Workshop i Expressive Arts - Din inre trädgård: en oas för kreativitet och växande

Expressive Arts Stockholm
Sammanfattning
Kurser
Stockholm
Klassrum
3 dagar
Heltid/deltid
Ej studiemedelsberättigad – se lånealternativ
3 800 SEK Momsfri
Startdatum: 2023-06-09 10:00 - Stockholm
siluett av en person som tittar på fyrverkerier på nyårsaftone

Om utbildningen

Tänk dig en trädgård som är din. En trygg och levande plats där du kan så frön och få inspiration och återhämtning. Du kan skapa en grönskande oas med hjälp av din kreativa förmåga.

Det är både allmänt känt och även vetenskapligt belagt att vi människor mår bra av att vistas i naturen. Den hjälper oss att läka, få kraft och lindrar stress. Ditt liv kan vara som en inre trädgård där du tar hand om ditt liv och växande. Ett liv med olika cykler och årstider.

En trädgård är i en ständig pågående förändring, och som dess trädgårdsmästare vet du att en bra jord är grunden för att så och plantera. Vissa växter behöver särskild jord, näring och ljusförhållanden och andra är mer tåliga och robusta. En trädgård behöver också omsorg, uppmärksamhet och tålamod. Det krävs att du rensar ogräs och får bukt med ovälkomna gäster som annars hotar att ta över.

När du står inför den öppna grinden till sommaren kan du ställa frågor som:

  • Vad behöver jag för att leva ett meningsfullt liv?
  • Behöver jag mer plats att leka och skapa?
  • Vad önskar jag inför denna sommar?
  • Hur vill jag skapa min inre trädgård?

Vill du pröva?

Trädgården är en mångbottnad symbol, som ett tidlöst rum för det cykliska livet och växandet. Här möts du av sinnlighet, ljuvliga dofter, fågelsång och en obändig vitalitet. Här finns omväxling med blommor, växter och löv som vissnar ner, förmultnar och blir till ny mylla. När våren kommer börjar det knoppas växa och spira. Det finns en uppsjö av olika trädgårdar att inspireras av. De som är ordnade, planerade och välklippta och andra som är mer vilda och frisläppta, och som bjuder på ständiga överraskningar. Kanske behöver vi både ock....

I trädgården finns utrymme att stanna upp inför de stora frågorna om existensen och livets mening och innehåll. Workshopen är en plats där du kan låta livsenergin vara din vägvisare. När du står där i grinden ges utrymme att känna efter och hämta andan. Hur vill du skapa din trädgård?

Välkommen till en workshop och introduktion: Din inre trädgård - en oas för kreativitet och växande. Den är för dig som vill möta dig själv i konsten tillsammans med andra i en mindre grupp. Vi träffas under tre dagar. Du kliver in i ett öppet kreativt rum utan prestation med plats för mycket lek, skratt och allvar. Vi arbetar med olika konstnärliga uttryck och det behövs inga särskilda förkunskaper.

För mer information om Workshop i Expressive Arts - Din inre trädgård: en oas för kreativitet och växande, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Expressive Arts Stockholm?

Internationella samarbeten

Kombinera arbete

med studier

Erbjuder delbetalning

Kursinnehåll

Denna workshop äger rum i början av juni och handlar om att ge tid att möta dig själv så att du kan växa och frodas. Vi arbetar med en kreativ process och använder olika konstnärliga språk tillsammans med material från naturen som inspiration. Här finns plats att skapa och vila i övergången in i ljuset och sommaren.

Vi kan alla forma och gestalta livet. Det finns en intelligens inom oss var och en som hämtar näring ur en källa fylld med kreativitet. I den outsinliga källan finns en motkraft till uppfattningen om att livet ska levas på ett visst sätt och att du behöver bevisa att du duger. Du kan använda din skaparkraft för att stå emot krav och förväntningar så att du kan forma det liv du önskar leva.

Citat från tidigare deltagare:

"Expressive Arts är fantastiskt! Jag gick Introduktion i Uttryckande Konstterapi för 13 år sedan och blev så förtjust att jag sedan vidareutbildade mig i metodiken som terapeut. Två helt ljuvliga, lekfulla, kreativa och livsbejakande år!"— Susanne Leckne

Så ansöker du

Vad är Expressive Arts?

Vi lever i en tid präglad av ökad vardagsstress och hög prestation. För dig som upplevt stress eller livskris kan konstnärliga språk vara en varsam väg till läkande och att få livet tillbaka. Att skapa genom olika konstuttryck, inom en trygg hållande ram, är ett omedelbart sätt att bjuda in mer glädje, tillit och nyfikenhet i livet. Det är också en väg till vitalitet och kraft att våga följa sina drömmar och fullt ut.

I Expressive Arts använder vi olika konstnärliga uttryck: musik, bild, dans och rörelse, drama, film och foto, poesi och berättelser. Metodiken har stöd i forskning och omfattande praktisk kunskap.

Vi som arbetar med expressive arts menar att varje människa bär inneboende resurser och förmågor att aktivt skapa och forma sitt liv och att den kompetensen grundas i kroppen. Vi relaterar till världen omkring oss genom våra sinnen, förnimmelser, känslor och talade språk. När vi skapar använder vi dessa förmågor för att forma och synliggöra oss själv i världen. Vi tar plats. Skapandet kan också vara en meningsbärande väg för att pröva nytt och få en önskad livsförändring. I denna workshop fokuserar vi på resurser och inspiration genom skapande.

Jag som ansvarar för denna terapeutiska workshop heter Margareta Wärja och har arbetat med konstnärliga terapier som psykoterapeut och lärare i över 35 år. Jag har utvecklat och forskat på metoder med konsten i rehabilitering inom cancervården. Här arbetar jag tillsammans med kollegan Anita Båge, dipl. uttryckande konstterapeut, filmproducent och lärare med lång gedigen erfarenhet av konstnärligt arbete och att leda processer genom skapandet.

Anmäl dig till workshopen via vår hemsida! (expressivearts.se/workshops) 

Kursledare

Margareta Wärja, fil. dr., leg. psykoterapeut, musikterapeut och utbildningsledare i uttryckande konstterapi, CAGS*, lärare och handledare i psykoterapi.*(Certificate of Advanced Graduate Studies in Expressive Arts form European Graduate School).

Anita Båge, Dipl. Uttryckande konstterapeut med grundläggande kompetens i psykoterapi (steg 1). Psykodramaledare och Filmproducent.

Kostnader

Plats

Hälsans Hus, Stockholm

Tider

9  – 11 juni 2023

Fredag: kl 10-18

Lördag: kl 10-18

Söndag: kl 10-16

Kostnad

3800 kr. Moms utgår ej.

Fika och material ingår.

Expressive Arts Stockholm

Expressive Arts - för dig som vill leva & arbeta mer kreativt

Längtar du efter att arbeta med skapande metoder i möte med andra människor? Är du en konstnärssjäl och professionell hjälpare? Vill du utveckla dig själv genom konsten? Önskar du leva med större kreativitet och glädje i vardagen? Välkommen till Expressive...


Läs mer om Expressive Arts Stockholm och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Workshop i Expressive Arts - Din inre trädgård: en oas för kreativitet och växande

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Expressive Arts Stockholm

Expressive Arts Stockholm AB
Fjällgatan 23 B
116 28 STOCKHOLM

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in