kreativa skapandet använder vi dessa inneboende förmågor för att formge och synliggöra oss själva i världen. Kreativiteten kan bli en kompass som vägleder oss att pröva nya saker och möjliggör positiva förändringar i våra liv. Det som behövs är en gnutta mod och en portion nyfikenhet.

Anmäl dig till workshopen via vår hemsida! (expressivearts.se/workshops) 

Kursledare

Ledare

Jag som ansvarar för denna terapeutiska workshop heter Margareta Wärja och har arbetat med konstnärliga terapier som psykoterapeut och lärare i över 35 år. Jag har utvecklat och forskat på metoder med konsten i rehabilitering inom cancervården. Här arbetar jag tillsammans med kollegan Anita Båge, filmproducent och lärare med lång gedigen erfarenhet av konstnärligt arbete och att leda processer genom skapandet.

Margareta Wärja
 fil. dr., leg. psykoterapeut, musikterapeut och utbildningsledare i uttryckande konstterapi, CAGS*, lärare och handledare i psykoterapi.*(Certificate of Advanced Graduate Studies in Expressive Arts form European Graduate School).

Anita Båge
Dipl. Uttryckande konstterapeut med grundläggande kompetens i psykoterapi (steg 1). Psykodramaledare och Filmproducent.

Kostnader

Plats

Hälsans Hus, Stockholm

Tider

23 - 24 februari 2024

Fredag: kl 10-18

Lördag: kl 10-18

Söndag: kl 10-16

Kostnad

4300 kr. Moms utgår ej.

Fika och material ingår.

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig: 070-749 07 56

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Workshop i expressive arts - Möt din inre hjälpare & låt vingarna bära dig!

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 11 recensioner
Skriv en recension
5/5
Anki Ottander
14 nov 2023

Ett underbart sätt att komma i kontakt med dig själv. Överraskande och spännande!

5/5
Jeanette-Dolk Öhman
14 nov 2023

Man får redskap att hantera livets olika sidor. Både det fina, men även det svåra och svarta. Tack!

5/5
Olle Leckne
25 sep 2023

Lär känna dig själv genom dina sinnen. Konst och musik öppnade upp helt okända delar av mig när jag gick Introduktion i Uttryckande konst. Rekommenderas för nyfikna som vill öka...

Visa mer
Expressive Arts Stockholm
Expressive Arts Stockholm AB
Fjällgatan 23 B
116 28 STOCKHOLM

Expressive Arts - för dig som vill leva & arbeta mer kreativt

Längtar du efter att arbeta med skapande metoder i möte med andra människor? Är du en konstnärssjäl och professionell hjälpare? Vill du utveckla dig själv genom konsten? Önskar du leva med större kreativitet och glädje i vardagen? Välkommen till Expressive...

Läs mer om Expressive Arts Stockholm och visa alla utbildningar.

Highlights